דעה אחרת על שמרי בירה
שמרי בירה הם פסולת תעשייתית של בתי-החרושת לבירה - פסולת שאותה הם שמחים למכור. גם אם יש יתרונות כלשהם בשמרי בירה, כדאי לזכור שערכו של מזון נקבע לא רק על-ידי החומרים המועילים שבו, אלא גם על-ידי החומרים המזיקים שהוא מכיל. שמרים אלה מזיקים בגלל - 1. ריכוז גבוה של חלבון, ברזל ו-ויטמין בי-1 - מערכת העיכול אינה יכולה לטפל בריכוזים גבוהים כל-כך. 2. ריכוז גבוה של זרחן, שגורם לחוסר של סידן בגוף (הגוף נאלץ לאזן את עודפי הזרחן הנכנסים למחזור-הדם בעזרת סידן, הנלקח מהעצמות, השיניים והצפרניים.) לאחר פירסום עובדה זו, החלו היצרנים להוסיף לשמרים תוסף-סידן, מה שגורם לתוספת חומר כימי נוסף, אשר מזיק לגוף. 3. ריכוז גבוה ביותר של כולסטרול - ב-100 גרם שמרי בירה יש 680 מ"ג כולסטרול, כמות כפולה מאשר בביצים. שמרי בירה "מומלצים" כאילו היו תרופת-פלא לבעיות רפואיות שונות, כולל לנשים בהריון, לילדים אנמים ואפילו לתינוקות. הם אינם תרופת-פלא. (על-פי הנאמר בספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו")