אבקת חלבון > יש מצב שזה יכול גם להזיק ?

IndigoChild1

New member
אבקת חלבון > יש מצב שזה יכול גם להזיק ?

למה תמיד כשאני מתייעץ עם אנשים שעוסקים בתחום הזה של חדרי כושר, ספורט בריאות וכד' לגבי התזונה שלי שאני לא מצליח להגיע בארוחות היומיות שלי לכמות החלבון הרצוייה אז תמיד מנסים לעזור לי למצוא פתרונות ובתור פתרון אחרון זה אבקת חלבון כאילו זה המוצא ההאחרון פשוט רק עכשיו שמתי לב לזה שכולם ניסו להימנע מלהמליץ לי על אבקת חלבון יש משהו שאני צריך לדעת לגבי זה? כי זה נשמע לי פתרון מעולה לבעיה שלי כמובן שאני לא מתכוון להשתמש בזה בתור תחילף לכל הארוחות שלי אלה בין לבין

oridoron77

New member
תשובה

אבקת חלבון אינה מזיקה לבריאות. אבקת החלבון היא בדיוק כמו 1001 מוצרים מעובדים אחרים שאתה צורך (אלא אם כן אתה אוכל רק אוכל אורגני). הסיבה לכך שהיא האופציה היחידה, כיוון שהיא בגדר תוסף תזונתי. מה זאת אומרת? אם אינך יכול לקבל את כמות המזון היומית לה אתה זקוק מאוכל, אז פונים לאופצית הבאקות שמקלה על העניין. אורי

IndigoChild1

New member
זתאומרת..

אז אם נגיד אני אוכל ביום 3 ארוחות שמספקות לי רק חצי מכמות החלבון שאני צריך ואת השאר אני משלים עם אבקת חלבון לא נשקפת לי איזושהי סכנה או תופעת לוואי נכון ? ד'א איזו אבקה הכי מומלצת ?

oridoron77

New member
פחות או יותר

לדעתי האישית לא כזה קשה להגיע לכמות החלבון היומית (לא ברמה שאתה צריך לקבל חצי מהכמות מאבקה). עפ"י איזו נוסחה אתה עורך את החישוב, וכמה אתה שוקל? לאחרונה נודע לי שאבקות שהחשבתי כאמינות, הסתברו שלא. אני בכל מקרה נוטה להמליץ על ISS או אופטימום. אורי

IndigoChild1

New member
נוסחה ...

1.2x 67.5 = 81 אבל בגלל שחלק מהמשקל גוף הוא גם נוזלים אז זה לא נחשב אז זה יוצא בערך 110 ככה אמר המאמן במכון +- עכשיו לדעתי זה על סף הבלתי אפשרי תכלס אני לא באמת יודע כמה חלבון אני צורך ביום כי אני לא יודע כמה יש בכל דבר שאני אוכל אבל אני משתדל לאכול מזון עם הרבה חלבון בבוקר אחרי אימון אני אוכל לחם שמכיל בתוכו קופסת טונה + קצת גבינה צהריים אני אוכל בעבודה מה שיש שזה אורז עם שניצל\חזה עוף\ עוף מוקפץ\דג אני עובד במסעדה אז תלוי מה נשאר בסוף היום ערב אני בד"כ אוכל חביתה או שוב פעם טונה עם סלט גבינה וגבינה צהובה

oridoron77

New member
כמה עובדות

1. המאמן שאמר לך שהגוף מורכב מנוזלים צריך לדעת שכאשר בנו נוסחאות לחישוב חלבון, לקחו את העניין בחשבון. ככה שלא צריך להוריד מהנוסחא, אלא לחשב אותה כמו שהיא. 2. אתה לא יודע את כמות החלבון היומית שאתה זקוק לה, מה שגם אתה לא יודע כמה אתה מכניס (אז שטענת שאתה מקבל רק חצי מכמות החלבון היומית שלך, לא באמת יכולת לדעת..). 3. אתה לוקח בחשבון רק את צריכת החלבון, מה שגם ישנם עוד רכיבים תזונתיים שאתה חייב לקבל, אם אתה רוצה לקבל את המטרות שלך. אני ממליץ לך בחום, במקום לבזבז את הזמן היקר שלך בחישובים שאולי לימים הסתברו כשגויים, ללכת לפגישה חד פעמית עם תזונאי (עם עדיפות לתזונאי ספורט) ולקבל תפריט רציני שיתן לך תוצאות. אורי

chaochao1

New member
צר לי אבל כתבת שטות מוחלטת.

