אגב, הפרופסור ארטורו לא מת ! ! !

ברינסלי

New member
אגב, הפרופסור ארטורו לא מת ! ! !

לפחות לא ארטורו הטוב והישן מעולם הבית, מהעונה הראשונה ועד מחצית העונה השנייה. בראיון שנערך עם כוכב הסדרה קְלִיבֵנְט דֶרִיקְס (רמברנדט) ומובא באתר Earth Prime המוקדש לסדרה, קליבנט חולק עם המראיין את הסוד השמור של כותבי הסדרה, ומצהיר בוודאות שבפרק המדובר מהעונה השנייה, "תסמונת גלישה פוסט-טראומתית" (העולם דמוי-הבית), החבורה לקחה את ארטורו הלא-נכון, אותו חוטף מנוול שרצה להציג את הגלישה כפרי המצאתו ! ! ! כך שארטורו האמיתי, האחד והיחיד, עודנו כפי הנראה חי וקיים בעולם ה"גולדן-גייט" הכחול! מעניין איך פתאום נראים עכשיו כל מיני אירועים מתוך המשך העונה השנייה ועד אמצע העונה השלישית בעת מותו של ארטורו... מה דעתכם?

neta18

New member
סופסוף

מישהו מאשר!!! אני מאוד מאוד מודה לך! היו לי כל כך הרבה ויכוחים על הנושא עם כל מיני אנשים מוזרים... קיצר תודה

וואלה?!?!?!

יוווו איך זה היה משפיע על הסידרה לטובה אם היו מתייחסים לזה! מי יודע - אולי היום היינו יכולים להיות בעונה השמינית...

רואי

New member
נו באמת... זה אותו ארטורו של תמיד

מה זה רמי גילה לנו? הוא שיחק את ארטורו הרגיל וכל שאר הפרקים היו לפי זה שהוא הדמות הישנה. אם כאילו זה לא היה הוא אז זה הנושא הזה היה רק באותו פרק ספציפי. בשאר הפרקים ההתייחסות היתה כאילו הוא הדמות הרגילה אז להגיד שהוא לא מת זה סתם התעסקות בקטנות. והארטורו המתחזה לא היה מקריב את עצמו עבור קווין כי כמו שרשמת הוא מנוול.

Lu Tze

New member
אולי הוא האישיות שלו השתנתה במשך

הזמן או משהו... אגב, זה מזכיר לי את השאלה האם הריסון פורד בבלייד ראנר היה אנדרואיד או לא.

ברינסלי

New member
אבל מלבד ה"מנוולות", הארטורו ההוא

היה כפי הנראה זהה כמעט לחלוטין לארטורו האמיתי. הוא היה המרצה של קווין, הכיר את ווייד כשקווין הפגיש ביניהם באותו יום וההסטוריה האישית שלו כפי הנראה זהה לזו של ארטורו מעולם הבית. ההבדל המרכזי היחיד שידוע לנו היה, כמו שניסח את זה ארטורו האמיתי באותו הפרק, שהוא "השתפן" ברגע האחרון ולא גלש עם קווין ו-ווייד (המממ... כמו כן, לא ידוע אם רמי עבר גם בעולם ההוא באותו רגע מול הבית בקדילק שלו...). ואם אני זוכר נכון, בסוף הפרק הוא לא נראה עויין מדי כלפיהם... יכול להיות שאחרי שהם לקחו אותו איתם, הוא החליט להסתיר את האמת, לנסות לשכוח בעצמו את המעשים שעשה, להתחבב על החבורה ולתפוס את המקום שהיה יכול למלא בחבורה של העולם שלו, אם היה גולש איתם אז.

ברינסלי

New member
לגבי רמי בעולם ההוא - בעצם...

גם אם רמי של העולם ההוא עבר אז בקדילק שלו מול הבית ונתפס במערבולת כמו רמי שלנו, עדיין - ארטורו המנוול לא היה אמור להכיר אותו. גם אם הוא אולי איכשהו ראה אותו נתפס במערבולת של הגולשים בעולם ההוא... הסיכוי קלוש. אני לא זוכר בדיוק מה נאמר לאורך הפרק, אבל כמדומני ארטורו המנוול, כשהעמיד פנים שהוא ארטורו האמיתי, הראה שהוא מכיר את "מר בראון"... משונה ביותר.

