אברום בורג משווה בין הנאצים ליהודים

יש לכם כבר דרכון גרמני?

זינוק במספר הישראלים הדורשים אזרחות גרמנית החוק בגרמניה מאפשר לצאצאי גרמנים שנמלטו מהנאצים לקבל אזרחות, ובשנה האחרונה נרשמה עלייה של יותר מ-50% במספר הפניות. בגרמניה הסבירו את העלייה בביקוש, בין היתר, בשל גישתם החדשה של בני הדור השלישי. ישראלי שקיבל לאחרונה דרכון: "עבור הוריי, זכרונות העבר קשים מדי, אבל לי אין שום בעיה להיות גרמני" רויטרס פורסם: 24.07.07, 19:12 בשנה האחרונה נרשמה עלייה חדה במספר הישראלים המבקשים אזרחות גרמנית. כך עולה מנתונים רשמיים שפירסמו היום (ג') הרשויות הפדרליות בגרמניה. החוק בגרמניה מקל על אזרחים לשעבר שנמלטו מהשלטונות הנאצים לממש מחדש את אזרחותם. החוק מעניק את אותן ההקלות לצאציהם. לפי נתוני הלשכה הפדרלית לסטטיסטיקה בגרמניה, 4,313 ישראלים קיבלו בשנת 2006 אזרחות , ומדובר בעלייה של יותר מ-50 אחוזים בהשוואה ל-2005. בגרמניה דיווחו כי עד התקופה האחרונה, רק ישראלים בודדים ניצלו את החוק המדובר כדי לבקש אזרחות. גורמים רשמיים בגרמניה הסבירו את העלייה בביקוש בחוסר היציבות הפוליטי במזרח התיכון, במעבר לאיחוד האירופי ובגישתם החדשה של צעירים ישראלים כלפי ההיסטוריה הגרמנית. לותר שולץ, בכיר במשרד הממשלתי בגרמניה שאחראי לנושא האזרחות, אמר כי מלחמת לבנון השנייה תרמה לעלייה במספר הפניות. "כשהם באים לכאן, נפתחת עבורם דלת לכל מדינה בעולם", הוסיף שולץ. קאתי אלמליח, עורכת דין המסייעת לישראלים להשיג אזרחות גרמנית, אמרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי "הסבים והסבתות העדיפו לוותר על אזרחותם מסיבות מובנות. הם לימדו את ילדיהם שלהיות גרמני זה דבר רע. אולם, היום אנו נתקלים בדור אחר שחושב בצורה אחרת". אחד הישראלים, שקיבל לאחרונה אזרחות, ניסה להסביר: "עבור אימי ואבי, זכרונות העבר עדיין כואבים מדי. הם מעולם לא רצו להיות גרמנים. אני, לעומת זאת, חפץ בדרכון אירופי, ואין לי שום בעיה להיות גרמני". על פי ההערכות, יותר מ-300 אלף אזרחי ישראלים הם צאצאים של גרמנים, ולכן זכאים לאזרחות גרמנית מתוקף החוק במדינה. כיום מתגוררים בגרמניה קרוב ל-100 יהודים, בהשוואה ל-600 אלף שהתגוררו במדינה לפני השואה. בימים שלאחר מלחמת העולם השנייה התגוררו בגרמניה 12 אלף יהודים בלבד.

schlomitsmile

Member
מנהל
הגרמנים נתבעים להשיב את האזרחות שגזלו האם יש בכך פגם בעינכם? גם לי יש אזרחות גרמנית, כבר כ 15 שנה. ולמה לא? אילו הייתי נדרשת לוותר לשם כך על אזרחותי הישראלית, מובן שהייתי אומרת להם מויחל טויבעס. שישמרו לעצמם עוד גזלה אחת מני רבות- את האזרחות שמגיעה לי בדין, מתוקף היותי בתו של אזרח שאזרחותו נשללה בשל יהדותו. אבל יש להם מספיק רגישות היסטורית, כדי לאפשר לאזרחים ישראלים (בלבד) לשמור על אזרחותם המקורית ולממש את זכותם לאזרחות גרמנית. אז למה שאוותר על דרכון שמגיע לי ולצאצאיי, ומאפשר חופש תנועה, לימודים ותעסוקה באירופה? ורק למען הסר ספק- אני לא מדברת על הגירה, אלא על האפשרות לשהות, ללמוד ולעבוד לפרק זמן כלשהו. (לא שאני מגנה את מי שבוחר להגר- כל אדם חייב להיות נאמן לעצמו. אם מישהו מרגיש שאושרו נמצא מעבר לים, מי אני שאבקר אותו?)

