אברמלין.

אברמלין.

קראתי את הגרסא האנגלית כמה פעמים וניסיתי להבין קצת שוב ושוב מה הולך בספר הזה.... פשוט לא הבנתי אם השימוש ב"מפתחות" שאברמלין מעניק לקורא הם בעברית או בלטינית... ואיך בדיוק השימוש מתבצע(אע"פ שהוא מסביר פחות או יותר)

HeavyRed

New member
אני מנסה לענות

יש לך שאלות ממש קשות! דבר ראשון, השימוש מתבצע ע"י אדם שצריך להיות טהור וישר, ומלאכים עושים כפי שהוא מבקש מהם. זו בצורה עקיפה מניפולציה גם של שדים, מכיוון שלפי הספר הם "כפופים" למלאכים. לכל אדם יש מלאך אחד ושד אחד (מה שמופיע גם בזוהר לדעתי) ועל ידי המלאך, האדם יכול להשתלט על השד ולגרום לו לעשות מה שהוא רוצה. בעיקרון אתה שואל, למה יש שם כלמיני אותיות בריבועים, ובאיזו שפה זו? אני יודעת שהספרים הראשונים נכתבו בגרמנית במקור. ושזה מבוסס על קבלה וכנראה נכתב ע"י יהודי. וגם נראה לי שה"קסם של הריבועים" נבנה לפי עקרונות של גימטריה (משמעות מאגית של אותיות, מילים ומשפטים ביהדות). אין בתוכם מילים אמיתיות אלא רק אותיות שמסמלות כוחות מסוימים. לפני שאתה משתמש בריבועים, אתה צריך להיות טהור ולהתפלל הרבה במשך תקופה של שישה חודשים, לפי ההוראות של הספר של מאתרס. לאחר מכן, המלאך השומר שלך יופיע ויעזור לך. מעבר לכך, אין כאן ממש טקס. למיטב הבנתי, בסוף פרק 2 כתוב מה בדיוק לעשות עם כל חותמת לאחר שפגשת את המלאך שלך. אבל זה דברים בסגנון "גע בריבוע" או "שים את הריבוע על ראשך". אני יודעת שהשחר הזהוב התעניין מאוד בספרים, ובמיוחד קראולי שגם ניסה את זה. (ועכשיו שאילן יתקן אותי, כי כתבתי כאן כמה השערות שאני לא בטוחה בהן)

תודה.

אני יודע שיש לי שאלות קשות, הייתי ממש חזק בקטע,למדתי הרבה מלפני שנתיים-שלוש אבל זנחתי, איזה שהיא תפנית הביאה אותי שוב למאגיה ומיסטיקה... בכל אופן, תודה,הבאת לי תשובה נפלאה,אני אבדוק את העניין,עזרת לי מאוד.

קודם כל,

לטול - אחלה שאלות. סוף סוף כמה שאלות עם טעם (אני מתייחס לכלל השאלות שלך, לא רק לאלו שבשרשור הזה). סוף סוף something I can bite into. בגדול, הפרק על החותמות הוא "כאילו" נפרד. רוב הספר עוסק בתהליך של חצי שנה של הטהרות, תפילה ועוד פעולות מאגיות, כדי לפגוש את "המלאך השומר הקדוש" (לפי ההסבר של הספר, זו שיטה שונה מהקבלה. מאת'רס ומרעיו משחר הזהב, וגם קראולי, פירשו את זה יותר במובן של ה"נישואין המקודשים" של ה"אני העליון" מספירת תפארת ל"אני" מספירת מלכות, אבל זה כבר דיון אחר לגמרי). אחרי חצי השנה הזו, המכשף פוגש את המלאך השומר שלו, ובמשך 3 ימים מדברים ביניהם. אחרי זה, הוא מזמן לפי הסדר המתואר בספר את מנהיגי לגיונות השדים השונים ומשביע אותם, בכוחו שלו (המאוחד עם כוחו של המלאך השומר ולא נגד רצונו של המלאך), דורש מהם את ארבעת הרוחות הפמיליאריות שלו (שדים, לא חיות. הקטע של פמיליאר=חיה, עד כמה שאני ראיתי, זה משהו מודרני) וכן הלאה וכן הלאה. כנראה אחרי זה הוא מקבל גם את הכח להפעיל את ריבועי הקסם המוזכרים בפרק שלאחר מכן. אחת הקריאות היותר משעממות שהיו לי, אבל היו שם הרבה דברים ללמוד. יש לי כמה סיבות לחשוב שקראולי עצמו השתמש בזה כדי להפגש עם Aiwass וקיבל ממנו את Liber Al vel Legis (הם דברו שלושה ימים. כמו שמתואר באברמלין). כמו כן, רעיון המלאך השומר ה"משתתף" (ואפילו "מתאחד") עם המכשף, מזכיר את השיטות ההרמטיות, בהן המכשף היה מתאחד עם Daemon (לא, לא שד. שם כללי לישות אל/על אנושית אצל היוונים). מפה לשם, זה הפך לעניין "האני הגבוה" במאגיה הטקסית (האיחוד שבין הנסיכה של מלכות לבין הנסיך של תפארת).

ול- HeavyRed

אני מביא רק מתוך שמאת'רס תרגם מצרפתית (אך ממה שהבנתי מהספר עצמו, "אברהם היהודי" שמוזכר בספר היה מגרמניה. כך שבהחלט ייתכן שהמקור הוא גרמני, אפילו אם נניח שהסיפור שהספר נכתב בידי יהודי הוא נכון. אני זוכר איפשהו שהיה כתוב שהמקור לכאורה הוא בעברית, אבל קשה לי להאמין לזה). לא חקרתי את ה"מסביב" של הספר מבחינה הסטורית.

HeavyRed

New member
נמאס לי!

דבר ראשון, אתה יכול לפנות אלי בשמי הפרטי גם בפורום. אם אתה משרשר אלי, אנשים יבינו שזו אני. דבר שני, נראה לי שאני חוזרת לנפטיס, זה הרבה יותר נוח.. גם אלון קרא לי לפני כמה שרשורים HeavyRed וזה די מעצבן. נפטיס אפשר לפחות לכתוב באותיות בעברית בלי להישמע עילג.

סורי,

נפטיס הרבה נוח יותר באמת, גם מעניין יותר. לגבי השם הפרטי, עכשיו אני אדע שאין לך בעיה עם לכתוב אותו. אני לא חושף שם (גם לא רק פרטי) בלי אישור.

וואו...

זה משנה הרבה נק' מה שאתה רושם כאן(כוכב השחר) לפחות ממה שאני הסקתי מהספר,תודה... זה בהחלט חומר מעניין. ד"א: לא זכור לי שאי פעם הצגתי את עצמי כאן לפורום,אז אני אמנם לא חדש כאן אבל אני לא מגיב (ממש לעיתים רחוקות), אז אני טל,17 וחצי. ובקשר ל"כינוי", אני יודע שהוא דבילי(שלי,אבל יש אשמים בעניין...)

gwizard

New member
זה באמת מעצבן

האמת היא שאני פשוט לא יודע את שמך הפרטי אז נאלצתי לכתוב את הכינוי. אם אין לך בעיה שאפנה בשמך הפרטי אז תכתבי אותו כאן.

למעלה