ברינסלי

New member
תרשו לי רק לתקן את עצמי שוב...../images/Emo9.gif

(לפני שמישהו אחר יעשה את זה
) בניגוד למה שכתבתי קודם, דווקא קיים יסוד סביר להניח שרמי של עולם הגשר הכחול מ"פוסט-טראומתית" אכן נתפס במערבולת וגלש עם קווין ו-ווייד... הרי ארטי וה"ספינינג טופס" בפירוש מציינים שהוא נעדר כל הזמן הזה. לא סביר שהכפיל שלו עדיין נמצא בעולם ההוא.

Lockergnomie

New member
וואו...../images/Emo12.gif

אם זה באמת היה ככה, אז ארטורו המנוול שיחק ממש טוב... אבל זה לא הגיוני כי הוא דיבר איתם והתייחס אליהם כמו ארטורו האמיתי.. וואו, זה ממש נורא אם זה באמת קרה והם לקחו את הארטורו המזוייף!
כל כך אהבתי אותו..! זה היה ממש שוק בשבילי לראות אותו נרצח בפעם הראשונה שראיתי את הסדרה...

ברינסלי

New member
היא התכוונה מבחינה עלילתית, פנים-

סיפורית. ברור שג'ון ריס-דייוויס לא היה אמור להתחיל לגלם דמות שונה בתכלית מארטורו הקודם.

Plok2

New member
בסוף הפרק הוא אמר "MY GOD"

אני זוכר שהפרופסור שנשאר אמר "MY GOD" בסוף הפרק. אבל זה רלוונטי רק לאותו פרק. הפרקים הבאים התנהלו כשארטורו האמיתי משחק.

haunter

New member
אה נכון!

עכשיו גם אני נזכרתי, הם באמת לא לקחו את האמיתי (או שנשאר המזויף וסתם היה בא לו להגיד מיי גאד), אבל נראה לי שבאמת כותבי הסידרה התעלמו מזה בהמשך.

ברינסלי

New member
באמת קשה להאמין, אבל בסדרה הזו, כפי

שראינו בעונות שחלפו מאז, הכל אפשרי. במובן הרע של הביטוי.
אבל כמו שציינתי קודם, דווקא אפשר לראות איך זה היה ארטורו המנוול והוא פשוט הדחיק וניסה לשכוח את הפחדנות והמנוולות שלו. חוץ מהתקופה מאז שהשתפן, ההסטוריה שלו כנראה היתה זהה לזו של ארטורו המקורי. הוא הכיר את קווין ואת ווייד של העולם שלו (אם כי לא את רמי), וסביר שלא היה לו קשה להיקלט לתוך החבורה (ואולי להשלים את מה שהוא הפסיד מהרפתקאותיהם עד אז מתוך מה שדיברו בינם לבין עצמם... בכל אופן, להסתיר מהם את האמת).

ברינסלי

New member
מה גם שאצל ארטורו קשה לדעת

מה הוא באמת חושב - הוא בד"כ מאוד זעפן, ציני ועוקצני. הפעמים היחידות ארי "פוסט-טראומתית" שאני זוכר שהוא ממש הביע רגשות עמוקים לחבריו היו כבר בעונה השלישית - אבל למשל, האהבה שהוא הראה כלפי קווין (בעולם המצרי למשל) היתה כבר אחרי התקופה שנתגלה אצלו הגידול, בתחילת העונה, וקווין הרי תמך בו מאוד אז.

Lockergnomie

New member
כן אני זוכרת עוד פרק

הוא היה הראשון מהעונה השלישית - Rules of the game. פרק ממש טוב (אחד האהובים עליי). במהלך הפרק הפרופסור מתעוור באופן זמני, ואז כשהם מוציאם מקום למנוחה הוא אומר לקויין שאין תלמיד טוב ממנו ושכל מורה חולם על תלמיד כמוהו...

JaWbreaker15

New member
זה כזה טוב!

איך זה משנה את כל העלילה:))) מעניין באמת מה קרה לפרופסור. יעל

למעלה