diday

Member
הרשי לי לתקן אותך

לא, אין להם רגישות היסטורית כלפי אזרחים ישראלים. החוק הגרמני מאפשר במקרים מסוימים אזרחות כפולה, לא רק לישראלים.

schlomitsmile

Member
מנהל
טוב להפגש גם פה ../images/Emo13.gif למי עוד מאפשר החוק הגרמני לשמור על אזרחותו המקורית ולקבל גרמנית?

diday

Member
יש כמה דוגמאות

-מי שמקבל אזרחות זרה ללא שיצטרך לבקש אותה כמו, אזרחות הישראלית המוענקת באופן אוטומטי לעולים חדשים, אזרחות אמריקאית למי שנולד בגבולות ארה"ב וכד'. -מי שבקשתו לאזרחות גרמנית מאושרת, אבל מדינתו מסרבת לשחרר אותו מאזרחותו. (למשל ארגנטינה, אירן) -מי שאזרחותו נשללה על ידי הנאצים, גם אם ביקש וקיבל אזרחות אחרת במקומה. -"לפנים משורת הדין" גם לאותם יהודים שוויתרו על אזרחותם הגרמנית בגל ויתורי האזרחות בסוף שנות ה30 של המאה הקודמת. -למי שלגרמניה יש אינטרס להעניק לו אזרחות. יש סעיף כזה בחוק איני יודע עד כמה הוא מנוצל. -(די חדש) מי שמחזיק באזרחות של מדינת איחוד אחרת. בשתי הדוגמאות האחרונות, האזרחות מועברת גם לצאצאים, בתנאי שעל פי החוק הגרמני היו זכאים לאזרחות, גם אם אזרחות ההורים לא הייתה נשללת. לכן מי שנולד למשל לאם גרמניה לפני 1953, או נולד מחוץ לנישואין לאב גרמני לפני (איני זוכר את השנה) לא מקבל אזרחות. בדוגמה השנייה, מעניין מדוע הגרמנים לא הקשו על אזרחים ארגנטינאים לקבל אזרחות גרמנית, למרות שאין אפשרות לוותר על אזרחות ארגנטינאית, אבל ישראלי שחי בגרמניה (והיה כנראה בעל קשרים מספיק טובים), וישראל סרבה לבטל את אזרחותו הישראלית, היה צריך את עזרת בית המשפט כדי לקבל אזרחות גרמנית בלי לוותר על הישראלית.

../images/Emo127.gif מסכימה עם הטיעונים schlomitsmile

למרות שלשמחתי הרבה, אין לי מה לתבוע מהתימנים או מהעירקים...

friend9

New member
הרשי לי לתקן אותך

בעיניי יש פגם גדול בביקור כלשהו של יהודי בגרמניה (ואוסטריה ואזורים נאציים מוספים): אני נוסע לחו"ל רק כדי ליהנות. בארצות שהזכרתי אינני יכול ליהנות. בעיניי - כל ישיבה בבית קפה שם היא כמו עינוי בשבילי: אם כל אדם שעובר לידי מעלה אצלי מיד את השאלה "האם סבא שלך רצח את סבא שלי, או יהודי אחר?" - זו לא הנאה ! יש בעולם כ-200 מדינות נוספות. מוותר על מדינות נאציות בעבר/בהווה.

schlomitsmile

Member
מנהל
תיקון קטן לכתבה- כתוב כאן שכיום מתגוררים בגרמניה קרוב ל 100 יהודים- אני מניחה שהכוונה היא 100 אלף.

