אבץ- מה אנחנו עושים לא נכון?

dorit73

New member
אבץ- מה אנחנו עושים לא נכון?

שלום לכולם, מדי פעם אני נכנסת לכאן לקבל רעיונות ביו רפואיים. אני חייבת לומר שמה שאנחנו מנסים בהחלט עוזר. עם זאת, יש לי שאלה כללית לגבי אבץ. בזמנו התייעצתי עם תלמה (תלמה, היי, אשמח אם גם את תשיבי לי כאן) לגבי תוסף אבץ בשל גרייה של הפה, ליקוק עצמי ואכילת חולצה. ובכן, רכשנו את האבץ 30 של דאגלס וכבר כמה שבועות אנחנו משתמשים בו. אין מה לדבר- הילד הפסיק ללקק את עצמו וגם כבר לא טועם את החולצה בכלל. אני מפוררת לו את הקפסולה. בהתחלה פוררתי לתוך מים ומיץ והטעם היה מזעזע אבל הוא בכל זאת בלע. אח"כ שמתי לו את האבץ בתוך סירופ הומופטי מתוק שהוא לוקח למניעת דלקות אוזניים. עבד יפה עד שהילד קלט שגם זה מגעיל. היום שמתי לו את האבקה של הקפסולה בתוך ממרח חרובים ונתתי לו לאכול עם כפית. הצליח. אז למרות שהוא כן לקח את זה באופן תדיר בשבועות האחרונים, בימים האחרונים שמתי לב שהוא מלקק אותי , מבקש ללקק חפצים ברחוב, אוכל בצל שלם כאילו זה ממתק. בקיצור, נראה לי שהגרייה חוזרת. מה לדעתכם גורם לזה ומה אני עושה לא נכון? אני צריכה הנחיות מדוייקות מה לעשות ואיך. תודה מראש לכל המשיבים דורית

razgalili

New member
יש כמה אפשרויות

אפשרות אחת - האבץ לא הועיל לילד, השיפור במצב יחד עם האבץ הוא מקרי אפשרות שניה - הילד זקוק ליותר אבץ ממה שהוא מקבל אפשרות שלישית - לילד יש חוסרים במינרלים נוספים חוץ מאבץ הייתי מציע לבצע לילד בדיקה של מינרלים בדם ובפלסמה. את הבדיקה ניתן לעשות במעבדות בארצות הברית והיא נותנת תמונה טובה של הצרכים של הילד. אתם יכולים לפנות ליעקב סקיר (שם משתמש jacobSK) שיוכל למכור לכם ערכה ולהדריך אותכם איך ואיפה לבצע את הבדיקה. האם הילד על דיאטה כלשהי? האם עבר בזמן האחרון חשיפה לכמיקלים חדשים? מזון חדש? ריסוסים בגן או בבית? רהיטים או מצעים חדשים בבית?

dorit73

New member
תשובות ושאלות

הילד לא על דיאטה מסויימת. כן משתדלים מאוד על תזונה בריאה ולא ג'אנק. מה שכן, הילד סרבן ירקות מוצהר, חוץ מבצל ו"קטשופ" הוא לא בעניין. במחשבה שנייה, הוא כן אוהב קטניות, אוהב טחינה ביתית ופלאפל ביתי וכל זה. מזון חדש- לא. חשיפה לכימיקלים חדשים- לא ולא. ריסוס- עשינו מינורי וזה היה מזמן. זאת לא הסיבה. רהיטים או מצעים- לא. הדבר היחיד שעולה לי בראש זה מינון חסר של אבץ. ולכן אני מבקשת לשאול: 1. הבנתי שלתיסוף אבץ אין צורך בבדיקת דם. האם אני צודקת? 2. כיום הילד לוקח את הכמוסה של השלושים מ"ג אבץ. הוא בן חמש וחצי ושוקל כמעט 18 קילו. הוא צריך לקחת מינון נוסף? 3. איזה עוד תיסוף מינרלי קשור לגרייה בפה, אבל כזה שלא מצריך בדיקת דם ובטוח ללקיחה? ואם יש עוד משהו שלא חשבתי עליו, אשמח להחכים. תודה.

dorit73

New member
ועוד כמה שאלות

בהזדמנות זו אוסיף עוד כמה שאלות, כי באמת אני צריכה לעשות סדר בבלגן. קבלנו מארה"ב שני מוצרים: הראשון, שמן כבד דגים של קרלסון (חמי הביא לנו והתבלבל במה שביקשתי. ביקשתי את השמן דגים של קרלסון) וכמו כן הביא לנו את הויטה-ספקטרום של קלייר. לאור הנתונים שהצגתי בהודעה הקודמת על האבץ וגם לרקע כללי חשוב לי לדעת באיזה מוצר מבין השניים הייתם ממליצים לי להשתמש ובאיזה מינון .כי הבנתי ששמן כבד דגים עם ויטמין A וויטמין D זה קצת בעייתי בגלל מינון יתר. מצד שני, גם בויטה ספקטרום יש את שני המרכיבים האלה. אני לא רוצה להשתמש במליון תוספים, גם כי אנחנו לא ממש צריכים וגם כי סה"כ התזונה של הילד משביעת רצון. אז אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בבלגן אני מאוד אודה לכם. הבן שלי בן חמש וחצי, שוקל בערך 18 קילו.

dorit73

New member
אודה לתגובות

אני אמנם לא בלחץ להתחיל את הטיפול אבל מאוד אודה אם מישהו יוכל לכוון אותי בשאלות ששאלתי. תודה שוב דורית

למעלה