אבקש חוות דעת על בטיחות ילדים

אביא

New member
אבקש חוות דעת על בטיחות ילדים

שאלתי ובקשתי: אנא האירו את עיני בכל הקשור להתקנת קמין ובטיחות הזאטוטים.

רותי ע

New member
אנחנו בנינו גדר מסביב לקמין

קנינו בהום-סנטר גדר נמוכה (כחצי מטר) וחיברנו אותה ב-"ר" מסביב לקמין. זה מונע ריצה מסוכנת ליד הקמין. בנוסף הסברנו לו כמה זה חם ומסוכן. הוא הטמיע ולא מנסה אפילו להתקרב.

zimes

New member
אני מעדיפה ללמד מה זה "חם"

מאשר להמיב גדר. אין לנו קמין, אבל יש לנו רדיאטור. אני ראיתי כמה מהר ילדים לומדים להזהר באוכל (ושתיה) חם, וחושבת שזו דרך עדיפה. (אני, כמובן, מתכוונת לקמין סגור, ולא לאח פתוח).

רותי ע

New member
הגדר היא לא בגלל שהוא לא יודע

מה זה חם. הוא יודע ונזהר. החשש הוא מה יקרה אם הוא ירוץ ויפול על התנור בלי כוונה. עם רדיאטור אין לנו בעיה כי הוא דולק רק כשעידן כבר ישן..

אורית ג.

New member
צימס גם אני לימדתי מה זה חם

והוא עומד מרחוק ומצביע על הרדיאטור וגם לא שמתי גדר (צפוף אצלינו והמרחב היחיד הוא סביב הרדיאטור, פחות או יותר) אבל - על קמין לא לשים גדר (במיוחד עם החבורה הענקית שאביא מגדל בבית) נראה לי ממש לא בטוח. במיוחד שגם באים אורחים ולא בטוח שהילדים שלהם כל כך מודעים. חברים שלנו שהתעשרו (היי טק היי טק ) בנו בית מדהים ובו הקמין עומד לו כמו פסל יפה (ולוהט) בחדר הראשי של הבית. ממש בולט לתוך החדר (לא בפינה) ונכון שיש המון מרחב מסביב ושהילדים שלהם (בני 3 ) יודעים להזהר .... אבל זה בדיוק בגובה שאם מועדים נח להשען על זה (קמין סגור) ושאם מזמינים אורחים שמחממים ברדיאטור ולא יודעים שהארון השחור והיפה הזה הוא מקרן-חום (במיוחד ילדים) - יש סיכוי גבוה לכוייה או סתם מתח - לראות שאף אחד לא נוגע בזה. בפעם האחרונה שהיינו שם כבר חממו את הבית ב... מזגן מרכזי.

יש רשת מגינה

אצל כל ספק קמינים יש רשת, יותר נכון מתקן מברזל שמהווה חציצה בין הקמין והסביבה על מנת שהילדים לא יוכלו להגיע למגע ישיר עם הקמין

נירית1

New member
בתקופה שהבן הגדול שלנו זחל שמנו

מסביב לקמין רשת ברזל שהגנה עליו מפני סקרנות ונגיעות מקריות תוך כדי זה התחלנו בהסבר שזה חם ולא נוגעים, הילד מאד הפנים והיום כשהוא עוד רגע בן שלוש אנחנו לא משתמשים ברשת המגן והוא יודע שהתנור חם ולא נוגעים בו, ד"א גם כשהתנור כבוי הוא לא נוגע ולא מסתובב לידו.

אביא

New member
תודה רבה לכולם על ההענות

ראחתי את הרשתות וכאב לאוסף מרשים של בנים שובבים ביותר הן לא נראות לי פתרון לילד שרץ ונופל לכיוון אבל בהחלט תודה רבה.

למעלה