אברי גלעד נגד שרה נתניהו: "לשלול ממנה את תעודת הפסיכולוגית"

שמלת תחרה1

Well-known member
בעקבות התחקיר ששודר בתוכנית "עובדה" בה חשפו את ההתנהלות של שרה נתניהו, למשל כששלחה מפגינים להפגין כנגד ממתנגדים של ביבי, בינהם גם משפחה שכולה.

בתגובה, אברי גלעד פתח במונולוג בתוכניתו ואמר: "הנקודה שאני רוצה להפיק מכל האירוע הזה, מכיוון ששרה אומרת בכל הזדמנות שהיא פסיכולוגית ועל כך גאוותה, ובהינתן שאי אפשר להעמידה לדין כי מנדלבליט חנן אותה מראש וחבל, יש לשלול ממנה לדעתי את תעודת הפסיכולוגית שלה. כי כך אומר החוק, סעיף אחד לחוק הפסיכולוגים בחלק המתאר סיבות לשלילת רישיון - התנהגות שאינה הולמת את מקצוע הפסיכולוג",

מסכימים איתו? מה דעתכם?

Harrington

Well-known member
מנהל
בעקבות התחקיר ששודר בתוכנית "עובדה" בה חשפו את ההתנהלות של שרה נתניהו, למשל כששלחה מפגינים להפגין כנגד ממתנגדים של ביבי, בינהם גם משפחה שכולה.

בתגובה, אברי גלעד פתח במונולוג בתוכניתו ואמר: "הנקודה שאני רוצה להפיק מכל האירוע הזה, מכיוון ששרה אומרת בכל הזדמנות שהיא פסיכולוגית ועל כך גאוותה, ובהינתן שאי אפשר להעמידה לדין כי מנדלבליט חנן אותה מראש וחבל, יש לשלול ממנה לדעתי את תעודת הפסיכולוגית שלה. כי כך אומר החוק, סעיף אחד לחוק הפסיכולוגים בחלק המתאר סיבות לשלילת רישיון - התנהגות שאינה הולמת את מקצוע הפסיכולוג",

מסכימים איתו? מה דעתכם?
היועמ"ש לא "חנן אותה מראש". אין חיה כזאת. אם יש ראיות נגדה, היא תועמד לדין ואין כל בעיה לעשות זאת. אז לא צפיתי בתוכנית הזבל ואין לי מושג מה נטען נגדה הפעם. אבל ככל שמר גלעד סבור שהוצגו שם ראיות למעשים פליליים, יואיל נא לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש נגדה תלונה.

התואר שלה בפסיכולוגיה לא ממש קשור לזה, בשום צורה. ולא, החוק שגלעד מצטט לא רלוונטי לעניין, עם כל הכבוד לאיש.

nothing but the truth

Well-known member
התואר שלה בפסיכולוגיה לא ממש קשור לזה, בשום צורה. ולא, החוק שגלעד מצטט לא רלוונטי לעניין, עם כל הכבוד לאיש.
גם אני לא צפיתי אבל בנוגע לחוק הפסיכולוגים אתה טועה.
חוק הפסיכולוגים (כמו פקודת הרופאים) כולל בתוכו פרק של משמעת.
ועדת משמעת יכולה לנקוט באמצעי כדוגמת התראה נזיפה או התליית רישיון בגין התנהגות שאינה הולמת. אין קשר לאישום בפלילים. איש מקצוע יכול להיות מזוכה בהליך פלילי ובכל זאת מורשע בהליך משמעתי. זה גם כתוב בחוק עצמו.

אינני מדבר על שרה נתניהו אלא באופן כללי. בכל הנוגע לשרה נתניהו נוכל לדעת רק במידה ותוגש קבילה בעניינה.
באתר משרד הבריאות ניתן למצוא החלטות של ועדת משמעת בנושאים שונים.

Harrington

Well-known member
מנהל
ועדת משמעת יכולה לנקוט באמצעי כדוגמת התראה נזיפה או התליית רישיון בגין התנהגות שאינה הולמת. אין קשר לאישום בפלילים. איש מקצוע יכול להיות מזוכה בהליך פלילי ובכל זאת מורשע בהליך משמעתי. זה גם כתוב בחוק עצמו.