אבקת חלבון מיועדת לאנשים שאין להם בעיות מיוחדות בכליות ועוד בעיות מסוג זה, היא בכלל לא מיועדת לאנשים רגילים שעושים אימונים רגילים, אלא לספורטאים בליגה שאני בטוחה שהכותב אינו נמצא בה, והאבקה הזו יכולה ליצור עומס על הכליות עקב החלבונים הרבים שנמצאים בה. בקיצור - אחרי אימון מומלץ לצרוך חלבונים מסוגים שונים שנמצאים באוכל, ולא לצרוך את הרעל הזה שיש לו יחסי ציבור טובים מדי.

IndigoChild1

New member
אתה אומר ככה ומישהו אחר אומר אחרת

חבר מהעבודה שהוא גם מאמן במכון כושר אמר שהאבקות יכולות לגרום לבעיות רק במידה וצורכים פי 5 מהכמות המומלצת שזה מפלצתי ממש לכן אין בכלל מה לדאוג אני מניח שאין דבך לברר האם באמת זה מזיק או לא

oridoron77

New member
פתרון

אם מישהו טוען שמשהו מזיק, הוא צריך להסביר למה. כל עוד אין לו משהו להיאחז בו, למה להאמין לו? לצורך העניין, צריכה פי 5 כמות חלבון ממה שאדם זקוק, לא יהיה רק בעייתי בדיוק גם עם חלבון ממקור של אוכל. אורי

oridoron77

New member
../images/Emo26.gif

ראשית, אני ממליץ לך לקרוא את חוקי הפורום. בפעם הבאה שתתנסחי בצורה שהתנסחת, התגובה שלך תימחק. לאנשים עם בעיות בכליות מומלץ לקבל יעוץ רפואי בהקשר לצריכת חלבון (חלבון ממקור של אוכל יהווה בדיוק את אותו "עומס" על הכליות כמו החלבון ממקור של אבקה). לאבקת חלבון יש יחסי ציבור טובים מידי, בגלל המוניטין שהיא צברה בקרב מתאמני חדר הכושר שצורכים אותה. אין סיבה בריאותית שאבקת חלבון מזיקה לבריאות, וכמובן שבהקשר של מינונים כל דבר יכול להיות מזיק (גם יוגורט 1.5%). (את מוזמנת לעדכן אותי במחקרים שבדקו את ההשפעות המזיקות של אבקות חלבון בהשוואה לחלבון שנצרך מאוכל). אני מציע לך להתעדכן, אם את מתיימרת לתת קביעות בלתי מעורערת לעובדות שאת מנחיתה. אורי

צורת הביטוי - לא מכבדת אותך

אם אני הייתי מתאמן שלך ואת היית כל כך נחרצת ובוטה - הייתי עוזב רק בגלל השפה !

johnniewalker20

New member
היחידה שכותבת שטויות בינתיים , זאת את

"אבקת חלבון מיועדת לאנשים שאין להם בעיות מיוחדות בכליות ועוד בעיות מסוג זה, היא בכלל לא מיועדת לאנשים רגילים שעושים אימונים רגילים, אלא לספורטאים בליגה שאני בטוחה שהכותב אינו נמצא בה, והאבקה הזו יכולה ליצור עומס על הכליות עקב החלבונים הרבים שנמצאים בה" . מאיפה המידע הזה? במנת אבקת חלבון מומלצת יש קרוב ל20 -25 גרם חלבון. שווה ערך לקופסת קוטג' או מנת בשר רגילה.לפי ההגיון שלך מנת שניצל/חזה עוף תיצור "עומס" על הכליות? את יודעת מה? בואי נתפרע , ונגיד שהבחור החליט לקחת 2 מנות או 3 רחמנא ליצלן. כלומר, 60-75 גרם. האם זה עומס על הכליות? היום אכלתי ארוחת צהריים שהכילה 250 גרם חזה עוף (50 גרם חלבון נניח) , 2 כוסות פסטה (בערך 10 גרם חלבון) ו2-3 פרוסות לחם (עוד 10 גרם). האם אני בדרך לקריסת הכליות שלי? "בקיצור - אחרי אימון מומלץ לצרוך חלבונים מסוגים שונים שנמצאים באוכל, ולא לצרוך את הרעל הזה שיש לו יחסי ציבור טובים מדי. " מסכים איתך לגבי היחסי ציבור הטובים שיש לו, אבל מה הקשר לעזאזל ל"רעל"? מבחינת ערך ביולוגי (פרופיל חומצות אמינו), לחלבון מי גבינה (החלבון הנפוץ ביותר כתוסף) יש את הערך הגבוה ביותר.

למעלה