אבקש עצה מנסיונכם

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
אבקש עצה מנסיונכם

לבת הגדולה שלנו יש רשיון נהיגה חדש. מההתלהבות היא לא מפסיקה לבקש את האוטו לנסוע לפה, לנסוע לשם.... לא איכפת לי לתת לה לנסוע לאן שהיא רוצה, אבל אני משקשקת כל פעם שהיא נוסעת. מצד שני כשליויתי אותה היא נוהגת מצויין...... ה
ה
מה עושים
חוצמזה האם אתם מגבילים את הילדים

סולטנית

New member
רינה - אני מהצד של הבת שלך - זו

שביקשה את האוטו, תבקשי רק שהיא מגיעה ליעדה שתרים טלפון ואל תדאגי ההתלהבות תעבור אם לא תהיי נגד ותבקשי ממנה רק דבר אחד חשוב לא לקחת טרמפיסטים איתה, רוצה את האוטו בסדר אבל לא לקחת איתה אנשים מנסיון הם הרעה החולה של הנהגים החדשים ותתפללי שהכל יהיה בסדר.

r66

New member
../images/Emo24.gif תודדדדדדדדדדה...לא חשבתי

על הטרמפים. כל הכבוד לך
אמרתי לה את זה ובעלי הוסיף וחיזק את דבריי, אפילו לא חיילים, לצערי

יקירתי../images/Emo24.gifתראי כששחר שלנו

קבל את הרשיון נהיגה שלו, היה שלג בירושלים והוא בקש לנהוג פחדתי פחד מוות אבל שמקה אמר: שמעי לי ילדים שלא רודפים אחרי ה
ומקבלים לעיתים קרובות את הספוק לנהיגה גם נוהגים נכון לא מתלהבים נוסעים כמו שצריך . אמר וצדק וכך נהגנו עם כל הילדים ברגע שהוסמכו לנהוג גם קבלו את המכוניות שלנו והם נוהגים יפה ואני מקווה שכך תנהג בתך. מאחלת לה רק נסיעות טובות לבילויים וחברים ושתמיד תמיד תחזור ה
ה בשלום. פנינה

r66

New member
תודה רבה הלוואי ../images/Emo13.gif

כל הזמן בילויים
האמת, די שכחתי איך אני הייתי בגילה

מאקי

New member
אני ממש מבינה אותך...

שלנו נוהגים כשנה וזה קשה.. מאוד קשה להגיד כן ולהגיד לא.. לנסות לדמיין ובכלל. ובקשר לטרמפיסטים... יש כאלה שנכנסים גם בלי שעוצרים להם.... היום בחלוצי התעשיה (צומת קרית אתא) ב9.00 בבקר עמדתי ברמזור אדום לפתע פתח גבר את הדלת שלימין הנהג והתיישב.... למזלי הייתי בשיחת טלפון עם עמית וישר סיפרתי מה קורה הוא ... לסיום אומר שהנוסע שלי כבר לא איתי. אבל ראבק בקר ... אמצע העיר... אז הערב בקשתי מהבת שלי שתנעל בנעילה מרכזית את הדלתות.. כאילו שזה יעזור. חג שמח

r66

New member
../images/Emo12.gifאמאל'ה, איזה פחד

גמאנחנו ננעל תמיד יא, איך אני שמחה שכתבתי לכן

מאקי

New member
זה לא פחד.. זה חיוך... וכן אני שמחה

שכתבת כי בחיים לא הייתי מספרת לכן את זה אחרת... התקשרתי אחכ למר והוא היה בהלם.. הפכנו למשהו שונה ממה שהיה.

laleniya

New member
מאקי מזה כמה שנים כשאני נוהגת לבד

בערבים ובלילות ב
אני נוהלת את הדלתות את החוויה הזאת עברה חברתי לפני כמה שנים ומאז אחרי רדת החשכה או שאני נוהגת בעיר שאינה מוכרת לי באופן אוטומטי אני נוהלת את הנעילה המרכזית והיד בהיכון לנעילה אוטומטית של החלונות. ויש לי רשיון 35 שנים על הכביש עם מאות אלפי ק"מ של נהיגה.

