אבץ

khisha

New member
יש כמה שיטות

מה שאני זוכר בעל פה זה משקל של הילד בפאונדים +20 = מספר מיליגרם ביום מקסימלי. עד כמה שזכור לי זוהי שיטת מקנדלס שידוע במינונים גבוהים יחסית ויש הרבה מבקרים שטוענים שילדים לא מסוגלים לספוג מינונים כאלה. אנחנו יושבים על שני שליש מחישוב זה. בעיה באבץ שהוא לא נספג בקלות. יש להפריד אותו מסידן לפחות בשעתיים ורצוי לתת ביחד עם ויטמין C לפני שינה או בשעות הערב.

vered73

New member
*הסתיגות*

האבץ מעורר ילדים רבים. כשאני רואה שהבן שלי עייף מאד בבוקר אני מתספת בהרבה אבץ, ורואים את ההבדל במהלך היום בגן. בעבר נתתי אבץ בערב והילד היה בעל קשיים אף יותר חמורים מהרגיל להרדם. (היום בסופו של דבר אם נחכה מספיק ובלי המלטונין הוא ירדם אבל עם אבץ זה יכל להיות 3 בבוקר, ואילו היום זה יכול להגיע ל11). לכן הורים רבים נותנים דווקא בבוקר.

כן אבץ מעורר אבל עדיף קשור אמינו לשיפור ספיגה

נכון, מסכימה עם ורד. אבץ מעורר ילדים רבים, למרות שאבץ מונו מתיונין, כמו זה של דוגלאס, פחות מעורר ונספג לרוב טוב יותר. אני ממליצה לתת בבוקר ובצהריים. ההמלצה שלי היא על האבץ של דוגלאס "אופטי זינק". נסיוני עם אבץ של NOW היה לא מוצלח והוא גרם לאי שקט ועייפות ולחוסר יכולת לפתוח עפעפיים אצל בני וגם אצלי. הה לו ממש לא טוב. אפשר ורצוי להזמין מחו"ל אבץ קשור אמינו. יותר איכותי וזול. ולגבי השכבה. כידוע P5P פלוס מגנזיום, עוזר להרדמות וגם מגנזיום בעצמו, רצוי קשור אמינו, כמו מגנזיום טאוראט עוזר להרדמות. אני נותנת אותם בערב וגם קלציום ציטראט. הילדים נרדמים סביב 20:30 הקטן ושעה 21:00 הגדול. זה הרבה יותר סביר ומאפשר להקימם מוקדם בבוקר. בזמנו כשהגדול נרדם אחרי 22:00 הייתי צריכה לגרד אותו מהמיטה בבוקר עם שפכטל.. הבעייה היא שהבוקר פה מתחיל מוקדם מאד. שש בבוקר במרבית המקרים. זה מאפשר לי להתארגן בבוקר עם בישולים לפי צורך..

vered73

New member
מאד מוזר. הבן שלי בגיל של הגדול שלך

ורק עכשיו הצלחנו לשכנע אותו להכנס למיטה. את המגנזיום טאורט אני נותנת לגן בתוך המשקה של הצהרים, ובהחלט בימים שאני מקפידה על כך הוא נרדם יופי בגן. אולי ננסה גם בלילה כתחליף למלטונין. הרהרתי בכך לאחרונה, אבל פחדתי שהכמות תהיה רבה מדי (21 קילו, מקבל 125 בקפסולה אחת + במולטי של קלייר).

שווה להעביר מגנזיום לערב ולקצץ את שנת הצהרים

היי ורדושה, נראה לי שזה חבל שהוא ישן בצהריים. אלא אם הוא נופל לך שדוד בשלב הלמידה אחה"צ. אפשר לבקש שישן שם רק חצי שעה ולהוציאו מוקדם מהסיאסטה ולהעביר את המגנזיום לערב. לא צריך להיות רב מדי. ועכשיו הוא רק נכנס למיטה? אין מצב אצלנו. נרדם כמו מרמיטה סביב תשע, אלא אם חגג באמבטיה. אני מעבירה חלק מהמקלחות לבוקר לפעמים, כדי שלא יהפוך עירני מדי בערב כי אמבטיה מרעננת אותם. כדאי למרוח מגנזיום סולפאט אם הם עירניים מדי.. ולגבי מינון מגנזיום - קפסולה אחת היא בסדר גמור. המוצר שיש במולטי ויטמין, חלקו משמש לויטמיני B למיניהם. כך שלא צריך לחשוש מעודף.

vered73

New member
המון המון המון המון תודה על הידע!!! ../images/Emo140.gif

לא תמיד הוא ישן צהרים, ואם כן הוא ישן לרוב כשעה. אלא אם כן הוא חגג מ4 בבוקר שזה היה משהו שקרה לנו המון לאחרונה. בשבת אני מכריחה אותו לישון קצת כי זו שנת היופי שלי ואם אין השגחה ראויה הוא חוזר לתחביבי פיקאסו שלו. ואז, הוא נופל שדוד ואי אפשר להעיר אותו. (כמו שסיפרתי לך כבר) תודה על הטיפ, אני אתן גם בערב. זה משפיע פי אלף מגאבא. ראיתי פעם תכנית בערוץ 8 שהסביר שכשנערים מתחילים להתבגר שעת השינה עוברת באופן טבעי לעשר וחצי, רק שהם מתקשים לקום בבוקר. וזה בדיוק מה שקורה אצלנו. גם לי היתה אותה הבעיה בגיל שלו. בעצם תמיד. תמיד הייתי טיפוס לילי מאז שאני זוכרת את עצמי. שלא לדבר על הקיץ שהיה בכלל סיוט אי אפשר היה להרדם עד חצות, ואני מדברת על הגילאים של כיתה ה+ו. (אחר כך זה החמיר עד לילות לבנים שלמים. >> אני יכולה היום לקשר את זה לדברים אחרים אבל עדיין הבסיס הוא אוניברסלי לכולם). לילה טוב, הגיע הזמן לישון

JacobSk

New member
לא,קר אתמול סוגרתי הזמנה מול קירקמן

אני אזמין באוד שבוע שבועיים

razgalili

New member
קשה עד בלתי אפשרי לתת מינון יתר באבץ

כיוון שלגוף יש מגבלות קליטה כך שמינון גבוהה איננו בעיה.

b o t t e n

New member
אגב, נכון לרוב הויטמנים, הגוף לא עושה ימ"חים

להוציא ויטמין A ו-E (אאל"ט) שיכולים לשבש מערכות. ו
אפשר הסבר קל למתחילים
בינתיים התחתי עם אומגה 3 ואבץ (קניתי מה שהומלץ לי בבית טבע, ע"י מישהו שאני סומכת עליו)

למעלה