אגב, הם באמת זרקו היום פצמרים למחסום ארז

dariayaari

New member
אגב, הם באמת זרקו היום פצמרים למחסום ארז

ואז פינו את האנשים משאר המחסומים.

yas12345

New member
בתור אחת שהייתה שם...

קודם כל היה מדהים לראות כמה משאיות עצרנו....אני הייתי בהתחלה בקרני והלכנו באיזה שתיים לכרם שלום כי אמרו לנו שלא יבואו יותר משאיות....אז הלכנו לכרם שלום עד שלוש וחצי ככה. ולא פינו אותנו רק את ארז פינו בגלל הפצמרים

יונה1

New member
אז בתור אחת שהייתה שם

מאד מעניין אותי כיצד תגיבי או תרגישי בעתיד, כאשר גלעד יהיה פה, ויספר שביום שבו חסמתם משאיות בצורה "מדהימה", הוא קיבל מכות רצח ומנעו ממנו מים ואוכל.

dariayaari

New member
כל הכבוד יונה שיש לך עוד כוח

ומזה בכלל משנה מה עשו או לא עשו לגלעד אותו יום, העיקר שכמויות אדרנלין זרמו שם ....שמעתי מישהי מנסה לשכנע מישהו לבוא, ואומרת: "בואו, יהיו צחוקים..".

yas12345

New member
העניין הוא

להראות נוכחות...להראות שאיכפת לנו...להגיד כל עוד גלעד לא מקבל תנאים בסיסיים של שבוי וכל עוד אין אות חיים ממנו אין סיבה שנעברי דלק וגז שישמשו את החמאס....בצד השני של המחסום היו פלסטינאים שהפגינו בעד השחרור....העובדה בפועל שהעלינו את המודעות ברמה מטורפת כל מהדורת חדשות אתמול התחילה איתנו...אם לא יעשו כלום אז גלעד ימשיך לימוק בשבי

יונה1

New member
מפאת גילך הצעיר

אני משיבה לך מתוך המון סבלנות ושואלת שוב את השאלה ששאלתי קודם. וחוץ מזה, כחומר נוסף למחשבה: אם הכוונה היתה אכן לחסום מעבר דלק וגז, הרי שנחלתם כישלון חרוץ. מה שנשאר בפועל, זה אמנם רק "רמה מטורפת של ידיעות בתקשורת". האם למען "רמה מטורפת של ידיעות בתקשורת" שווה לך על מצפונך שגלעד יחטוף משוביו הכעוסים מכות רצח וגם יורעב? בדבר אחד את צודקת מאד - אכן אם לא יעשו כלום, ואם אכן ימשיכו לעשות פעילויות מטורללות ושגויות, אז גלעד ימשיך להנמק (ולא לימוק) בשבי.

yas12345

New member
משתדלת לענות

קודם כל כן מנענו ממספר רב של משאיות ומכליות נפט לעבור...וכפי שנאמר לנו זה נזק של מיליוני דולרים לרצועה...לגבי המצב של גלעד אני באמת לא יודעת מה לענות...אבל כן היה חשוב לי ולחבר'ה שהיו להראות לחמאס שאם גלעד לא זוכה לדברים בסיסים (כמו ביקור של הצלב האדום ו/או אות חיים הם לא יקבלו את הדברים להם נזקקים... לדעתי זו פעילות לא מטורללת אבל כל אחד ודעתו מה שכן אם יש לך רעיונות פחות מטורללים לדבריך אני בטוחה שישמחו לשמוע ואף לבצע....ואם הצעת כבר אז כל הכבוד...

יונה1

New member
ובכל זאת (?!)....

נועם שליט אמר הערב שאין לו אמון במערכת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736627,00.html כשנועם שליט אומר שאין לו אמון במערכת, הוא מתכוון אך ורק לכך שאין לו אמון בממשלת ישראל ! אנא בטובך, עני לי בבקשה מה הקשר בין חוסר האמון בממשלת ישראל, והאשמתה בשביו הממושך של גלעד לבין העובדה שאת והחבר'ה "הראתם לחמאס"?

