אגב, גלי החום באירופה בהמשך לדיון בנושא

• פותח הנושא ANZ1
  • פורסם בתאריך

ANZ1

New member
אגב, גלי החום באירופה בהמשך לדיון בנושא

בשבוע הבא יגיע גל חום ראשון למרכז אירופה,
והתחזית בוורשה ,ברלין או וינה לטמפרטורות מעל 32 מעלות באמצע שבוע הבא,
ואנחנו בתחילת הקיץ, וחודשיים לפני השיא

כן כמובן. לא התכוונתי שאני מתבאסת כבר

עכשיו
-- והתחזיות ליולי שאני רואה הן דווקא לטמפרטורות ממש סבבה... בכל מקרה יהיה כיף. הייתי בחמסין הגדול לפני 3 שנים בצרפת וכמה שהיה מזעזע, נהניתי
...
&nbsp
בכל מקרה, הילדים גדלים, אז ממש עוד מעט כבר לא נצטרך ליסוע ביולי אוגוסט יותר...

שימי לב, שגם כשהילדים גדולים,

צריך לשים לב לתאריכים.
אנחנו נפלנו כמה פעמים, וכנראה מרוב התלהבות מטיולים, לא מצליחים ללמוד לקח.
הפסדנו שני טקסי סיום תואר,אני מרגישה ממש רע בקשר לזה. בנוסף, הילדה סוף סוף מסיימת ללמוד במהלך יוני, ובהתלהבות רבה הזמנתי כרטיסי טיסה לסוף החודש. רק אחרי שכבר כל הטיול נסגר, הבנתי שהיא מפסידה את כל ארועי הסיום של החוגים שלה.
מקווה שאזכור את זה בשנה הבאה.

לגמרי. אני עשיתי חישוב של כמה שנים קדימה והבנתי שההזדמנות
האחרונה שלנו לטוס לארה"ב עם הילדים כבר בסוף יוני במקום לחכות ליולי או אוגוסט היא בקיץ הבא, כשהבכור יעלה לכיתה י' והצעיר יעלה לכיתה ו'

בשנה שאח"כ הצעיר ייגש למכינה של כיתת מופ"ת, לפני החטיבה, ואצלנו זה תמיד עד אמצע יולי. בשנתיים שלאחר מכן הבכור יהיה עסוק בבגרויות (כיתות יא-יב), ואחרי זה הוא בכלל יהיה בצבא!
בקיצור, צוחקים עלי כאן כולם מסביב על התכנון ארוך הטווח, אבל אין באמת ברירה. מכירה כבר כמה משפחות שבזמנו היו צריכות לבטל או לשנות תוכניות לחו"ל כי לא לקחו בחשבון שהילדים ייגשו למכינה של כיתת מופ"ת, לא התעניינו מספיק ולא ידעו שהילדים יהיו חייבים להיות בארץ עד אמצע יולי. אם יש דברים שהם חשובים מספיק, חייבים לקחת אותם בחשבון ולתכנן את הנסיעות בהתאם.

לאונידס

Active member
אני תמיד מזמין חדר עם מזגן, כדי לפתור את בעית הלינה

במידה ויהיה לילה חם במיוחד
ובקשר לטיולים, אני לא בא משבדיה, אני בא ממדינה מיוזעת במזרח התיכון, רגיל לחום בחוץ

יש מקומות באירופה בהם מאוד קשה למצוא כזה דבר. אני עובדת
עכשיו על טיול משפחתי באוגוסט באירלנד, וחצי ממקומות הלינה שלנו הם בb&b ולא במלונות, מפאת חוסר במלונות שמותאמים למשפחה באזורים הכפריים. בהם אין מזגנים בכלל. אני בהחלט מקווה שלא יהיה צורך בהם

גם אנשים שמגיעים ממדינה ים תיכונית מיוזעת פחות נהנים לטייל כשיש גלי חום. רובנו מדלגים בין מזגן למזגן כשיש גל חום בארץ (מהבית למכונית לעבודה וחזור, הכול במזגן), ולא באמת יוצאים לטייל בארץ ישראל. ביולי-אוגוסט בשנה שעברה ממש רדף אחרינו גל חום קיצוני ברחבי מערב ארה"ב ("פספסנו" את השריפה הגדולה ביוסמיטי ביומיים) וזה לא היה כל כך נעים. ותרנו על כמה דברים, פה ושם קצרנו, בחרנו במסלולים קצרים יותר מאלו שרצינו, והיו כמה ערים בהן אין לי ספק שהיינו נהנים משמעותית יותר אם לא היה חם כ"כ (סן פרנסיסקו וסיאטל הוכיחו לנו חד משמעית שהן לא תמיד קרירות, סחופות רוח וגשם...).
אז כן, אפשר להתמודד, אבל זה לא אידיאלי. לא שיש לנו הרבה מה לעשות בנידון (אלו מבנינינו שעדיין כבולים לחופשות משרד החינוך לפחות)

