אברהם פריד- פינה יומית 2

אברהם פריד- פינה יומית 2

היום נמשיך לסקור את השירים אותם מחדש אברהם פריד. תודה על ההשתתפות של אתמול, ברכות גם לעיקצוצים אבל בעזרת השם הפינה תמשיך ותתחילו להתרגל אליה... אז קדימה, אני מתחיל... (כנסו לתגובות)

אברהם פריד - השיחזורים

1. בראש ובראשונה כמובן "אני מאמין" מתוך הקלטת "טוב להודות. לחן אקטואלי (יום השואה) של עזריאל פסטג. אין צורך לספר שוב את הסיפור כי כולם מכירים אותו. העיבוד , של מרטין לוינטר עם תזמורת הזמריה. השיר זכה בהמשך לסדרת חידושים, ביניהם מרדכי בן דוד בניגוני בית אבא, פריד עצמו בביצוע משובח ביותר בהופעה של חב"ד כמדומני לפני 3 שנים וגם תזמורת שלהבת אבל כמו תמיד, פריד היה הראשון לגלות את עוצמת השיר הזה. נעבור הלאה: (כנסו לתגובה בסמוך)

המשך 2

2. "קנא לשמך" מאותה קלטת ואותו מעבד. שיר כיסופין שאני באופן אישי גדלתי עליו והכרתי אותו דווקא מהקלטת הזו. בישיבות הולבשו עליו המילים "ידיד נפש" כאשר זה זוכה לביצוע של סוקי ברי בקלטת "הכל שרים זמירות שבת". על הלחן הזה רבו החולקים והטוענים לכתר. ביניהם ניתן למנות את חסידות מודזיץ, באבוב ועוד. בקלטת של סוקי ברי מצויין שהלחין את זה אביעזר ולפסון המוכר לנו מ"מה אשיב". אני אצמד דווקא לגירסא הטוענת שהלחין זה יהודי בשם ר` יצחק אלסטר. הלאה...(בתגובה בסמוך)

המשך 3

3. והיו למשיסה מתוך "זה הזמן" בעיבוד של לוינטר לתזמורת הזמרייה. לחן של שלמה קרליבך. 4. אתה בחרתנו מאותה קלטת. הלחן המוכר לימים טובים. הלחן של מנחם אירנשטיין. 5. ופה אני מסופק: ענבי הגפן. ברור שמשה לאופר הלחין את זה לחתונתו אלא שאני מסופק אם ברונר ביצעו את זה לפני פריד. אשמח אם מאן דהו יביע דעתו בנושא. מתוך "תנו שבח" בעיבוד של לאופר. 6. טאטעניו. מאותה קלטת. לחן של המלחין חריטונוב מחב"ד והמילים הם של פריד עצמו (כן... אתם מתפלאים ודאי) (המשך בתגובה הסמוכה)

המשך 4

מי שמבין יידיש יוצא מוקסם מהמילים ומההקשר המוסיקלי המדויק שפריד הלביש להם. השיר זכה לעשרות ביצועים של פריד בהופעותיו, בהאסק או ב"אברהם פריד בהופעה חיה" או בעשרות הופעות שלא הוקלטו לשוק. ביצוע נדיר במיוחד קיים בידי ממופע אוהל 1 (לא קיים בשוק, כי מה שנמכר זה בעצם אוהל 2) שם מבצע את השיר בן דוד כשלעומתו מבצע פריד את "מקומן של זבחים" של בן דוד וכאשר בן דוד צועק "מיט שמחה און מיט פריד" מחזיר לו פריד "בריינג אונז מרטכע בן דוד"... חג לאוזן. (תגובה סמוכה)

לסיום:

6. מעין עולם הבא מאותה קלטת. הלחן של אהרן מילר, אביו של בן ציון החזן. עד כאן להיום. המשך גלישה מהנה...

מתנדב

New member
יפה מאוד.....

אני אכניס את זה בלי נדר גם לאתר נעשה לך פינה קבועה באתר....

שלא תשאל

מה עוד יש באוהל הזה. הוא נפתח למשל ב"קול ברמה" הידוע של גרין בביצוע של... פריד! ביצוע מטריף. בהמשך יש רצף שירים שכל אחד שר את שירי השני. פריד את של בן דוד ולהיפך. בא לך למשל לשמוע את ורדיגר שר קל ההודאות? או את פריד שר את "הרחמן הוא ישלח"? פשוט מהמם. גירדתי את זה מאולפן הקלטות בלונדון ועותק אחד נתתי כמובן לפריד עצמו שהיה בשוק להיזכר במופע השכוח הזה. אוי, כמה בן דוד התחנן לעותק, אבל לא הסכמתי...

אני חוזר

ואומר, בקש כל אשר חשקה נפשך. אולי יש משהו שיש לי ואין לך? יש לי בערך 100 דיסקים של mp3.

איש טיפש חסר דעת...

אתה לא מתקרב לקרסוליו של ורדיגר, ותפסיק לספר פה סיפורי סבתא שיש לך את אהל 1, מה אתה יותר חשוב מהזמרים עצמם? מסקנה: הכל בבלט.

איך זה יכול להיות

שאמרתי שיש לי את אוהל 1 אם זה מה שביקשתי ממך? מסקנה: אתה ממהר להשמיץ בלי לחשוב. בכל אופן, יתכן מאוד שיהיה לי דברים שיהיה לך צורך בהם ותוכל לקבלם תמורת אוהל 1.

למעלה