אבקש חוות דעת מקצועית...

אבי 122

New member
אבקש חוות דעת מקצועית...

למיטב ידיעתי, עיקרון חיזוק והגדלת שרירים מתבסס על ההנחה לפיה שריר גודל ומתחזק כאשר הוא נחשף ללחץ. על בסיס הרעיון הזה הגעתי למסקנה שניתן להגיע להישגים בתחום הנ"ל- גם ללא אביזרים כל שהם- אלה בהמצאות הפעלת לחצים. דוגמה להבהרה: אם אני מניח 2 אגרופים לפני החזה ולוחץ אחד מול השני, אזי אגדיל ואחזק את שרירי הזרועות והחזה, על פי אותו עיקרון ניתן לעבוד על הרבה מאוד שרירים בגופנו, אני ניסיתי השיטה על עצמי ונוכחתי לדעת שהיא יעילה מאוד. אבקש לקבל חוות דעת, ממומחים בתחום זה ואם אפשר אולי גם כמה רעיונות לשיפור. תודה מראש אבי

oridoron77

New member
אני אנסה לתת לך אחת כזאת

בתור איש מקצוע (פתאום אני נשמע כבד משהו:) התהליך שאתהמחפש נקרא אדפטציה, משמע ביצוע שינויים במערכות הגוף (מהרמה של התא הקטן) על מנת לעמוד בתנאים החדשים שהוצבו לגוף. כיוון החשיבה שלך הוא נכונה, וכנראה באמת שהגוף יעשה אדפטציה (עלייה בכוח לרוב ללא עלייה במאסה בצורה משמעותית) לפי התרגילים שהצעת. עכשיו נסה לשאול את עצמך 2 שאלות: 1. האם היכולת שלך להגדיל עומסים באופן תדיר הוא אפשרי בצורות היבצוע שהזכרת? 2. מהו סוג הכיווץ בו אתה עובדות קבוצות השרירים בתרגיל שהזכרת, והאם יש סוגי כיווצים שונים שהזנחנו? 3. האם אנו מגיעים לטווח התנועה המלא של כלל קבוצות השריר העובדות (או לפחות לרוב טווח התנועה המלא)? תשובות: 1. יהיה לך מאוד, מה שגם נראה על הנייר כאשפרי (מכיוון שככל שאתה מתחזק אתה תוכל להפעיל יותר כוח, זה יתברר כלא אפקטיבי כמו אימון עם אביזרים וביצוע תרגילים דינאמיים). 2. סוג הכיווץ הוא כיווץ איזומטרי, משמע אין תנועה במפרק, והשריר אינו משנה את אורכו. קיימים עוד 2 סוגי כיווצים אשר פעילים בתרגול דינאמי והם כיווץ קונצנטרי (השריר מתכווץ במהלך התגברות על ההתנגדות ומקטין את אורכו), וכיווץ אקצנטרי (השריר מתארך במהלך הכיווץ הנ"ל והוא אינו מצליח להתנגד להתנגדות, אלא רק להאט את קצב התנועה במפרק). 3. אנחנו איננו מגיעים לטווח תנועה מלא מכיוון שאנו עובדים בצורה איזומטרית (סטטית) ולא דינאמית (קונצטרי אקצנטרי למשל), מה שמקשר באופן ישיר על תהליכי האדפטציה בשריר בין אם זה בעלייה של כוח, עלייה במאסת שריר וכו'... בקיצור! העבודה שהזכרת לא כ"כ אפקטיבית במציאות, למרות שהיא הגיונית על הנייר. לא דובר במהלך ההסבר על פונטציאל גובר במהלך מאמצים ארוכים בסוג כיווץ איזומטרי (משך זמן הכיווץ יגדל עם הזמן כחלק מהגדלת "הקושי" של התרגיל). מקווה שעזרתי, ואני מצטער אם היו אלו שגיאות תחביריות, מכיון שאני נורא ממהר:) אורי

oridoron77

New member
תוספת

שמתי לב עכשיו שישנם שגיאות פה ושם. אם אתה לא מצליח משפט זה או אחר, תגיב, ואני אעתיק בצורה נכונה. אורי

אבי 122

New member
תודה על התייחסותך הנרחבת

אבל... אני לא מקצועי בנושא וחלק מהמושגים בהם השתמשת אינם מוכרים לי. אני רוצה לציין שאני בן 65, אינני מתכוון ללכת לחדר כושר בגלל סיבות שלא אתייחס אליהן כרגע. יש לי הרבה מאוד זמן פנוי ואני מרגיש שהפעילות הנ"ל מחזקת את אותם שרירים שאני מפעיל. אני גם יכול לראות שהיקף שרירי הזרועות למשל גדלו- לעומת מה שהיה קודם. ניתן לקיים פעילות מהסוג הנ"ל במגוון רחב מאוד של מקומות וזמנים. מבחינה רפואית לא מומלץ לי לבצע מאמצים גדולים מאוד בגלל סכרת. לאור התוספת שרשמתי כאן, אבקש התייחסות נוספת לרעיון הנ"ל. תודה מראש אבי

