אבקת אמבוסינג....

ƒan†a

New member
אבקת אמבוסינג....

אז דבר ראשון מה זה? זו האבקה שיש בכל מיני צבעים? כסף נחושת וכו'? ואם רוצים להכין אותה בין חריצים מה הדרך הכי טובה?(תמצאו לי יותר טוב ממכחול דקיק
פשוט גם איתו קשה להסתדר)

colargolet

New member
אז ככה...

אבקת אמבוסינג זו אבקה שמשמשת להבלטה של חותמות וכדומה. היא נמסה בחום ומתקשה וכך נשארת על העבודה. אני ניסיתי להשתמש בה ולא הצלחתי כל כך, אבל מסתבר שצריך לאפות קודם את העבודה (מה שלא עשיתי ואז האבקה נדבקה לכל מקום, גם כשעבדתי בעדינות עם מכחול דקיק) ורק אח"כ לפזר את האבקה. בצורה כזו היא לא נדבקת לחימר אלא שוקעת בחריצים ואת העודף פשוט מנערים. מתה לנסות עוד פעם...

hoch

New member
../images/Emo143.gif אז צריך לאפות פעמיים? עוד

פעם אחרי פיזור האבקה?

אתי רז

New member
אוי, אוי, אוי, זה לא נכון....../images/Emo10.gif

בואו ונעשה קצת סדר. אבקת אימבוסינג זו אבקה שתופחת בחימום. פשוט ככה. היא מיועדת לחותמות מובלטות, מה פרוש?? מחתימים נייר או פימו בחותמת רגילה עם דיו מיוחד(לא הרגלי). על הדיו, בעודו רטוב, מפזרים את האבקה והיא נידבקת לדיו. את העודף שופכים מיד חזרה לבקבוק ואז.....מחממים עם אקדח אימבוסינג שגורם לאבקה לתפוח, ככה מקבלים גודמא בולטת ותפוחה. האבקה "לא" מיועדת לסדקים או למשהו אחר בשום פנים ואופן. הרי אין בסדקים את הדיו המיוחד ומכאן בא כל הבלגן. בכלל, שמתי לב שניתנות כאן לפעמים תשובות לא אחראיות ולדעתי, מי שלא יודעת בביטחון שלם שיש לה את התשובה הנכונה.....שלא תיתן. זו סתם הטעייה, למרות שלא בכוונה, וחבל. בהצלחה.

colargolet

New member
אפשר להשתמש בה גם בסדקים...

יש דוגמאות באינטרנט, הולכת לחפש. ניתן בהחלט לשלב אותה בעבודות עם חימר פולימרי.

colargolet

New member
והנה דוגמא ../images/Emo43.gif

עוד פרויקט שבו מפזרים אבקת אמבוסינג על סדקים בחימר. פה אין אפייה מוקדמת מכיוון שפיזרו דיו קודם ויבשו את העבודה בשלב הקודם, מה שמונע מאבקת האמבוסינג להדבק למשטח ולהכנס רק לסדקים, אבל הרעיון הוא אותו רעיון. ואני מתנצלת אם לא הסברתי את עצמי כמו שצריך

milat1

New member
../images/Emo45.gif יופי של דוגמאות ../images/Emo51.gif

הן כבר בפייבוריטס שלי. האמבוסינג המדוברת היא גם מה שקוראים "אבקת נצנצים" בכל מיני צבעים? והאם אפשר להגיע למראה המקסימלי של האבקה גם ללא מבער בסוף? (שאין לי)

colargolet

New member
לא. אבקת נצנצים זה משהו אחר.

אבקת נצנצים אינה נמסה בחום. היא נשארת אותו דבר (אבל גם איתה אפשר להשיג אפקטים יפים...). אבקת אמבוסינג ממש "תוססת" בחום והחלקיקים של האבקה הופכים לנוזליים ומתאחדים, וכשהעבודה מתקררת היא מתקשה ומבליטה.השימוש המקורי של האבקה הוא ב-stamping, להכנת אלבומים מעוצבים.לגבי המראה:כמובן שצריך חום (כלשהו- בין אם זה אקדח אמבוסינג או תנור) כדי להשיג את האפקט. לפי מה שכתוב באתרים השונים, החום המיועד לאפיה של חימר פולימרי הוא מספיק טוב להמסת של האבקה, וגם ראיתי את התסיסה בתנור שלי (לא שזה דוגמא למשהו, כי הוא בד"כ שורף לי את העבודות
), ונראה לי שכן, ניתן להשיג את האפקט המקסימלי גם בחום תנור.

