אבקש את עזרתכם במס' שאלות

maor19992

New member
אבקש את עזרתכם במס' שאלות

ראשית אני מקבל קצבת ביטוח לאומי מדי חודש כבר זמן ארוך התחלתי לקבל ביטוח לאומי אחרי שסיימתי לקבל דמי אבטלה ולא מצאו לי עבודה. עקב כאבים ברגליים וכאבי ראש מדי פעם נערכה לי ועדה רפואית ובה נקבע ע"י הרופא שאינני כשיר לעבודה מאומצת ובעמידה, וכן לעבודה של יותר מ-4 שעות ביממה. לנוכח הקביעה של הרופא מתקשים בלשכת התעסוקה למצוא לי עבודה שתתאים. פניתי אליהם מס' פעמים ודרשתי עבודה שאיננה עומדת בקביעת הרופא שכן אני מסוגל לעבוד יותר מ-4 שעות ואפילו 10 שעות. רק עבודה בעמידה קשה לי עקב בעיות שנגרמו לי בברכיים בתקופת הצבא. השבוע נאמר לי להביא שוב אישור על בעיותיי הרפואיות כדי לזמן לי שוב וועדה. השאלה הראשונה שלי היא האם ביטוח לאומי מעביר את הטופס הרפואי שלי למשרד הרישוי? כי זה די מצחיק, אני מסוגל לנהוג ונוהג בלי שום קושי אני לא נכה או משהו, אני פשוט פוחד שבמשרד הרישוי יחשבו שיש לי בעיה לנהוג ואז יזמנו אותי לבדיקות במכון הרפואה שלכם או חס וחלילה יפסלו לי את הרישיון נהיגה. האם החששות שלי מוצדקים? האם ביטוח לאומי מעבירים למשרד הרישוי מידע על המבוטחים שלהם או את ההצהרה הבריאותית שהבאתי להם? יש לי ממה לחשוש ? שאלה שניה אני מתכוון להפסיק לקבל הבטחת הכנסה בקרוב כי אני עומד להיות סטודנט ומקווה למצוא בעצמי עבודה. אני גם יודע שהחוק אוסר על קבלת הבטחת הכנסה למי שלומד במוסד אקדמי אז כאדם שומר חוק אני מתכוון להודיע על כך עם תחילת לימודיי. השאלה היא כמה אני צריך לשלם מדי חודש כסטודנט במידה ולא אעבוד עד אז? והאם אני צריך לקבל איזה טופס מסויים כדי להצהיר שאני סטודנט? תודה

בתור סטודנט, יש סכום מסוים של

ביטוח לאומי שכלול בפנקס התשלום של שכר הלימוד כך שאתה לא ממש צריך לשלם כל חודש או לדאוג בהקשר הזה. לגבי משרד הרישוי מאחר ולא סביר שאתה אמור לנהוג יותר מארבע שעות רצוף אז אני לא מניחה שתהיה למשרד הרישוי בעיה איתך, במקרה הגרוע ביותר תצטרך להציג את האישור שאתה יכול לעבוד בישיבה ונהיגה נחשבת ישיבה פעם אחרונה שבדקת אז תהיה רגוע. בתור סטודנט אתה יכול לחפש עבודה בכל מיני מוקדים של שירות לקוחות וכד' שהם כולם עבודה בישיבה במשמרות אבל לא ממש סוג העבודות שיש בלשכה. בקיצר יהיה בסדר.

למעלה