סלומון
שלום וחג שמח
חומרי גלם:
1 נתח סלמון (חצי דג מפולט במשקל 1.5 ק"ג, עם העור)
טרי.
לסלמון הטרי יתרון גדול על הסלמון הקפוא, גם במחיר! ובמיוחד בטעם ובמרקם.
סלמון קפוא, מגיר בהפשרתו כמות נוזל שבשקילתם, הופכים את הקפוא ליקר אף יותר מהטרי! מבחינת המרקם, הקפוא מתחיל להתפרק בטמפ' החדר, וטעמו פחות טוב משל הטרי. לכן מומלץ לא לקנות קפוא. לפני החג, שופרסל הורידו מחיר ל-79.90 ש"ח/ק"ג, למרות שבעצם העלו אותו ל-99.90 ש"ח ונתנו 20 ש"ח
הנחה לקופה לחברי מועדון.
שופרסל!
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון (שטוחות)
3 כפות רוטב סויה
6 כפות שמן זית
4 שיני שום קטושים.
לערבב היטב עד שהרוטב מתחבר לשמן (בהתחלה זה כמו החרדל והסויה כבועה שקועה בשמן).
לחתוך מהדג רצועות ברוחב 4-5 ס"מ להניח על הצד עם העור, ולמרוח מעל במרינדה בנדיבות. להניח בצד במקרר לכמה שעות...
לטגן את הדג במעט שמן זית (המרינדה תשחרר עוד) עם הצד העליון קודם.
זה הצד היפה שאתו נשים למעלה בהגשה.
טיגון של כ-3-4 דקות לכל צד, עד לקבלת צבע שחום יפה.
להניח את הרצועות בכערה או תבנית.
רוטב:
לסחוט מיץ מ-2 לימונים למחבת, ולהמיס בו חמאה (שלמה, אני שמתי 2).
כאשר הרוטב מצתמצם קצת, לשפוך בנדיבות עם כף מעל הדג.
יצא מעולה. מעדן.
כל מי שאכל ממנו החמיא.
הריחות בזמן הבישול נפלאים. מומלץ להכין ולהגיש.
אני לקחתי את זה לארוחה, כך שזה חומם שוב. עדין יצא מעולה.
יש להיזהר שלא לבשל OVER DONE מפני שהדג מתיבש.