אבקש התייחסות מכל חברי הפורום הזה

Charlie

New member
אבקש התייחסות מכל חברי הפורום הזה ../images/Emo70.gif

למי שאינו יודע, ספרד מורכבת למעשה מכמה אזורים אוטונומיים דוגמת חבל הבסקים וקטלוניה וכו´. שאלתי היא: האם פיתרון דוגמת קטלוניה לדעתכם ישים בסכסוך הישראלי פלסטיני? כלומר קטלוניה היא למעשה איזור, בו השפה היא קטלונית, התרבות קטלונית, יש להם מושל ומועצה, דגל, והם אף חותמים על הסכמי סחר, תרבות וכיו"ב עם מדינות אחרות. הם למעשה כמו כל מדינה זולת נציגות באו"ם ושליטה בנושאי חוץ וביטחון שבידי ממשלת ספרד במאדריד. האם דבר כזה אפשרי וכדאי כפיתרון לסכסוך? נושאים כמו: משפטים, חקלאות, כספים, שירות מנהלי, חינוך ותרבות, בריאות, שיכון, עבודות ציבוריות, תחבורה, עבודה ורווחה, רשויות מקומיות, משטרה מקומית חזקה, ענייני דת ואישות, תעשייה, מס ותיירות. הכל חוץ מנושאי חוץ ובטחון שישארו בידי ישראל וירדן. הם יבחרו מועצה מנהלית משלהם אשר תנהל את ענייניהם הימיומיים ללא התערבותנו. איך פרס אמר פעם? "יותר מאוטונומיה - פחות ממדינה ריבונית". תגובתכם?

Roobie

New member
זה לא רעיון טוב

זה נשמע טוב כמו שאתה כתבת את זה, העניין הוא שלקטלונים יש זכות הצבעה בבחירות הכלליות בספרד. רוצה להוסיף 3 מליון פלשתינים לבחירות בישראל?

נכון, ולכן....

במסגרת העיון, ומתוך רצונם של הצדדים להגיע להסדר שלום צודק שיאפשר קיום ריבוני לכל המדינות באזור, יוכלו תושבי האוטונומיה לבחור בין הצבעה למוסדות האוטונומיה שלהם לבין הצבעה לפי אזרחותם הקודמת (למוסדות השלטון בירדן). בתמורה ישראל תימנע מהחלת ריבונותה על השטחים הללו (למיטב ידיעתי קטלוניה היא עדיין חלק ריבוני של ספרד, תקן אותי אם אני טועה). זה הפיתרון הטוב ביותר, ולא רק משום שהאיש שהמציא אותו היה מנחם בגין.

Charlie

New member
אמת

ישראל לא תחיל את ריבונותה על שטחי יש"ע ולכן לא יזכו הפלסטינים לאזרחות ישראלית. היישות הזו צריכה להיות קשורה בקשר קונפדרטיבי עם ירדן ואת המימוש הפוליטי שלהם יעשו הפלסטינים הן בפרלמנט בעמן והן למוסדות האוטונומיה הרשמיים. אכן קטלוניה היא חלק ריבוני של ספרד, אבל מהסיבות הברורות ישראל לא תהפוך את יש"ע לחלק ממנה. כמו כן בין קטלוניה לשאר חלקי ספרד אין הפרדה כלל, עד שלא יעבור זעם, יש להקים גדר הפרדה בין ישראל ליש"ע. כשיבוא השקט לארצנו, נסיר את הגדרות. למותר לציין כי אין מדובר בנסיגה חד צדדית, משום שאין מדובר ב"אנחנו כאן והם שם, אלא אנחנו כאן ואנחנו גם שם".

מי גנב ממי?

יש לי בבית מסמך שמפלגת מרצ חילקה בבחירות 96´. בסוף המסמך רשום, ואני מצטט: "מדינה פלסטינית לצידה של מדינת ישראל, כמדינה עצמאית או כקונפדרציה עם ירדן, היא לא איום, היא הבטחה." זהו המצע של מרצ גרסת 96´. עוד ב-96´ מרצ הסכימה לרעיון הקונפדרציה הירדנית. מה קרה מאז?

Charlie

New member
ליאור

מאז פרצה "מלחמת אוסלו"... בכלל, מרצ מדברת על מדינה עצמאית, ואילו אני מדבר על יישות אוטונומית נרחבת דוגת קטלוניה. בגין בכלל דיבר על אוטונומיה פרסונלית. כך שאיש לא גנב כאן רעיון.

למעלה