אב מודאג למלש"ב

אב מודאג למלש"ב

אני אב לבחור עם פרופיל 82 , עם קב"א גבוה(היה מועמד ל"שחקים")שטרם קיבל מנילה, אבל ברור לנו ולו שהוא לא מתאים לשירות קרבי, גם נפשית וגם גופנית.הוא רוצה כמובן להיות ראש גדול ולעשות שירות משמעותי, אבל האפשרות של קרבי, היא סיוט אמיתי, ואני בחרדה עמוקה. מה ניתן לעשות כדי לנסות להשתבץ לשירות פחות קרבי, אם בכלל יש מה לעשות?

oshiko

New member
בעייה שנתקלנו בה לא מעט

הבעייה המרכזית היא שפרט למודיעין, קיימת קורלציה כלשהי בין מידת הקרביות לאיכות התפקיד. קשה למצוא תפקיד שהוא גם ראש גדול, גם לא מודיעין וגם לא קרבי. המעטים שיש מוגבלים בדרך-כלל למודחי טיס משלבים מאוחרים. סתם בתור מחשבה שלי - הייתי פועל לפי סדר העדיפויות הבא: -- קודם כל, אתה אומר שברור שהוא לא מתאים לשירות קרבי מבחינה גופנית ונפשית. אם זה חוסר התאמה כזה קיצוני ובולט - אני מניח שאפשר לתת לזה ביטוי בפרופיל. צריך לפנות לרופא או קב"ן ולהעלות את החששות, בצורה אמיתית. אם זה נכון - סיכוי טוב שיורידו פרופיל. המיר של זה הוא שלא נעים להיות בעל סעיף נפשי, אבל אם מול זה עומד חשש קיצוני אמיתי - עדיף שזה כן יתבטא בפרופיל. -- אם לא הולכים בדרך הזו - האם עדין עומדת בפניו אפשרות לקצונה ייעודית - שלישות, תקשוב, וכד'? זה ראש גדול, ופחות מלחיץ מבחינת תפקיד קרבי (אם כי זה כן תפקיד קרבי) -- לא כל קרבי זה 100% יחידת שדה. יש חילוץ והצלה, נ"מ, או תפקידים במשטרה-צבאית שמוצעים לבעלי פרופיל קרבי. צריך לשקול בצורה אמיתית את החששות מחוסר ההתאמה שלו - מול האפשרות להיתקע בתפקיד של "ראש קטן" בתור ג'ובניק. מהניסיון שלנו בפורום אנחנו יודעים שבמקרים רבים דווקא לא קרביים סובלים יותר מהשפלות ותיסכולים, בגלל העובדה שיש פחות עבודה "תכל'ס" בתפקידים הלא-קרביים.

The Blue Fairy

New member
והכי חשוב

גם אם זה לא מצליח אתה חייב לשדר לילד שזה שהוא הולך לקרבי זה לא נורא, שאם הוא ירצה הוא יהנה שם ושזה יאתגר אותו.. זה באמת חשוב כדי שהשירות יעבור לו כמו שצריך...צריך לעודד אותו כל הזמן

אימשל2

New member
מה לגבי עתודה? זה רלונטי?

חוץ מזה, הבן הגדול שלי היה בעינינו אב טיפוס של מי שלא מתאים להיות חיל קרבי. בשלב הצו הראשון, למרות פרופיל 97, הוא הביע את רצונו להשתלב במודיעין, משום ששם יוכל לתרום הרבה יותר. בדיעבד, אחרי שלא הצליח לסיים את המיונים בשחקים ולא השתלב במסלולים אחרים של המודיעין, החליט להיות קרבי מתון ובחר בשריון. החננה האינטלקטואל, שחשבנו שלא מסוגל נפשית ופיסית להיות קרבי, הפך לחיל מצוין והמשיך למסלול הפיקודי. ייתכן שגם בבן שלך טמון משהו שאתם לא מודעים לו?! לחילופין כמו שאושיקו הציע, נ"מ הוא אופציה לא רעה. אני מכירה גם חברה שחששו מאד מקרבי שמשרתים על סטי"לים בחיל הים ומאד מאושרים בשרות שלהם, אפשר לשקול גם את האופציה הזו.

תודה לעונים

התשובות בפורום באמת עזרו מבחינה מוראלית, תודה לכולם. עתודה היתה פתרון אידיאלי, אבל הבן הסכים רק ללמוד ביוטכנולוגיה, בעתודה לא אישרו לו, והציעו לו לבחור משפטים, לצערי הוא סירב לחלופה זאת. אני מקווה שהוא לא יתחרט על כך. בכל אופן תודה.

למעלה