אבקש מתכון לנסיכת הנילוס

aryeh201444

New member
אבקש מתכון לנסיכת הנילוס

שלום וברכה לכולם.

אשמח לקבל מתכון לדג נסיכת הנילוס שנאפה בתנור.
בדרך כלל אני מכין אותו בסגנון חריימה אבל אני רוצה לגוון. יש לכם מתכון ששונה מהכיוון של חריימה? תודה מראש
 

חנהפ

Active member
מתכון נהדר של אודטה

פשוט להכנה!
פורסים במעבד מזון 3 בצלים,3 עגבניות,3 פלפלים
שמים בתבנית
מעל מניחים קרש דג -קפוא! רק לשטוף
כף מלח לפזר מעל
5 כפות שמן
לסגור התבנית ולתנור בחום 200 מעלות לשעה וחצי
יוצא מעולה!!
 

שרי 55510

New member
חשבתי שזה המתכון של אודטה שהציע בישול הזוי של דג,,

אודטה פעם הציעה להכניס דג ל-"אפיייה" ,בחום של המדיח-כלים.
עד היום לא ברור, אם זה היה אמיתי או נסיון "הזוי" שהיא ניסתה.
 

פוקסי99

New member
נסיכת הנילוס ברוטב ירוק

נסיכת הנילוס ברוטב ירוק מתכון
כ750 גרם דג נסיכת הנילוס
8 שיני שום חתוכות גס
פלפל ירוק חריף מהגדולים חתוך לטבעות רוחב
1/2 חבילה כוסברה(למי שאוהב כוסברה אפשר אפילו חבילה שלמה) חתוכה גס
4 פלפל אדום מתוק(או גמבה) חתוך לרצועות
פפריקה מתוקה
מעט כורכום
מלח
3 תפוחי אדמה חתוך לרוחב בעובי של 1/2 סמ'

לטגן בשמן חצי מכמות השום ,הגמבה, הכוזברה והפלפל החריף
להוסיף פפריקה מתוקה ומעט כורכום
להוסיף את תפוחי האדמה ומים שיגיעו לחצי גובה המצרכים(כאשר נוסיף את הדגים הם יגירו מים והרוטב צריך להיות סמיך)

הפלפל והשום חתוכים
לבשל חצי בישול עד אשר תפוחי האדמה יהיו לא קשים אבל לא רכים(בתהליך הבישול הסופי הם יהיו רכים למאכל)
לאחר חצי הבישול להוסיף מעל תפוחי האדמה את הדגים לשפוך מעליהם את החצי השני של הפלפל השום והכוזברה להוסיף עוד מעט כורכום ופפריקה
לוקח מהרוטב בכף ושופך מעל הדגים לסגור את הסיר לעוד כרבע שעה עד אשר הדגים מוכנים ותפוחי האדמה רכים

 
למעלה