אבקת שמרי בירה- מה עושים עם זה?

hobitit29

New member
אבקת שמרי בירה- מה עושים עם זה?

למישהו יש רעיון איך לאכול את זה?
 

mm130

New member
לפזר על אוכל חם,

(זה כמו גבינה צהובה), לערבב עם מים רותחים ולצקת על פיצה במקום גבנ"צ, להכין ממרחים.
 

TheFinalCut

New member
ואאו, מאיפה להתחיל...

אני מוצא שמרי בירה כרכיב משפר טעם להמון מאכלים: סלט, ממרחים, רטבים לפסטות... כמעט כל דבר שאינו מתוק :) כתוספת לסלט זה ממש מוצלח לדעתי, אבל תרגישי חופשי להתפרע ולנסות את זה בתבשילים שונים, כרכיב בתהליך ההכנה או כתוספת שיש לפזר על התבשיל המוכן. די מהר תמצאי איפה זה מסתדר לך ואיפה לא...
 

hobitit29

New member
אוקיי,

אני פשוט אוסיף את זה לכל דבר. על האריזה של שמרי הבירה יש מתכון לממרח-ניסית אותו?
 

נעמי66

New member
דעה אחרת על שמרי בירה

שמרי בירה הם פסולת תעשייתית של בתי-החרושת לבירה - פסולת שאותה הם שמחים למכור. גם אם יש יתרונות כלשהם בשמרי בירה, כדאי לזכור שערכו של מזון נקבע לא רק על-ידי החומרים המועילים שבו, אלא גם על-ידי החומרים המזיקים שהוא מכיל. שמרים אלה מזיקים בגלל - 1. ריכוז גבוה של חלבון, ברזל ו-ויטמין בי-1 - מערכת העיכול אינה יכולה לטפל בריכוזים גבוהים כל-כך. 2. ריכוז גבוה של זרחן, שגורם לחוסר של סידן בגוף (הגוף נאלץ לאזן את עודפי הזרחן הנכנסים למחזור-הדם בעזרת סידן, הנלקח מהעצמות, השיניים והצפרניים.) לאחר פירסום עובדה זו, החלו היצרנים להוסיף לשמרים תוסף-סידן, מה שגורם לתוספת חומר כימי נוסף, אשר מזיק לגוף. 3. ריכוז גבוה ביותר של כולסטרול - ב-100 גרם שמרי בירה יש 680 מ"ג כולסטרול, כמות כפולה מאשר בביצים. שמרי בירה "מומלצים" כאילו היו תרופת-פלא לבעיות רפואיות שונות, כולל לנשים בהריון, לילדים אנמים ואפילו לתינוקות. הם אינם תרופת-פלא. (על-פי הנאמר בספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו")
 

if i fell

New member
../images/Emo203.gifשמרי בירה כבר לא מיוצרים

בבתי חרושת של בירה. את הזרחן אפשר לאזן ע"י אכילת כמות זהה של סידן. דיי קשה לאכול 100 גר' שמרי בירה. בשמרי בירה יש חומר להורדת כולסטרול. אם היו כמויות כאלה גדולות של כולסטרול הם היו חייבים לרשום על האריזה.
 

נעמי66

New member
הספר נכתב לפני 25 שנה...

כששמרי בירה נוצרו בבתי-חרושת לבירה. אחרי שכמות של סידן הוצאה מהעצמות, אפשר להחזיר מיד את מה שייצא?... שווה בדיקה.
 

if i fell

New member
../images/Emo203.gifסידן וזרחן מנטרלים את פעולותיו זה של זה

בגלל זה בחלב הסידן לא נספג.
 

TheFinalCut

New member
????

ראשית כל, אין בשמרי בירה כולסטרול. שמרים הם תת-קבוצה של פטריות, ותאיהם אינם מכילים כולסטרול - רק מזון מהחי מכיל כולסטרול. אני חושש שבוודאי גם יתר הטענות והמענות נגד השמרים מופרכים באותה המידה, אך אבדוק את זה ואשיב בצורה מפורטת יותר בהמשך.
 

נעמי66

New member
טרנסנדנטלית, אם היית שואלת אותו...

הוא היה מסביר לך למה הוא מתנגד שמרי בירה, לא? בכל מקרה, נקודה לזכותו.
 

if i fell

New member
../images/Emo203.gifהכי טעים בעולם-

ג'בטה קריספית מהתנור, פסטו, שמרי בירה, ג'ינג'ר טרי, וירקות.
 
למעלה