אגב הסרבנות שהועלתה בדיון קודם -

zvooloon

New member
אגב הסרבנות שהועלתה בדיון קודם -

אצל אבי, שהוא מטבעו הנוח שבבריות, החלה לעלות לאחרונה סרבנות ועקשנות עצומה, במיוחד כשמנסים לעזור לו בדברים הקשורים למחלתו. הוא מסרב לרשום דברים, אף שהמון אנשים ובכללם רופאים יעצו לו לעשות זאת, הוא מסרב להשתמש בקופסת תרופות עם תאים מיוחדים לשעות נטילת התרופות שלו, ומעדיף במקום זאת להסתבך ולהקדיש שעות למטלות הפשוטות ביותר. לעקשנות מתלווה רגזנות, שגם היא אינה אופיינית לאישיותו. באיזו מידה זו התנהגות אופיינית ומוכרת לכם? האם היא עולה כבר בשלבים הראשוניים יחסית של המחלה? האם היא נמשכת לאורך כל אורכה? אודה על כל התייחסות.

פנטזי1

New member
סרבנות ועקשנות

הן תופעות מאוד אופיניות באלצהיימר.גם אצל אבי התופעה קיימת ולצערי היא מתקדמת ומחריפה ככל שהמחלה מתקדמת.גם הרגזנות והווכחנות מתגברים,הוא מתוכח על כל דבר,הוא שם דברים ולא זוכר איפה ואח"כ מתגונן שהוא לא נגע בהם ושסתם מאשימים אותו ומתרגז וכועס ואחרי שהצליח להרגיז את בת זוגו הוא שוכח מזה אחרי 5 דקות והיא נשארת עם הכעס והעלבון .זו בעיה מאוד קשה ומתסכלת ומתישה .היום אבי במצב שהוא כבר לא יכול להכין בעצמו את התרופות שהוא לוקח(כי הוא יכול לטעות בהם)אבל הוא זוכר שהוא צריך לקחת אותן אך הבעיה שאחרי שהוא לוקח אותן הוא שוכח ורצה לקחת שוב ומתוכח שהוא עוד לא לקח.וככה זה כל יום חוזר על עצמו.היום הוא כבר מתוכח גם בנושא הרחצה והגילוח ,שאומרים לו ללכת להתקלח הוא מתחיל:למה עכשיו ,מה בוער ,מה אני מלוכלך?רגע עוד מעט וככה כל יום.הויכוחים האלה מאוד מקשים על בת זוגו ומעיפים מאוד.חשבנו שהכדור החדש שהוא לוקח יעזור (EBIXA )אבל אין שינוי בינתיים,הוא לוקח אותו כבר 3 חודשים.

ידידים

New member
EBIXA

סיפור התרופות מאוד מוכר. "אני כבר לוקח את התרופה ולא צריך להזכיר לי." לפעמיים אני חושב - נו לא לקחה, אז מה? אני שאלתי במסגרת הפורום מספר פעמיים "האם משהוא ראה שהאביקסה מגיבה טוב" התשובה מאוד חשובה (לא להפנות אותי לאתרים או לספרות מקצועית- אני לא יודע את מי הם מיצגים) אני מתכוון לקרובים מדרגה ראשונה שיגבו כאן. מאחר ואנו עברנו שנה טיפול בתרופה-אנו לא חושבים שהיא מועילה. אנו שבאותה סירה צריכים וחייבים למסור את האינפורמציה המלאה. על מנת לעזור בכל אשר עוזר לחולה ולנו וכן להתריע על תיקוות שב וכניסה להוצאה גבוהה ומיותרת.

פנטזי1

New member
EBIXA

כפי שאמרתי בהודעתי הקודמת אבי לוקח אביקסה רק 3 חודשיםולפי המבדקים שעשו לו לפניתחילת לקיחת התרופה ועכשיו 3חודשים אחרי אין שינוי במצבו אין הטבה אך גם אין החמרה ולכן קשה לדעת האם עצםזה שאין החמרה זה בגלל התרופה או לא .הרופאה אמרה שמכיוון שעדין אין להם נסיון עם התרופה היא לא יכולה להחליט אם יש תועלת בנטילתה או לא ושזה נתון להחלטתנו כי זו הוצאה כספית גדולה .אנחנו החלטנו להמשיך בינתיים לתת לזה עוד הזדמנות כי אולי אם יש סיכוי שהיא תעכב את התקדמות המחלה אז גם זה יותר טוב מכלום.

פנטזי1

New member
מי יודע?

על כל אחד זה משפיע בצורה שונה.לי נראה שאצל אבי התקדמות המחלה היא יותר איטית ואולי זה בזכות האריספט שהוא לוקח כבר יותר מ5 שנים.

אירילה

New member
גם אצל חמי אותו הדבר ,כבר שנתיים

לוקח את האריספט וגם אצלו ההתקדמות איטית ,אבל זה באמת לא מוכיח כלום לגבי הכלל ,סימני המחלה הם אמנם אחידים ,אבל כל מקרה לגופו של עניין. ולכן על כל אחד התרופה משפיעה אחרת. ובהזדמנות זאת שיהיה לכולכם לבריאות , אם אינני כאן סימן שאני מבלה עם השפעת במיטה. גרשון

roni marino

New member
תשובה יוצאת דופן

סבתי התחילה לקבל את זה כבר פעמיים התופעות אצלה מאוד מוזרות . כל פעם שהתחילו את הטיפול היא מיד באותו ערב של הכדור הראשון מרגישה חלשה/תשושה מאוד בקושי מצליחה ללכת ולדבר (אם היא כבר מדברת אז זה ממש שטויות כמות יוצאת דופן מהרגיל). השאלה שלי האם ייתכן שהטיפול שהיא מקבלת ALIDOL + MEMORIT + ABEXA הוא הבעיה ?

