אבעבועות רוח...

בלולולה

New member
אבעבועות רוח...

קראתי אתמול כתבה על כך שהורים עושים "מסיבות" אבעבועות רוח כדי להדביק את הילדים שלהם ולחסן אותם באופן טבעי למחלה...

הילדים שלי לא מחוסנים לאבעבועות רוח והייתי רוצה שהם יחלו, דעתי היא שאם הם לא יידבקו באופן טבעי עד גיל מסויים בזמן הילדות, אז אולי כבר כדאי יהיה אז לתת חיסון... אבל מה לעשות שהחיסון מצמצם את האפשרויות להדבקה באופן טבעי...

אני לא יודעת אם חליתי בילדותי באבעבועות רוח (ואין לי את מי לשאול), אני יודעת שאחותי חלתה בגיל ההתבגרות וזה היה ממש לא נעים עבורה...

הייתי שמחה לשמוע מה דעתכם על הנושא?

האם כדאי לי לקבל חיסון מקדים לאבעבועות רוח לפני/אם הילדים שלי יחלו?

אשמח לשמוע דיעות...

פולספגן

New member
יש לך דיון על כך מהראשי של
-

"מסיבות הדבקה"

בלולולה

New member
תודה
אבל...

דיון שלא מביא לשום דבר... נראה לי מיותר.

הייתי שמחה לשמוע מה חושבים אולי אלו שמכירים את הנושא של "מסיבות הדבקה" וכדומה...

אבעבועות רוח

שלום בלולולה וברוכה הבאה לפורום שלנו.

אם תקראי בעיון את דף המידע המפורט על אבעבועות הרוח, אני מאמין שיהיה לך מידע רב על מנת לגבש לעצמך החלטה.

אם החיסון לא תורם להפחתת התחלואה (שלא לומר תורם לעליה בתחלואה) - מדוע לשקול אותו כמכשיר אפשרי בכל שלב שהוא?
כדאי לשקול כדאיות חיסון אל מול הסיכון מהחיסון, אבל אם אין תועלת ממנו, מה עוד יש לשקול?

ההחלטה אם להדביק באופן מכוון, לדעתי, אינה צריכה להיות כרוכה עם ההחלטה לחסן או שלא לחסן, אלא עומדת בפני עצמה. אני באופן אישי לא הייתי מדביק בכוונה את הילדים שלי בשום מחלה, אבל יש כאמור דיעות שונות.

בלולולה

New member
אני אקרא... תודה. שאלה ביחס למה שכתבת

כתבת שלא היית מדביק במכוון ילד שלך בשום מחלה. הגיוני.. יחד עם זאת מחלות שאליהם מחסנים נחשבות מחלות ילדות קלות (כמו למשל חזרת, אבעבועות רוח) ועלולות להיות מסוכנות לאדם הבוגר.

אם הילדים שלך לא היו נדבקים במחלות הללו בילדות, מה הייתי עושה בבגרות? האם היית מחסן אותם בשלב כלשהוא? אם כן, באיזה גיל?
חזרת למשל היא מחלה שאמרתי שאם הבן שלי לא יחלה בה עד גיל 12 בערך... אני חושבת שכדאי שהוא יקבל חיסון בגיל הזה... לגבי אבעבועות רוח... אני לא יודעת.

אשמח לשמוע את דעתך ודעת אחרים כמובן.

תודה.

דעתי

כמו שלא הייתי מדביק בכוונה את ילדי במחלות, לא הייתי מחסן אותם בכוונה נגד המחלות, עד אשר איווכח שיש חיסון יעיל ובטוח.

חלק מהבעיה עליה את מצביעה, נוצרה כתואצה מהשימוש בחיסונים אשר דחו את גיל המחלה (אבעבועות, למשל).

אני לא מצאתי שהחיסון תורם לבריאות - לא של הפרט ולא של הכלל - ולכן לא נותר אלא להתמודד עם המחלות, בהיעדר מכשיר יעיל ובטוח לעזרה במניעתן. אין לזה קשר לגיל.

בלולולה

New member
למחלות מסויימות יש קשר לגיל

לדוגמא חזרת שאם חולים בה בנים בגיל הפריון, עלולה לפגוע בפוריות.

או אבעבועות רוח שהסיבוכים שלה בגיל מבוגר מסוכנים יותר מאשר בגיל הילדות (ואם אני לא טועה גם פוגעת בפריון?)

לגבי שאר החיסונים מסכימה איתך... אבל לא עדיף בגיל שבו ישנם סיבוכים קשים, להקדים תרופה למכה? בגיל מבוגר יותר ההתמודדות עם החיסון אמורה להיות אחרת... לא?

חידוד

בוודאי שהגיל משפיע על סיכוני המחלה. אני התכוונתי לומר שלהחלטה שלי להימנע מהחיסונים, בהיותם מכשיר שאינו תורם לבריאות - אין קשר לגיל.

זה נכון שככל שהגיל עולה (והמשקל עולה) היכולת של הגוף להתמודד עם נטל החיסון טוב יותר. עבורי, זה לא משנה, כי בכל גיל לא אתן חיסונים. הילדים פוגשים את הפתוגנים בסביבתם - וכך מתחשלים בסביבתם. הבת שלי נדבקה באבעבועות בגן כשהיתה קטנה - אז התמודדנו ככל יכולתנו וחיזקנו אותה - עבר בקלילות בתוך יומיים. ילד חיוני, מעורה, סקרן לעולם ופוגש ילדים אחרים - ירכוש את החסינות שלו כלפי פתוגנים רבים מאד אשר בסביבתו. הפחד שיש לנו ממחלות הילדים כנגדן יש חיסונים מעוות לנו קצת את הפרופורציות.
אני אדאג לבריאות הילדים, למערכת חיסונית איתנה, ולא אתימר לדעת במה אני מדביק אותם, איך, מתי ואיך זה יגמר. ילד בריא - יתמודד עם המחלות הללו. חי באופטימיות וערוך למשברים :)

בלולולה

New member
הבנתי...

הלוואי והילדים שלו יחטפו אבעבועות רוח בגיל הגן... מה שכבר נראה פחות סביר עם החיסון...

מסכימה בגדול עם מה שאתה אומר ובדר"כ למחלות שאין להן חיסון ברור שמה שאתה עושה זו הדרך...
יחד עם זאת אני שואלת את עצמי... האם למחלות שכן יש להן חיסון והן עלולות להיות בעלי השפעה שלילית על עתידו של המבוגר שיחלה בחיסון (כגון חזרת לבנים), האם לא כדאי בגיל X לתת את החיסון ולהימנע מסיבוכים עתידיים של המחלה...

אם את מניחה שזה יהיה האפקט של החיסון - כן

אני לא מתיימר לנחש שמתן חיסון בגיל X יהיה עדיף.
מה הסיכוי שהחיסון אכן יעשה את העבודה שלו במקרה הספציפי של הילד שלי?
מה הסיכוי שהילד שלי יחלה במחלה בגיל מבוגר?
מה הסיכוי שאם יחלה, יסתבך?
מה הסיכוי שאם אחסן אותו, הוא יפגע?

כפי שאמרתי, המסקנה שלי - יש יותר סיכון מהחיסון מתועלת, בכל גיל - זו המשוואה שלי. אני בטוח שיש בעלי דיעות אחרות.

למעלה