ברור שאת לא יודעת לענות

קודם עושים אקשן, רק אחרי זה חושבים אם זה בכלל הועיל במשהו ולא הזיק.

yas12345

New member
דווקא כן מנסה שוב לענות וגם

חשבתי שמטרת הפורום הוא לפעול למען שחרור גלעד....אז באתי וסיפרתי על פעילות שעשינו ומצאתי את עצמי מותקפת. אני חשבתי וכנראה שעוד כמה כי עובדה שלא התייצבתי שם לבד שצריך לפעול בצורה קיצונית כדי שמשהו יזוז. נועה אני לא יודעת במה את תורמת למאבק אז אני לא תוקפת אותך. אני עושה מה שלדעתי יעורר את הרעש שצריך לעשות כדי שמשהו יזוז. שאלה: בשאלה הבסיסית נשאלתי מה אני ירגיש אם גלעד יספר שבאותו יום לא האכילו אותו/הרביצו לו בלל שחסמנו..... אז השאלה שלי בתגובה מה הייתם מגישים אילו ההפגנה הזו עשתה הבדל ולא הייתן שם?

dariayaari

New member
תשובה, אפילו שלא אני נשאלתי

אילו ההפגנה כן תתברר כמועילה בדיעבד, אם בעקבות ההפגנה גלעד שליט ישוחרר, או לפחות הצלב האדום יורשה להיכנס אליו, אז - 1. אהייה מאושרת. 2. אודה בטעותי. זוהי תשובתי. עלייך להבין שאנחנו פועלים על פי כל מיני פרמטרים. גם על פי ידע, גם על פי אנשים שהיו בשבי וסיפרו מה עשו להם אחרי הפגנות כאלה, גם על פי ניסיון וגם על פי שכל יישר והגיון. אם יונה שלמדה את הנושא, אומרת שאין לצלב האדום אפשרות להגיע אל גלעד, גם אם הם מאד מאד מאד רוצים בזה, ואם ממול יש את פדויי השבי שמספרים שהתעללו בהם בעקבות הפגנות כאלה, אז מה לדעתך נכון לעשות?

yas12345

New member
אז ככה

אתן באמת באות מהצד האקדמי הלימודי וכן מהצד ההיסטורי של סיפורי שבויים. הסתכלתי באתר ערים בלילה וקראתי דברים שנכתבו שם. ההתעללויות לא באו תמציד דווקא כי הפגנו אלא לעיתים לפי רצון הסוהר. (אם הבנתי נכון). אני לפחות באה מהצד היותר רגשי והרגש הוא פחות מחושב. אני חושבת שכל דבר שמעיר אותנו ומגייס עוד אנשים למאבק הוא משהו מבורך וחשוב. מה שלדעתי עודד אותנו שם שדיברמו על סוגיות זה שמהצד השני הפגינו פלסטינאים לשחרורו של גלעד.

dariayaari

New member
אז אעמיד אותך על טעותך,

ואגב, אני לא באה מהאקדמיה, בקושי כף רגלי דרכה שם. ולעניין עצמו - זו בדיוק הבעיה, כשחושבים שלא משנה מה עושים, העיקר שעושים משהו. ולמה זו בעיה? כי האדם היחיד שיכול לשחרר את גלעד, הינו ראש הממשלה. ברגע שמפגינים נגד הצלב האדום או נגד החמאס, זה פוטר את ראש הממשלה מאחריות. הוא אומר לעצמו: "אחלה, הם לא מאשימים אותי, הם לא מצפים ממני שאשחרר אותו, הם מצפים מהחמאס שיגמישו את דרישתם. אז אני יכול להמשיך לישון בשקט". זו דעתי על כל פנים.

yas12345

New member
מקבלת את דעתך ו...

צריך לדעתי לירות למספר כיוונים ולקוות שמאחד החצים תבוא התקווה

יונה1

New member
עיזבי שטויות דריה

הרי בינינו, מה שחשוב, זה שגלעד שוחרר אתמול בזכות החסימות, הצחוקים ובעיקר בזכות השירים מחממי הלב של יואל מרשק.

למעלה