לאונידס

Active member
גם אני כבול לחופשות משרד החינוך

ולכן ההסתברות לטיולים ביולי-אוגוסט גבוהה לאין שיעור מאשר נניח במאי.
וגם אני לפעמים נאלץ לשלם הרבה יותר עבור לינה ממוזגת ויש מקומות בהם אני צריך להתפשר על מיקום. החיפוש עצמו גם מייגע יותר, לא מספיק שיש כותרת "מזגן", עם ילדים פעמים רבות לוקחים דירה או סוויטה ולפעמים רק אחד החדרים ממוזג.
אבל אחרי פעם אחת שביליתי חצי לילה עם עוד אורחים בוינה במדשאה מול המלון כי אפילו את חלון החדר לא היה ניתן לפתוח נדיר מאוד אם אתפשר ביולי-אוגוסט על מזגן.
מי שחשוב לו - יאלץ להשקיע מאמץ ולעיתים להתפשר.
&nbsp
גם למשפחה שלי חם - כשחם, אנחנו לא נהנים מסאונה טבעית.
באחת מחופשות הקיץ האחרונות בטיול באתונה אחד הילדים אמר שהוא מבין איך הצ'יפס בפלאפל מרגיש תחת מנורת החימום,
אבל בכל זאת אנחנו נהננו גם מאתונה וגם מבנגקוק וגם בישראל יוצא לנו לטייל בקיץ. לא לישון חצי לילה פוגם קשות בהנאה שלנו בטיול, חום בזמן סיור מפריע אבל לא פוגע בצורה קיצונית בהנאה שלנו.
&nbsp

דניאלה1311

Active member
מנהל
אני בהחלט מרגישה כמוך

החום הורג אותי. אני כבר מזמן לא מתניידת לפי משרד החינוך, אבל הנכדים עדיין כפופים לשרירות החופשות ביולי/אוגוסט. לפני שנתיים עשינו טיול משותף לדרום גרמניה, כולל היער השחור, אלזס וטיול על לפרנקפורט. היה חום אימים. רוב בתי המלון שהזמנתי היו ממוזגים שזו כבר ממש התקדמות בארופה. ההכרה שהקייצים יהפכו ללוהטים יותר משנה לשנה יותר ויותר בתי מלון נפתחים עם מיזוג אבל המסעדות? באף אחת לא היה מזגן ולמרות שהאוכל היה מהמם בחלק גדול מהמסעדות (הזמנתי לפי המלצות) לשבת בחוץ היה סיוט בניגוד לפנים שהיה בלתי אפשרי בכלל לשבת שם.
&nbsp
השנה הטלתי וטו על נסיעה משותפת ליוון ביולי, עד כאן! אני רוצה לשבת בבית במזגן בחודשיים הנוראיים האלו ולוותר, בלב כואב, על טיול עם הנכדים, אני מרגישה שזה מעבר לכוחותי הטיולים בקיץ הלוהט.

גם אני התלבטתי השנה אם לטייל באירלנד

בקיץ (יש לי רק 10 ימים ככה, טיול קצר), בעיקר בגלל שהטמפרטורות שם אמורות להיות יותר נוחות נניח ממקומות אחרים.
בהצלחה - מקווה שלא יהיה לכם חם!!! (בסוף החלטנו ליסוע לטאלין השנה...)

כן, אני אהיה עוד שלושה שבועות בצרפת וטאלין

וכל המקומות שהזמנתי ממוזגים.
זה עושה הבדל עצום מבחינתי, מבחינת איכות הטיול. גם אם אני בחוץ בחום רוב היום, לחזור לחדר ממוזג ממש מאפשר לנוח ולצבור אנרגיות
&nbsp

זה בהחלט מה שגם אנחנו תמיד עושים. עכשיו מצאנו את עצמנו די
מצומצמי אופציות מחד, ומאידך יש לנו wishfull thinking שהטמפ' באירלנד ימשיכו להיות נמוכות כפי שהיו בכל השנים האחרונות. בלילות מאוד קריר שם, וגם במהלך היום סביב 20-22 מעלות, שזה אחלה מזג אוויר (אם אין גשם
). נחכה ונראה...

למעלה