חושן59

New member
אז... ככה ../images/Emo131.gif

אכן אבקת אמבוסינג נדבקת לדיו מיוחד אך לא רק... מי שהיה בסדנה של דונה הדגולה וודאי נתקל בחרוזים מחוספסים שהיא עושה, אז לשאלתי תשובתה היתה שהיא מערבבת בתוך החימר הפולימרי אבקת אמבוסינג ומעט על פני שטח החרוז. לפחות מנסיוני בחיבור פימו ואבקת אמבוסינג יש לי מספר מסקנות; 1. כאשר צובעים פימו בצבעי אקריל ויוצרים "אפקט קרקלינג" המקום היחיד עליו האבקה יכולה להדבק הוא על "הסדקים" (צבעי האקריל מבטלים את הדביקות של הפימו במקום בו הם מרוחים) 2. כנ"ל כאשר הפימו אפוי ויוצרים דוגמא בפימו נוזלי האבקה תצמד רק לפימו הנוזלי. 3.לעומת זאת אם נגלגל חרוז פימו לפני אפייתו באבקה, האבקה תדבק על כול החרוז. יומא מרקם מקסים. חשוב לאפות עם קיסם ולא מונח על התבנית אחרת נשאר סימן. מקווה שעזרתי לפיתרון התעלומה. ואם למשהיא יש נסיון אחר נשמח כולנו לשמוע .

milat1

New member
אני מקווה שישמרו את כל הטיפים שנתתם

מרוכזים בפורום אחרת אני אשכח הכל כשאני אנסה לעבוד עם אמבוסינג!

colargolet

New member
מה זה "אפקט קרקלינג" ../images/Emo3.gif?

ולמה אני לא מכירה אותו??? יש קישור כלשהו? ותודה על הטיפים
דרך אגב, הנה עוד אפקט נחמד שאפשר לעשות עם אבקת אמבוסינג ופימו שקוף...

colargolet

New member
זה מה שקראתי...

ראיתי פרויקט שאמנם עבד עם פימו נוזלי, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון גם אם לא משתמשים בפימו הנוזלי (כשעובדים עם הפימו הנוזלי, אבקת האמבוסינג נדבקת לנוזל, ובלי הנוזל אז האבקה פשוט נכנסת לתוך החריצים מבלי להדבק). אם מפזרים אבקת אמבוסינג לפני האפייה האבקה פשוט נצמדת לכל המשטח וקשה לנער אותה. זאת הטעות שאני עשיתי.אולי אני אעשה נסיוו נוסף בקרוב ואעלה תמונות.

ולגבי...האפייה? יש כאן אינפומציה

שווה לגבי נושא האפייה. (בפרוייקט שהביאה קולרגול) פעם ראשונה מספיק 10 דקות לייבוש ופעם שניה עוד 15 דקות להשלמת האפייה.

ƒan†a

New member
עכשיו...יש לי שאלה אחרת...

כי חשבתי שהאמבוסינג זה בכלל האבקת נצנצים חחחח מה הדרך הכי קלה לגרום לאבקה להכנס לחריצים? עד עכשיו השתמשתי במכחול דקיק אבל זה מאוד מקשה על העבודה כי הכל מתפזר מסביב ונדבר לפימו. יש דרך יותר טובה מזו?

ƒan†a

New member
כן ניסיתי עם מכחול ממש דקיק

אבל לא הלך מי יודע מה עם קיסם? את מתכוונת קיסם שיניים... אבל איך הנצנצים נתפסים עליו?

תומסקה

New member
את פשוט מעלה קצת אבקה על הקיסם

או שפשוט תלפפי קצת צמר גפן על הקיסם ותטבלי באבקה.

למעלה