אגב אודליה אם כבר מדברים על אוכל...

reina1

New member
אגב אודליה אם כבר מדברים על אוכל...

מה דעתך על "טעמי ירושלים"? כאילו, במתכונת שמקיימים אותה (או לפחות כמו שקיימו אותה שנה שעברה)... הייתי בשנה שעברה ומצאתי את הפסטיבל הזה די מעורר רחמים בנסיון הדי עלוב שלו לחקות פסטיבלים אחרים שמתקיימים במרכז הארץ. הסיבה שאני קוראת לזה פתטי היא מכיוון שבפסטיבל שנה שעברה היה מבחר מצומצם נורא של דוכנים שלא מייצג אפילו חצי ממה שקורה כאן בתחום האוכל. זה היה די מסכן. אני מקווה שהשנה תהיה קצת יותר הרפתקנות קולינרית. כמובן שמגבלת הכשרות פוסלת כמעט כל מסעדה ששווה משהו פה... בכל אופן ראש יצירתי יכול לעשות מטעמים גם במטבח הכשר הבעיה היא שלא ניתן לזה כל ביטוי בפסטיבל. מה את חושבת שיהיה השנה? יותר דוכנים עם יותר מגוון או אותה הקובה חמוסטה?
 

radio101fm

New member
זהו שלא הייתי אז אני לא ממש יודעת אבל, כחובבת

מזון לא קטנה, ביליתי בכמה ירידי אוכל מלבבים בתל אביב, בייחוד יריד השוקולד שביקרתי בו פעמייים, ואת יודעת שאני לא מבלה המון.....
 

radio101fm

New member
אגב אני עדיין מנסה לדמיין בחיך, את השילוב של

שוקולד איכותי עם שמן זית, דוקא מתחיל להיות קל יותר... נשאר משהו במגש? כי זה הרי המבחן האמיתי...
 

reina1

New member
בואי נראה... מתוך 16 חתיכות נשארו...

שמונה. אגב הבראוניז האלה הרבה יותר קלים בבטן מאשר בראוניז שעשויים עם חמאה. לשמור לך חתיכה או שתיים? :)
 

reina1

New member
אני מופתעת שלא היית ביריד בירושלים...

הייתי בטוחה שמכל האנשים בעולם, את תהיי שם. בכל אופן, היה צפוף והיו מעט מדי דוכנים מכדי לקרוא לזה פסטיבל אוכל נטו. זה היה חצי יריד אוכל וחצי שוק פשפשים כזה... אוי, קובה חמוסטה אהובתי. היה שם מקום שמכר גם אוכל תימני אסלי (סחוג מטריף), והמקום הזה נסגר בינתיים. היו טורטיות עם בשר במחיר מוגזם ממסעדת "לה בוקה" וזה הדבר היחיד שהזכיר איכשהו אוכל לטיני. כל השאר היה או אוכל מזרחי על גווניו השונים, ןהיימישע אסען אוכל אשכנזי שהשתדלתי להתרחק ממנו בכל מאודי. היו גם דוכני מיצים, וקצת מתוקים. סטארט אפ מטורף ל"טעם העיר" (ת"א) הבא: דוכן של "מתתקי אייפל" ממזרח העיר. הם עושים את הבורמה הכי אורגזמית שטעמתי בחיי. בורמה זה סוג של בקלאווה שבה מלית של פיסטוקים שלמים עטופה באטריות קדאיף, אפוי עם הרבה חמאה צלולה ונטבל במעט סירופ כך שהמתיקות היא מרומזת בלבד. מהדבר הזה, אודליה, אפשר למות. פשוט למות. זה פריך, זה חמאתי, זה אגוזי, זה... למות, כמו שאמרתי. נו אז מתי רואים את ממתקי אייפל ב"טעם העיר"? D-: זה פשוט עוול נורא לכל המסעדות של מזרח העיר שהפסטיבל של ירושלים מוגבל למקומות כשרים בלבד. אוף. האוכל הכי טוב בירושלים מוגש דווקא במקומות האלה.
 

radio101fm

New member
אוי אני חייבת לטעום את הבורמה הזה, חמאה אמרת?

או לה לה, חייבת, פשוט חייבת, איפה זה נמצא? חוץ מזה יש לי מתכון לסחוג קטלני שקיבלתי ממישהי לא חריף מדי ונפלא ברמות
 

reina1

New member
רח' סולטן סולימן 21, אל תשאלי איך מגיעים לשם

עוד לא איתרתי את המקום בעצמי (בעיקר בשל איומי ההורים לנשל אותי מהירושה אם אעיז לצאת אל מרחבי מזרח העיר לבד, אבל אם הם לא רוצים לבוא איתי אז בעיה שלהם!)... בכל אופן אפשר בהחלט לצאת להרפתקה משותפת אם נקפיד לדבר אנגלית בפומבי :)
 

reina1

New member
אוי ללכת למצוא את זה עכשיו ב"על השולחן"...

רגע נראה אם זה זמין באינטרנט... אה! הנה! סחוג ירוק מאת שרה גרמי 2 ראשי שום בינוניים - מפורקים לשיניים וקלופים חצי כוס פלפלים אדומים חריפים 2 צרורות קטנים של כוסברה 1 כף מלח מיץ מחצי לימון לתערובת התבלינים: 10 תרמילי הל 10 מסמרי ציפורן 1 כף גרגירי פלפל שחור 1 כף זרעי כמון + במטחנה ידנית או במעבד מזון טוחנים את התבלינים. כעת פועלים לפי אחת מן הדרכים הבאות: עולים עם אבן מתימן. שוטפים אותה היטב לפני השימוש, מניחים עליה את השום, ומתחילים לכתוש באמצעות אבן נוספת. + בהיעדר אבן, השתמשו בעלי ומכתש, אולם לא מנחושת, אלא רק מאבן או קרמיקה. + מוסיפים פלפלים וכוסברה, וכותשים. מעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת התבלינים והמלח, ומערבבים. +אפשרות נוספת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, מלבד מיץ הלימון, למחית חלקה. + לפני האיחסון בצנצנות מוסיפים את מיץ הלימון ( הוא ישמור על ירקרקות רעננה של הסחוג). + אוטמים את הצנצנת ומאכסנים במקפיא. מתכון אותנטי מזקנה תימנית שעושה אחלה דבר. הסחוג הזה יפהפה, מבושם היטב וגם לא חריף מדי.
 

radio101fm

New member
אה אוקי אני אעתיק בבית תודה!

ואני אשלח לך את המתכוןם שלךי?
 
למעלה