מקורות לאבץ במזון צמחי:
המקורות העיקריים לאבץ במזון צמחי הם:
שעועית לבנה
שעועית אדומה
עדשים
גרגרי חומוס
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי קשיו
שיבולת שועל
אפונה ירוקה.
צריך לאכול כמות גדולה מהמאכלים האלה בכל יום כדי שיהיה בגוף מספיק אבץ. למשל, אם אוכלים 2 כוסות גרגרי חומוס וחופן של 30 גרם אגוזי קשיו, מקבלים בערך חצי מכמות האבץ שהגוף זקוק לה מדי יום. אם אוכלים מעט מדי מהמזונות האלה, לדעתי כדאי לקחת תוסף מזון כדי למנוע חוסרים.