אבעבועות רוח- זריקה שלישית?

אבעבועות רוח- זריקה שלישית?

שלום רב, העליתי שאלה בפורום השכן (מחלות זיהומיות), ושלחו אותי לכאן... יש לי תינוק בן שנה בבית ואני חושבת על עוד אחד. לא חליתי מעולם באבעבועות רוח. חוסנתי בשנת 2001 בשני חיסונים בהפרש של שלושה חודשים (בגיל 23). בדיקת דם שעשיתי לא מזמן מצאה כי מצב הנוגדנים אצלי "גבולי". האם יש טעם ואפשר לעשות זריקה פעם שלישית? האם יש על כך מידע רפואי? הפחד הגדול שלי הוא משום שילדי הולך לגן ושם אני בטוחה שבמוקדם או במאוחר יהיו אבעבועות. חיסנתי אותו, אבל עדיין יכול לחלות וגם אני מגיעה לשם ויכולה להידבק מאחרים. החשש הגדול הוא כמובן שזה יקרה בעודי בהריון.

תגובה

שלום רב ! אני לא כל כך מבין למה הפנו אותך אלינו לפורום כי הנושא איננו קשור לנסיעות אך בכל זאת אנסה לענות. יתכן והרמה הגבולית של הנוגדנים כנגד המחלה בדם אצלך נובעת מכך שהפרש בין שתי המנות שקיבלת היה יחסית נמוך. בכל מקרה, את כן מוגנת ברמה מסויימת, כי פרט לנוגדנים יש בגוף גם תאי זכרון של מערכת החיסון והם מופעלים בעת הצורך (לאחר חשיפה לנגיף חי טבעי). אין מניעה מביצוע חיסון שלישי למחלה זאת ואז את בטוח תהיהי מוגנת טוב. יש רק לקחת בחשבון בסיטואציה שלך כי לאחר חיסון זה (נגיף חי-מוחלש) יש להימנע מלהיכנס להריון במשך 3 חודשים ע"פ הוראות משרד הבריאות. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) המרכז הרפואי ת"א

למעלה