גם לסבא אריה יש אזרחות בלגית וגם ישראלית

שלום ידידים חוק זה חוק ,עם אלה קבלו שוב הזרחות גרמנית על חוק ועקבות שאוריהם נולדו בגרמניה ,אין מה לעשות כול אחד לפי מצפונו . אני מבין טוב מאוד מה עבר בראשם ולפי דעתי אין לבוא תעונות כלפם .אישית לפני חודשיים על פי בקשה של בני הלכנו לשגרירות בלגיה וחידשתי אזרחותי ואוטומטי בני קבל גם האזרחות וגם ילדיו . אבל אני אומר לכם עם אני אצא לטיול בעתיד רק עם הדרכון ישראלי כי אני גאא בו . מי צריך היום דרכון במערב אירופה , אין צורך עברים צרפתים לבלגיה ובלגים לצפרת כימו העב עובר בשמיים . אתם צריכים לראות איך הצרפתים באים לבלגיה לקנות סופי שבוע הרבה יותר זול אתם רואים לכסף אין אזרחות שהיה לכם הטוב ביותר בעולם סבא אריה

עב

New member
אין דרכון גרמני

וגם לא הונגרי. בגילי המופלג אין לי מה לעשות עם הדרכון הזה. אילו הייתי צעירה יותר וחושבת על עבודה באירופה אז סביר שהייתי מבקשת להנפיק אותו.

deebeebee

New member
מדוע ישראלים רודפים אחרי דרכון זר?

אני רואה את הבעיה מנקודת מבט אחרת שאולי לא קשורה ישירות ליחסנו כלפי עמי אירופה- ישראלים רבים איבדו את האמונה במדינת ישראל ובמוסדותיה ומשום כך "שוכחים" את אשר עשה העמלק ומנסים לנצל את מה שיש לו להציע.

"המוהיקנים האחרונים" זה הביטוי העולה על דעתי

למקרא שרשור זה. והמבין יבין.

deebeebee

New member
לא מנסה לקבוע דעה על אותם

אנשים שמוציאים דרכון אירופאי. אני פשוט חושבת שבמקום לתקוף אותם אנחנו כחברה צריכים להסתכל לצרה הזאת ישר בלבן שבעיניים, לא לתקוף את אותם אנשים אלא להבין שאם היתה לנו מדינה קצת יותר מתוקנת אולי הם לא היו מאבדים את האמון בה. ולא- לי אין דרכון אירופאי וגם לבני ביתי אין כזה. (דרכון גרמני ממילא לא רלבנטי אלא פולני אבל גם לשם כך לא עשיתי דבר.)

schlomitsmile

Member
מנהל
לא איבדתי אמון במדינה, למרות ליקויה הרבים לא אבדתי אמון ותקוה, פשוט כי אין לי אלטרנטיבה. זה הבית אין בלתו. אולי יש אנשים שעבורם הדרכון הזר הוא מעין כרטיס ביטוח למקרה שהכל כאן יקרוס (מחשבה יהודית מאד...), אבל אני מניחה שיש גם רבים שמימשו את זכותם מסיבות דומות לשלי או של סבא אריה.

יפית מן

New member
בוקר טוב אור לרוב,השביתה בוטלה

השביתה בוטלה חבל שהשרב לא בוטל..בקשר לצפירה לא זה מה שיגרום לעילוי נשמתם של הנטבחים הקדושים והטהורים מה שכן יעשה לעילוי נשמתם זה לומר פרק בתהילים,שזה יעשה נחת רוח לנשמתם הצחה,והטהורה ושיתיצבו לפני רבונו של עולם ויאמרו לו יתברך,די לצרותינו ושישלח לנו במהרה את משיח צידקינו,ושיבנה בית המקדש במהרה בימינו,ויקיצו כל שוכני עפר ונטבחי השואה בראש,ונאמר אמן כן יהי רצון

למעלה