oridoron77

New member
שמח לעזור

ובכן אבי לאור זאת שאין מתאפשר ללכת לחדר כושר, האם שקלת לבצע תרגילים שונים מתרגילים בכיווץ סטטי (כלומר תרגילים שבהם יש תנועה במפרקים, לא כמו במצב סטטי בהם אתה לוחץ את היד אחת כלפי השנייה ללא תזוזה) ? אשמח לקבל עוד פרטים, כדי לדעת איך לעזור לך: 1. כמה זמן כבר הינך עושה את התרגילים שהזכרת? 2. האם הרגשת איזשהי האטה בקצב ההתקדמות שלך (האינדקציות שלך הן כרגע מראה משמע נפח שריר, ועלייה בכוח) ? 3. האם הינך מבצע פעילות אירובית? 4. האם אינך סובל מלחץ דם גבוה (כיוון שתרגילים סטטים אינם מומלצים לאנשים הסובלים מכך) ? 5. האם קיבלת "הוראות" מרופא המשפחה בהקשר לפעילות גופנית שמתאימה לך עקב המצב הבריאותי המאפיין אותך כרגע? אורי

אבי 122

New member
המשך...

בוקר טוב 1. אני מבצע תרגילים בשיטה הנ"ל כבר כ שנתיים 2. אני לא מבצע התרגילים באופן סדיר, אני לא רואה שהיקף הזרוע ממשיך לגדול מעבר למה שהיה כבר לפני שנה. 3. אני מבצע הליכות כושר במשך כ 45 דקות למסלול כ 3 פעמים בשבוע. אני משתדל לבצע משימות שונות בהליכה-ללא שימוש ברכב, אני גר בקומה ד וכמה פעמים ביום אני עולה ויורד במדרגות. 4.אני מטופל בלחץ דם גבוה. לחץ הדם שלי מאוזן. 5. רופא המשפחה אמר לי לא לעסוק בהרמת משקלות ולהתרכז בפעילות אירובית. אין לי שאיפות להיות אתלט גדול, אני כן רוצה לתחזק את כל שרירי גופי במידה אופטימאלית- כפוף למצבי. תודה אבי

הר ניר29

New member
אבי שלום

גופנו אכן מגיב ללחץ = Stress בכדי להמשיך ולהוביל להסתגלות לאותו גירוי חיצוני ופנימי אימון גופני חייב לכלול 2 גורמים בסיסיים. 1. שינוי הגירוי בכל אספקט אפשרי. 2. מתן מנוחה מספקת לגוף בכדי להגיב "וללמוד" מה צריך לשנות בגוף בכדי להתמודד יותר טוב עם גירויים עתידיים. הרופא שלך צודק וטועה. אתה צריך להתמיד ולהמשיך בפעילות גופנית אירובית. אתה צריך לבצע פעילות גופנית הקשורה בהתתנגדות, משקולות או לא, התנגדות אבן צריכה להיות. כמובן בכדי ששני הכללים שכתבתי למעלה יתקיימו בצורה ראוייה, יש להקפיד על כללים נוספים. 1. איש מקצוע צריך לתת לך מענה ומרשם לעילות גופנית 2. הכללים מעלה צריכים לבוא לידי ביטוי באופן שיטתי לאחר תכנון בהתאם לנסיבות= תוכנית אימון מסודרת. אחד האוייבים הגדולים של פעילות גופנית הוא החוסר שיטתיות והיכולת להגיב לתהליכי אימון דינאמיים. אין זה המקום להרחיב על כך אולם, הגוף שלך הגיב לאימוני הכוח שביצעת, (למרות שאל ממולצץ מאמצים איזומטרים שכאלו) ושיפר את כוחו ואת מסת השריר. הגוף שלך הגיב לפעילות הגופנית שאתה מבצע כמו עליה במדרגות, אני מנח שחשת בשיפור. אך אותה תגובה דעכה, או נעלמה. מדוע? שאל את עצמך, "האם הקפדתי על הכללים הרשומים מעלה?" כפי שאורי ציין, אני ממליץ לך על תרגילי כוח דינאמיים, המשלבים תנועה במפרקים. ממליץ לך לבצע תרגילי גמישות בכדי לשפר טווחי תנועה. ממליץ לך להמשיך בפעילות האירובית. יותר מכל אני ממליץ לך לנסות לקבל הכוונה מקצועית מה עלייך לעשות. אתה יכול לנסות לקבל יעוץ מקצועי דרך קופת חולים ולפגוש איש מקצוע. שיהיה בהצלחה אשמח לסייע בהמשך איתי

oridoron77

New member
איתי הבהיר את הכל פחות אות יותר, מה שכן

מפליא אותי האם לא ידעת את רופא המשפחה לגבי התרגילים שביצעת? מאחר והינך מטופל בלחץ דם, איני חושב שיהיה מומלץ בריאותית לבנות אימון שלם שמתבסס אך ורק על מאמצים סטטים (משמע כיווצים איזומטרים). אני אישית הייתי שוקל לפנות למאמן בצורה פרטית, אשר יבנה לך תוכנית אימונים לבית בהתאם ליכולת שלך, אשר תכלול את סוג התרגילים שהוזכרו. פגישה דו חודשית שכזאת בצורה קבועה, תהיה הכי מועילה כרגע בהתחשב בעובדה שאינך מתכוון להירשם לחדר כושר. בהצלחה אורי

למעלה