אברי גלעד !!!!!!

אברי גלעד !!!!!!

אמר היום שהוא מסכים עם ציפי ליבני, שלא מחזירים חיילים חטופים בכל מחיר. אני רוצה לראות את אדון אברי גלעד אם הבת שלו היתה יושבת בשבי 900 יום. או אפילו יום אחד אם היה מסכים להחזיר או מתעקש על דברי ליבני. החוצפה לשבת מהצד ולפלוט דיבורים כאלה זה נשגב מבינתי.

skeptic

New member
שאלה (קנטרנית משהו)

לשם הויכוח. נניח שהחמאס היה אומר שהוא אינו רוצה בכלל לשחרר אסירים מהכלא הישראלי תמורת גלעד שליט אלא שהוא דורש עבור שחרורו שישראל תפנה את העיר שדרות. לא לתת את שדרות לחמאס אלא פשוט לפנות לתמיד את שדרות כדי שהם יוכלו להראות נצחון מורלי עבורם. האם זה נכלל בגדר "בכל מחיר"? (אפשר להחליף את העיר שדרות בכל ישוב אחר).

לא הבנתי...

הם לא ביקשו את שדרות. הם ביקושו את הרוצחים היושבים בבתי הסוהר. תמורת גופות שילמנו מחיר אדיר. תמורת גלעד שליט "לא בכל מחיר" אחלה ממשלה.

קראתי בידיעות אחרונות והזדעזעתי!

ממש רציתי לבכות מרוב זעם,גילעד סובל והם עסוקים בפוליטיקת בחירות!!! ברור שיש לי דעה משלי כמו שלאחרים יש דעה משלהם בעד או נגד אבל אנחנו יודעים להניח את דעתנו האישית בצד מפני שלא זה מה שחשוב עכשו.

נגיעוT

New member
השאלה שלך היא לא קנטרנית

היא סתם נסיון מיותר ליצור פרובוקציה המחיר שישראל נדרשת לשלם הוא ידוע כבר המון זמן וזה לחלוטין לא כל מחיר,ולטעמי לא מחיר הרבה יותר גבוה מאשר שולם בזמנו גם בעבר הרחוק בעסקאות מסוג זה אז למה סתם לזרוק פרובוקציות? לתת לגיטימציה למתנגדים להסכם?

skeptic

New member
ובמקרה הבא?

הרי לא פעם התיאבון בא עם האוכל. (שלא תביני לא נכון, אני לא בא ממקום פרובוקטיבי אלא בנסיון להראות כמה אבסורדים לעיתים הדברים יכולים להיות). לטעמי הממשלה צריכה לעשות מעשה. איזה מעשה, איני בטוח - אבל לא לעשות זה בעצם עשייה שמראה על אדישות וחוסר איכפתיות. מצידי שישחררו את כל ה- 10,000 האסירים שלהם ולאחר מכן יחשבו שוב מה עושים.

יונה1

New member
ונניח לרגע שסוריה היתה דורשת

חלקים מרמת הגולן תמורת שבויים?

זו הייתה בעייה

שהייתה עלולה לגרום להתלקחות של קרבות נוספים ותנועה של צה"ל לכיוון דמשק כדי שיהיו שטחים נוספים "לתת" לסורים תמורת השבויים. כמובן שאם ישראל הייתה מובסת לא רק את רמת הגולן היינו נאלצים לתת אלא גם את טבריה, חיפה, תל אביב וגם את גופנו הענוג. ;) אבל ישראל לא הובסה והסורים לא העלו על דעתם לדרוש תמורה מדינית אסטרטגית עבור שבויים. המחיר האסטרטגי היחיד שאני זוכר ששולם עבור שבויים היה במהפכה האמריקאית כאשר צבאות שלמים נפלו בידי אחד הצדדים. בסופו של יום גנרל וושינגטון בסיוע הצי הצרפתי לכד וכיתר את הצבא הבריטי בצ'ספיק. הכניעה הבריטית הובילה להכרה במדינת ארה"ב על ידי בריטניה בתמורה להשבת חייליה. במקרה של גלעד שליט מנסה החמאס לקבל הכרה מדינית נרחבת כזו תמורת חייל ישראלי אחד בלבד.

יונה1

New member
תבדוק קצת מה הושב לסוריה

לאחר מלחמת יום הכיפורים תמורת השבויים שלנו!

Shira Esther

New member
אבל היא צודקת...

כל מחיר? כל, אבל כל מחיר? ואם הם ידרשו לפנות את ירושלים?

רגב ת

New member
לא קיים מושג "בכל מחיר"

"מחיר" שמסכימים עליו שני הצדדים בעקבות מו"מ הוא מחיר שאפשר לעמוד בו כואב אבל אפשר להתמודד איתו והוא "מחיר" ריאלי להתמהמהות שרק ממשיכה לסבך ולגבות "מחיר" גבוה ככול שהזמן חולף

למעלה