אינני מדבר על שרה נתניהו אלא באופן כללי. בכל הנוגע לשרה נתניהו נוכל לדעת רק במידה ותוגש קבילה בעניינה.
הוא לא רלוונטי מהטעם הפשוט שתוכנית כזאת אין בה כדי להקים עילה להפעיל אותו. אני לא חולק על כך שיש סעיף משמעת בחוק (עד כמה הוא מופעל זו שאלה אחרת שתקשור כאן אכיפה בררנית ועוד עניינים).

boriska1

Active member
הוא לא רלוונטי מהטעם הפשוט שתוכנית כזאת אין בה כדי להקים עילה להפעיל אותו. אני לא חולק על כך שיש סעיף משמעת בחוק (עד כמה הוא מופעל זו שאלה אחרת שתקשור כאן אכיפה בררנית ועוד עניינים).
לא מדוייק, על מקצועות שהחוק ייחד אותם לעניין מסויים, למשל רק פסיכולוג יכול לעסוק בטיפול פסיכולוגי, השר הממונה יכול לשלול רישיון. שרים משתמשים בסמכות זו, במקרה של עבירה שיש עמה קלון. יכול להיות גם במקרים אחרים. השר הממונה שולל רישיון לרואי חשבון שפשטו רגל, למשל.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מדוייק, על מקצועות שהחוק ייחד אותם לעניין מסויים, למשל רק פסיכולוג יכול לעסוק בטיפול פסיכולוגי, השר הממונה יכול לשלול רישיון. שרים משתמשים בסמכות זו, במקרה של עבירה שיש עמה קלון. יכול להיות גם במקרים אחרים. השר הממונה שולל רישיון לרואי חשבון שפשטו רגל, למשל.
לא צריך שר בשביל זה. אבל אתה מדבר על עוסק במקצוע כזה שהורשע בעבירה פלילית. הדיון כאן הוא לא על זה, אלא על טענות להתנהגות שאינה הולמת. זה לא (בהכרח) במישור הפלילי. אלא שגם זה כמובן שלא יכול להתבסס על תוכנית טמבליזיה חסרת אמינות (ע"ע "אמת לשעתה" למשל). צריך קצת יותר מזה. לכן קריאתו של גלעד חסרת כל משמעות. קריאה פופוליסטית ותו לא. שיעזוב את הגב' נתניהו במנוחה ויתרכז בדברים חשובים (ורצוי חיוביים) יותר.

nothing but the truth

Well-known member
התכנית כשלעצמה לא יכולה להפעיל את הסעיף הרלוונטי בחוק. אבל בעקבות התכנית ייתכן שתוגש קבילה לוועדת המשמעת , ובמקרה כזה הוועדה תצטרך להתכנס ולפסוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
התכנית כשלעצמה לא יכולה להפעיל את הסעיף הרלוונטי בחוק. אבל בעקבות התכנית ייתכן שתוגש קבילה לוועדת המשמעת , ובמקרה כזה הוועדה תצטרך להתכנס ולפסוק.
לא התכוונתי שהתוכנית לא יכולה טכנית, זה מובן מאליו. התכוונתי שלפני שהוועדה תפסוק כדבריך, היא תצטרך לבדוק. היא לא תוכל לומר 'ראו בתוכנית ולכן...'. זה הליך לבר משפטי לכל דבר ועניין.

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
לא התכוונתי שהתוכנית לא יכולה טכנית. התכוונתי שלפני שהוועדה תפסוק כדברי, היא תצטרך לבדוק. היא לא תוכל לומר 'ראו בתוכנית ולכן...'. זה הליך לבר משפטי לכל דבר ועניין.
זה בבחינת פשיטא לדעתי.
ברור שהועדה תצטרך לבדוק, וגם לאחר הבדיקה לא בטוח שתרשיע בהתנהגות שאינה הולמת וגם אם כן - זה לא אומר שתמליץ על התליית רישיון (על ביטול רישיון אני בכלל לא מדבר , כי זה צעד קיצוני ששמור לרוב לעבירות שעומדות ברף הפלילי).
גם על ועדות משמעת ניתן לערער לבית המשפט המחוזי.

lemner40

Well-known member

מסכימים איתו? מה דעתכם?
צריך לשלול ממנה את תעודת האזרחות הישראלית

boriska1

Active member

לא ניתן לשלול MA BA . אפשר לשלול רק רישיון לעסוק במקצוע. גם ככה כנראה לא עוסקת בו.
אז BA
MA
בת 60.000 שרמוטות
זה לנצח
היידה שרה

nothing but the truth

Well-known member
לא ניתן לשלול MA BA . אפשר לשלול רק רישיון לעסוק במקצוע. גם ככה כנראה לא עוסקת בו.
אז BA
MA
בת 60.000 שרמוטות
זה לנצח
היידה שרה
לא ברור לי היכן בתגובתי ראית שכתבתי משהו על שלילה של BA או MA.
דרך אגב.. גם את זה ניתן לשלול אבל לא במסגרת הזאת. למשל אם הסתבר שהגישה עבןדה מזוייפת האוניברסיטה יכולה לשלול את התואר.
ככל שאני יודע שרה עובדת כפסיכולוגית בעיריית ירושלים

למעלה