פנינה ט

New member
מאקי אני כבר שנים נוסעת עם כל

הדלתות באוטו נעולות, אם כל המשוגעים שיש היום בחוץ זה פשוט מפחיד.

סולטנית

New member
רינה את ידועה כבעלת חוש הומור אז..

אם אנחנו מכירים אותך כך אז בבית בטח לכן עיצה כל פעם שאתם נותנים את המפתחות של האוטו - נאום וזה הולך ככה- תסעי בזהירות ושתדעי שלא אכפת לי אם יקרה משהו לאוטו אבל אם יקרה לך אני הורגת אותך .... אם את שותה בירה [הנוער שותה] שלא תעיזי לנהוג, או שתקחי מונית או שתצלצלי ונדאג לך להסעה - רק בשביל זה היא לא תשתה אלכוהול כדי לקבל שוב את האוטו ... ו... תתנו את האוטו אבל .. לא לשכוח נאום מנסיון, אוי כמה נאומים שמענו - אבא מדריך בנהיגה מונעת ... וזה עבד תודה לאל. ערב אחד אבא שלי אומר לי - תפסה אותך מכמנת מהירות ברעננה .. טוב, אני אשלם את הקנס ... מה הסתבר ? חבר שלו ראה אותי ''טסה'' עם האוטו וסיפר לו ..מאז אני נוהגת כמו ילדה טובה. כלומר פעם תעשו לה תרגיל - תגידו לה שהגיע רפורט ותפסו אותה על מהירות ... תראו איך היא תגיב, אם זה - לא יכול להיות - תהיו שקטים היא בסדר אם היא אומרת אני אשלם את הקנס - אופס.......

r66

New member
צ'טערת ../images/Emo13.gif

אנחנו כבר אחרי... עד עכשיו לא היתה בעיה, הפיקוח היה צמודדדדד

אהובה.א

New member
בוקר טוב רנה

תני לה לנהוג , תראי לה שאת סומכת עליה. היא תצטרך מתישהוא לנהוג לבד. רק אמרי לה שיש הרבה מטורפים על הכביש. היא יכולה לנהוג נהדר - אבל מישהו אחר.... ויש קטע שפעם מישהו כתב שנכנס לי ללב. אמא , הייתי זהיר ================== הלכתי למסיבה , אמא , ודברייך ניגנו כל הזמן באוזניי אז לא שתיתי , אמא , והרגשתי גאה מאוד בעצמי. "אל תשתה, בן" אמרת לי , אמא "חזור הביתה בשלום". אז למרות שאחרים הציעו לי , אמא , שתיתי קולה במקום. אני יודע שתמיד צדקת , אמא , ושעשיתי את הדבר הנכון. עכשיו המסיבה נגמרה , אמא , ואני יודע שאגיע הביתה בשלום. אני נכנס למכונית , אמא , ומתחיל לנסוע הביתה בזהירות, וזאת רק בזכות הדרך שחינכת אותי , אמא , האהבה והאחריות. אני מתחיל לנסוע , אמא , בזהירות , בדיוק כמו שביקשת אך המכונית ממול , אמא , לא מבחינה בי ופוגעת חזק. אני שוכב כאן בצדי הדרך , אמא , ושומע את דברי השוטר הנהג שממול שתה , אמא , ואני הוא שצריך לוותר. אני שוכב כאן גוסס , אמא , הלוואי ותגיעי מהר. איך זה קורה דווקא לי , אמא , ולא לנהג אחר? יש הרבה דם סביבי , אמא , אני חושב שרובו שלי אני שומע את החובש , אמא , שלא נותר לעשות הרבה בשבילי. רציתי רק להגיד לך , אמא , לא שתיתי . אני נשבע!! אלו היו האחרים , אמא , אלו שלא חשבו שהיו במסיבה. הנהג כנראה גם היה שם , אמא , בדיוק איפה שהייתי אני ההבדל הוא שהוא שתה ועוד חי , אמא , ואני איפה הנני? מדוע אנשים שותים , אמא ? זה יכול להרוס את החיים. אני מרגיש כאבים חזקים עכשיו , אמא , חדים ודוקרים כמו סכין. הנהג שפגע בי , אמא , מסתובב סביבי , מביט ומהסס אני חושב שזה לא פייר , אמא , הוא שתה ואני פה גוסס. אל תדאגי לי , אמא , אמרי זאת גם לאחי , אבי ולכל משפחתי. גם כשאגיע למעלה , אמא , אני יודע שתמיד תהיו שם איתי. מישהו היה צריך להגיד לו , אמא , שלשתות ולנהוג זה לא כדאי אם רק היו אומרים לו זאת , אמא , מחר הייתי עדיין חי. נשמת אפי מתקצרת , אמא , עכשיו אני מתחיל לפחד אל תבכי עליי , אמא , גם ככה קשה להיפרד. יש לי שאלה אחרונה , אמא , לפני שאעצום עיניי אני לא שתיתי ונהגתי , אמא , אז למה איבדתי את חיי??? סעו בזהירות והימנעו מתאונות

