נסיכת הנילוס ברוטב ירוק
נסיכת הנילוס ברוטב ירוק מתכון
כ750 גרם דג נסיכת הנילוס
8 שיני שום חתוכות גס
פלפל ירוק חריף מהגדולים חתוך לטבעות רוחב
1/2 חבילה כוסברה(למי שאוהב כוסברה אפשר אפילו חבילה שלמה) חתוכה גס
4 פלפל אדום מתוק(או גמבה) חתוך לרצועות
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
מלח
3 תפוחי אדמה חתוך לרוחב בעובי של 1/2 סמ'
לטגן בשמן חצי מכמות השום ,הגמבה, הכוזברה והפלפל החריף
להוסיף פפריקה מתוקה ומעט כורכום
להוסיף את תפוחי האדמה ומים שיגיעו לחצי גובה המצרכים(כאשר נוסיף את הדגים הם יגירו מים והרוטב צריך להיות סמיך)
הפלפל והשום חתוכים
לבשל חצי בישול עד אשר תפוחי האדמה יהיו לא קשים אבל לא רכים(בתהליך הבישול הסופי הם יהיו רכים למאכל)
לאחר חצי הבישול להוסיף מעל תפוחי האדמה את הדגים לשפוך מעליהם את החצי השני של הפלפל השום והכוזברה להוסיף עוד מעט כורכום ופפריקה
לוקח מהרוטב בכף ושופך מעל הדגים לסגור את הסיר לעוד כרבע שעה עד אשר הדגים מוכנים ותפוחי האדמה רכים