פנטזי1

New member
שילוב תרופות

את השאלה הזאת אתה חייב להפנות לרופא המטפל אצלינו אבי מקבל אביקסה+אריספט ואין תופעות לוואי מוזרות.

שילוב תרופות

כמה זמן מקבל אביך את התרופות הללו. האם אריספט דומה לממוריט ? האם אתה מרגיש שזה עוזר ? האם יש סחרחורות ? תודה לתשובה

פנטזי1

New member
תשובה

את האריספט אבי מקבל כבר כ-5 שנים ונראה שזה השפיע לטובה ע"י זה שהמחלה התקדמה לאט לאט כנראה שהתרופה עיכבה את ההתקדמות.את האביקסה הוא לוקח רק 3 חודשים ובינתיים לא רואים שינוי.אין לו תופעות לואי מהתרופות

ידידים

New member
אביקסה

גם אצלנו השילוב הוא בין אבקיסה וממוריט או אביקסה וגלטמין. אין תופעות לוואי הבעיה שאין הם עוזרות

zvooloon

New member
האם הסרבנות היא סימפטום של המחלה

או שאולי היא פשוט ביטוי, מעורר כבוד, לניסיונו של החולה לשמור על כבודו העצמי ועל שארית עצמאותו ויכולת התפקוד שלו? מן נסיון, נדון מראש לכישלון, להילחם במחלה הנוראה?

ידידים

New member
תגובה

לא להכנע, להלחם, לתת לחולה אהבה לעודדו, לתת לו לבצע דברים, לנסות להגביר את ביטחונו. נראה לי שהממוריט בשלבים הראשונים עיכב את ההדרדות. כאשר הפסיק להשפיע עברנו לאקסלון. לאחר מכן חזרנו לממוריט + אביקסה. מהאביקסה לא ראינו תוצאות. אנו יום יום מחפשים באתרים אולי יש תרופה חדשה, אנו לא מתיאשים, יש לנו תקווה, ללא זה הינו כולם נשברים.

אירילה

New member
להישאר חזקים ,למענם ולמעננו

אתה צודק מאה אחוז , אמנם אצלינו זו רק ההתחלה וחמותי כבר התחילה להתייאש ולהיות חסרת סבלנות ,אבל לקחתי אותה בידיים וחשוב לעודד גם את בני הזוג ,כי ככל שבני הזוג יהיו סבלניים ואני יודע שזה קשה מאוד, כך יהיה יותר קל גם לחולה ,כשהם מרגישים בחוסר הסבלנות הם נעשים מרירים יותר ,יותר תוקפנים ,אסור לכעוס עליהם ,אנחנו יכולים לכעוס רק על הגורל שהתאכזר ,אבל מה יעזור שנכעס ,אסור להתייאש ,עם כל הקושי שבדבר ובטח לא לאבד תקווה. צריך לשכור שאף כשהחולה אינו בתודעה הוא חי ,גם אם אינו "נהנה" מהמודעות הוא חי את חייו שלו ואנחנו חייבים לחיות גם אנחנו ,גם למען החולה , גם למעננו ולילדים ולדור שיהיה אחרינו. גם אני חי את המציאות ויודע שהקשה עדיין לפנינו , אבל אנחנו לומדים כעת מהאחרים ,שומעים ,מלקטים עיצות והדבר העיקרי שאותו אני משריש אצל חמותי והמשפחה הוא שאנחנו לא נישבר ולא משנה עד כמה קשה זה יהיה ,ואחדות המשפחה וההתלכדות חשובה מאוד מאוד סביב הנושא של מחלת הקרוב לנו.

נטלי182

New member
אלצהיימר

שמי אתי ואמי חולת אלצהיימר מזה 7 שנים לאחרונה מצבה החמיר בבית המטפלת הפליפנית מטפלת בה וכמובן אבא עוזר אבל אני בכל אופן מרגישה מאוד רע מהמצב בגלל אמא וגם בגלל אבא הוא מאוד עצבני עצוב ולא מוכן לצאת או לנסוע לקרובי משפחה ואני הבת היחידה שסופגת את מצבי הרוח למרות שאני מבינה את אבא מאוד קשה לי לראות את אמא שמצבה מידרדר מיום ליום אשמח לקבל יועץ או הכוונה בנושא שלא נדבר על ההתימות מצד קופ",ח שבו אמא מטופלת

מני בר

New member
מבין למצבך

גם אצלנו יש החמרה. חשוב וזה לא קל לא להשאב לתוך הטרגדיה הזו. תמיד מקננת המחשבה של מה אפשר עוד לעשות כדי שתהיה יותר "גבוה". האובדן הזה של האם בעודה חיה,גם לאביך לא קל.. אפשרות שצריכה אולי להלקח בחשבון היא אשפוז בבית אבות מתאים. היו כאן סיפורים כאלה בפורום וגם המלצות. אשמח לסייע

פנטזי1

New member
כדאי לך לפנות לעמותת האלצהיימר

יש להם קבוצות תמיכה ,כנסי לאתר שלהם אולי זה יעזור לך קצת

אביקסה

אבי לוקח ממוריט 10 מליגרם כבר מספר שנים. זה חודשים הוספנו אביסה. 5 מ"ג בבוקר ו 5 מ"ג בערב. אבי סובל מסחרחורות. האם מישהו יודע אם זו תופעת לוואי לאביקסה ? תודה

למעלה