אבקה של פיות.

אבקה של פיות.

הייתה לך מן אבקה כזאת, תלוייה בבקבוקון שקוף על הצוואר ג'ירפה שלך. "אבקה של פיות". "את מאמינה בפיות?" "לא." ידעתי שאת לא מאמינה בהן גם לפני ששאלתי. את לא האמנת בשום דבר. בעצם האמנת בעצמך. ובאבקה. (לא שינה לך שאת לא מאמינה בפיות עצמן.) כשהורדתי לך את השרשרת מהצוואר ג'ירפה שלך, צעקת עליי, אז החזרתי אותו למקום והשפלתי מבט. חיבקת אותי חיבוק חזק ומועך. הרגשתי שאני נחנקת, ואת לא הרפית. רק אחרי שתי דקות בערך שבקושי נשמתי, הפסקת. "תתני לי את האבקה." "את תבזבזי לי משאלות." טיפשה, אי אפשר "לבזבז משאלות". האבקה לא נגמרת אחרי כל משאלה, ואין לה תאריך תפוגה. טיפשה. פעם אחת, בלילה, התעוררתי, ושכבת לידי. לא שמעת שהתעוררתי. השרשרת שלך הייתה תלוייה על הצוואר שלך. הורדתי לך את השרשרת וזרקתי אותה על הרצפה. הבקבוקון השקוף התנפץ, ואבקה כחולה מנצנצת התפזרה על הרצפה בחדר שלי. באמת סמכת עליי שאני לא אהרוס את האבקה שלך, של הפיות שלך (שבכלל לא קיימות). טיפשה. ישבתי על המיטה, ועדיין לא התעוררת. הסתכלתי על כל האבקה שכיסתה את הרצפה. דרכתי על השברים של הבקבוקון, על האבקה הכחולה. והיא עדיין נצנצה, כמו איזה חיוך מזוייף בפרסומת למשחות שיניים בטלוויזיה, אלה שעורכים במחשב. הרגליים שלי נפצעו מהשברים של הבקבוקון, אבל לא היה אכפת לי, העיקר שדרכתי על האבקה. [יש סיפורים יותר חדשים, אבל זה הראשון שהחלטתי לפרסם.]

אמ.

לחברה שלי יש בקבוקון שקוף שתלוי על הצוואר עם אבקה בתוכו. [אבל היא לא מאמינה באבקה או משהו, זה כבר משהו מהמוח המעוות שלי.
]

זה לא כל כך מעוות.

כתבת את הסיפור הזה על מישהי מסויימת? נדמה שיש שם המון זעם עצור כלפי מישהו, אולי אפילו קנאה. מבחינה יצירתית הרעיון יפה לדעתי. אפשר לפתח אותו יותר. לא יודעת אם להאריך את האורך שלו, אבל לתקן כמה דברים כמו ניסוח (צוואר הג'ירפה, במקום "הצוואר ג'ירפה") והתאמה בין מילות יחס לשמות עצם (שרשרת - אותו?). אני חושבת שיש לך דימיון יצרתי, ואולי כדאי באמת לנסות ולחזור ליצירות הישנות, לשבת ולעבד אותן, ולאו דווקא להשאיר אותן כפי שהיו בהתחלה.

אני יודעת שאומרים "צוואר הג'ירפה",

זה בכוונה. וכן, אני מכירה מישהי שיש לה אבקה שתלוייה על הצוואר, אבל זה נכתב בהשראתה ולא עליה.ממש לא עליה. ושוב, אני לא מקנאה בה. אני בקושי מכירה אותה... אופס, כנראה שכתבתי בטעות. [אני יודעת עברית...] אני לא אוהבת לשכתב יצירות ישנות.

תיארתי לעצמי,

שזו הייתה טעות מחוסר תשומת לב, זה תמיד ככה
בכל אופן, אני יכולה לומר לך גם חמודה - אף אחד לא אוהב לתקן את היצירות שלו. רובנו מרגישים שלתקן את הניסוח/צורה/אופן שבו נכתבה היצירה, זה כמו לנסות לתקן את הנסיבות שבה היא נכתבה, או את הרגשות שעלו. השאלה היא, אם את כותבת לשם הוצאת רגשות, וכי אז השאירי את יצירותייך כפי שהן ותהני מהן
אך אם את כותבת לשם הכתיבה, כן הייתי אומרת לך לנסות ולשפר את יצירותייך, לדוגמא, להתסכל לאחר חודש על שיר שכתבת ולנסות לראות אם היו בו טעויות, האם אפשר לשנות משהו שידגיש את הרעיון יותר, משום שכך תוכלי להתקדם ולשפר את עצמך...
בהצלחה חמודה.

אני חושבת ש

אם הזמן אני אשתפר, ואפשר לכתוב יצירה על אותו רעיון של יצירה קודמת בשביל שיפור, אבל לדעתי לא משנה הסיבה שבשבילה אני כותבת-אני לא אוהבת לשנות את היצירה.\: [אלא אם כן אלה דברים שמאוד מפריעים לי ימים מעטים לאחר כתיבת היצירה.]

הי,

פרסמת אותו גם בסופרים ומשוררים צעירים, נכון? אני כמעט בטוחה בזה. זה יפהפה (דמיינתי את הבקבוק כמו שעון חול קטן, שתלוי על הצוואר).

your avi

New member
...

אני לא יודעת אם אני צודקת, אבל זה נראה כאילו את מאוד מקנאה באותה הבחורה, או אולי קצת כועסת עלייה, ואת מרגישה אשמה על כך. מרגישה טיפשית בגלל הרגשות האלו. את חושבת שזה באמת אומר לך משהו?

אני יודעת ש

ככה זה נשמע, אבל זה לא. אני לא בבי"ס שלה וסתם הכרתי אותה באיזו הופעה. היא באחד הסניפים של הבי"ס [ביה"ס] שלי, ואנחנו מתכתבות קצת באייסיקיו אבל אני באמת לא מקנאה.

היי ליטליסטית

דבר ראשון תודה ששיתפת נהניתי לקרוא יש לי ביקורת בונה כמובן וממש לא משהו אישי להפך. הרעיון עצמו הוא נפלא בעיני ודימיון זה דבר מעולה. לגבי ההתחלה, היתה לי תחושה שאני קוראת המשך של משהו כאילו פספסתי את ההתחלה. אני מצטרפת להערה לגבי הניסוח, יש כמה מקומות שצריך לתקן כגון "תתני לי את האבקה." "את תבזבזי לי משאלות." - לדעתי זה לא מצריך שני ציטוטים אלא פסיק כי המדבר הוא זהה. בכלל שיש דיאלוג נהוג להוריד שורה כדי להקל על הקורא אלך זה לא חובה.

אמ.

אני יודעת שנהוג להוריד שורה בציטוטים, אבל העדפתי שלא. הציטוטים של "תתני לי את האבקה." ו"את תבזבזי לי משאלות." הן ציטוטים של שתידמויות שונות. "את תבזבזי לי משאלות."-זאת שהאבקה שייכת לה, ו"תתני לי את האבקה."-המספרת בסיפור.

למעלה