laleniya

New member
../images/Emo4.gifאהובה כל פעם שאני קוראת את זה

שלא נדע - הלב מחסיר פעימה לא נותר אלא לאחל לכולם נהיגה זהירה

פל

New member
מנסיוני - צריך לסמוך עליהם

אם נסעת איתה והיא נוהגת לשביעות רצונך אז צריך לתת לה את הקרדיט ולסמוך עליה כי הרי זה צריך לבוא פעם. ברור שזה בהדרגה ואני לא אתן לה לרדת לאילת עם הרכב בהתחלה. אבל עכשיו, אחרי שנה וחצי רשיון היא יכולה לנסוע לאן שהיא רוצה. לא מגבילה כי זה גם חלק מהעניין וכשמסתבר לי שהיא נסעה רחוק והסתדרה עם הדרכים והמקומות החדשים אני אפילו מרגישה גאווה. בהתחלה הייתה הרצאה בכל פעם שלקחה את הרכב - לא לקחת יותר מהמותר, להיזהר מנהגים אחרים, לא לשתות, לעקוף בזהירות, מהירות מותרת, שמירצ מרחק וכד'. אח"כ היא היתה אומרת - טוב, אמא אני זוכרת את כל המגילה..... אז הם יודעים היטב שאסור לשתות ולנהוג אפילו ומדובר בבקבוק בירה אחד, וכשיוצאים למועדון תמיד יש אחד שלא שותה או שהם מחליטים לנסוע במונית כדי לא להיות מוגבלים. ואכן היא תמיד מקפידה להתקשר כשהיא מגיעה ליעד או יוצאת ממנו חזרה. ומאוד חשוב ( שלא נדע לאור המקרה האחרון...) לנעול את הדלת של הרכב !!! כשנוהגים ( למרות הנושא הבטיחותי- מתוך הרכב אפשר לפתוח בלחיצה אחת אבל אם קורה משהו חס וחלילה וצריך לחלץ שינפצו את השימשה לא איכפת לי ) ובסה"כ הם לומדים לעוף והופכים עצמאיים ואין ברירה. אני משתדלת לדחות את המחשבות הרעות ולא מפגינה את הפחדים שלי כדי לא לפגוע בבטחון העצמי. וכמה זמן עוד אפשר להגן עליהם בצמר גפן? עכשיו היא כבר חיילת ואין לי בכלל שליטה על מה שהיא עושה, והיא עושה דברים מסוכנים בצבא. אלה החוקים.

למעלה