אב מכה, אם מכה
-מה ההבדל בעצם

אב מכה, אם מכה ../images/Emo122.gif-מה ההבדל בעצם../images/Emo35.gif../images/Emo40.gif

בתוכנית לאחר שהצוות הבחין כי יש נטייה לא להתערב ולעזור לילד ש"אביו" מכה אותו, הוחלט להחליף את השחקן ששיחק את האבא בשחקנית ששיחקה אימא, ואכן היו התערבויות יותר. ממה לדעתכם ההבדל בתגובות מגיע

נו... זה לא ברור?

האבא הוא יותר חזק... מי שיתערב הוא עלול לא רק להשתלח בו מילולית אלא אפילו להרים יד... מי רוצה להתערב כשהוא יודע שאולי יחטוף מכות מהאבא או צעקות ... אני בטוחה שהאנשים שראו את האב האלים מילולית ופיזית חשבו לעצמם... במה אני כבר יעזור... האב הזה לא יקשיב לי... הוא מורעל מידיי ואילו נשים הן יותר רגשניות... לראות אם אלימה זה דבר שבגדול הוא לא מקובל... וגם אם נגיד יש דבר כזה אז מעצם זה שאישה היא רגשנית והיא יחסית חלשה... זאת אומרת אם היא תעיז להרים יד על מי שיתערב אפשר להכניע אותה יותר בקלות מאשר גבר... אבל אני חושבת שזה מאוד פסיכולוגי... נשים רגשניות ואפשר איפשהו לדבר על ליבן... ואילו גברים יותר נוקשים וקשה להגיע אליהם... בגלל זה תמיד כשילד רוצה משהו הוא פונה לאמא קודם... כי הוא יודע שהיא מאוד רכה ורגשנית ואפשר לעבוד על המצפון שלה כדי שתאשר לילד מה שהוא רוצה ... בניגוד לאבא שהוא יותר נוקשה...

דווקא בעיני זה לא ברור מאליו...

אישה כועסת/עצבנית יכולה להיות אלימה פי 1000 מגבר. אני יודעת שבמקרה הזה-בין אם מדובר בגבר או אישה- לא הייתי מתערבת באופן אישי, אבל כן הייתי פונה לאחראי בחנות שיטפל בכך, הייתי מזמינה משטרה.

יכולה להיות אלימה... אבל אישה לא חזקה כמו

גבר פיזית ולכן יש פחד פחות מאישה מאשר מגבר... כמו שזאתי שהתערבה ("הפסיכולוגית") אמרה: שהיא לא חששה ממנה ומצידה הייתה אפילו הולכת איתה מכות... זאת אומרת... אם היה מדובר בגבר... היא לא יכולה להכניע גבר פיזית... לכן החשש מגבר יותר גדול מבחינה פיזית... אבל רוב האלימות במשפחה אני יודעת... באה מגברים... וזה לא סתם... גברים הם יותר נוקשים ומתעצבנים יותר מהר... למרות שיש הרבה כאלה שיחלקו עליי... (טוב.. לא גברים... רוב הגברים)

לא בהכרח....

נשים יכולות למצוא כוחות פיזיים מדהימים לפעמים, יותר ממה שאנחנו יכולים לדמיין.

Clayborn

New member
סקסיזם.

אני מצטט: "ואילו נשים הן יותר רגשניות... לראות אם אלימה זה דבר שבגדול הוא לא מקובל... וגם אם נגיד יש דבר כזה אז מעצם זה שאישה היא רגשנית והיא יחסית חלשה... זאת אומרת אם היא תעיז להרים יד על מי שיתערב אפשר להכניע אותה יותר בקלות מאשר גבר... ". באמת? אני חושב שרוב האימהות שנתקלתי בהן עד-כה, לא שמעו על הכלל הזה. הטענה שנשים "יותר רגשניות" היא לא יותר ממיתוס סקסיסטי. נשים אינן יותר או פחות רגשניות מגברים, וגברים אינם יותר או פחות נוקשים מנשים. ככלל, אלימות ביסודה נובעת ממקום רגשי, ולא הגיוני. אני חושב שזאת התפיסה שכולנו חונכנו עליה, לפיה לגברים/זכרים "מותר" להיות אלימים יותר מאשר נשים/נקבות, שגורמת לנו להגיב יותר לאם מכה, מה שנתפס בעינינו כ"פחות מובן מאליו", מאשר לאב מכה שאנחנו כמעט "מצפים" ממנו לנהוג באגרסיביות.

or1

New member
אני תולה את התגובות השונות

בחשש מפני תגובה אלימה. אנחנו עדים לאלימות הפושה ולמקרים של תקיפת אזרחים תמימים ללא סיבה. ראו מקרה אריק קרפ ודומים לו. מתוך החשש הזה אנשים מעדיפים שלא להתערב ולא לסיים את חייהם כרועי ברינג. לטעמי החשש הזה נכון לשני המינים ומפני שני המינים ובכל זאת, נראה שהאישה נתפשת כמין החלש גם כשהיא נוהגת באלימות וכפי שראינו בתוכנית, נמצאה "האמיצה", שהתערבה ואמרה את דברה. שימי לב שגם במקרה זה לא היתה התערבות של ממש, "צדיקה בסדום" גרמה לנו לחוש בהבדל הגישה כלפי האם המכה. רוצה לומר שאנחנו [רובנו] מעדיפים לנהוג כבת יענה, ולא להתערב. לא לראות, לא לשמוע ולא לומר דבר... ממש כשלושת הקופים.

ELIELI22

New member
לא לשכוח אנחנו במדינת ישראל של שנת 2010

לאנשים יש דחף לעזור ב-2 המקרים. אך הפחד להפגע מידי ההורה גובר לעיתים רבות על הרצון לעזרה. אני חושב שהחשש הגדול ביותר של אנשים הוא שההורה המכה: 1. מתשייך לארגון פשיעה. (פגיעה עתידית) 2. יפגע בהם בחזרה בצורה פיזית. (פגיעה מידית) 3. יכול לפגוע בהם בצורה משפטית או אחרת אם יתערבו. (פגיעה עתידית) גברים מבצעים יותר פשעים של אלימות (לפחות סטטיסטית) גברים חזקים יותר פיזית. הרוב המכריע של פשעי הרצח מבצעים גברים לכן לטעמי בקשר לסעיף 2 ו-1 אנשים לא יתערבו משום שזה גבר. לגבי 3 מאיים באותה מידה. לצערי שמעתי לפחות סיפור אחד שבו אלו שהתערבו לטובת אישה מוכה וספגו תביעה מהאישה המוכה ומבעלה . אז זו די בעיה להתערב.

למעלה