אגב, לפני חיסול ה-ELX וחזרה ל-RedHa

matam haifa

New member
אגב, לפני חיסול ה-ELX וחזרה ל-RedHa

אני מתקין בדיוק ברגע זה SlackWare8 זה נחשב חילול שבת?

beitar

New member
"סלאק".

לא ניסיתי מעולם, אחת מההפצות שייצרה כלפיה "דת" עם מאמינים רבים...
ממה ששמעתי עליה, למרות שלכאורה נחשבת לסופר יציבה, לא הייתי מתלהב לנסות אותה. אם כבר הפצה שנחשבת ליותר מסובכת ו"פחות ידידותית" מסקרן אותי לנסות את דביין !

matam haifa

New member
אני מתאר לעצמי שגם לזה אגיע..

אבל בואנה, תמר היא תותח רציני בלינוקס הא? כבר הרבה זמן?

matam haifa

New member
לפי מה שקורה כרגע בהתקנה, הסלאק

תומך רק ב-ext2 , יכול להיות? ואם התשובה חיובית, האם זה פוגע במשהו?

beitar

New member
יכול להיות שהיא תומכת רק ב EXT2

תמיד אפשר לקמפל אחרי זה תמיכה ב ReiserFS או ב ext3. האם זה פוגע במשהו ? לא ממש. המחשב יכול בכיף לעבוד עם ext2, שחייבים לזכור שבמהך שנים ארוכות היא זו שהריצה בנאמנות אלפי שרתי לינוקס ברחבי העולם, היא מהירה מאוד (יחסית ל ext3 לפחות), היא נחשבת לאמינה ומוצלחת, כשיש לה רק בעיה אחת, בעת נפילה של המערכת בכיבויי לא מסודר (הפסקת חשמל למשל) ה downtime ארוך מדיי, בגלל הזמן הארוך שלוקח למערכת לבצע fsck (המקביל לסקאנדיסק)... במחשבים עם דיסקים יחסית קטנים זה לוקח דקה או שתיים נוספים בעליה של המחשב בדיסקים גדולים זה יכול לקחות עשרות דקות ארוכות מאוד.... מעבר לזה, היא מעולה.

cmand

New member
בקשר להפסקות חשמל

אני יודע שסגירה פתאומית (לא כיבוי מסודר) דיי פוגע בוינדוס האם גם בלינוקס זה פוגע ? או שיש איזה תוכנה כמו סורק דיסק רק שבאמת עובדת ולא כמו הסורק הדפוק של וינדוס 98... ואם באמת שווה להשקיע 520 שקל באל-פסק ואני מדבר על מחשב אישי שלא משתמש לשום דבר חוץ מגלישה באינטרנט

matam haifa

New member
ב-EXT3 אין שום בעיה, כמו כן

ב-1000000 הפסקות חשמל שהיו לי בחלונות 2000 עם NTFS , תמיד המחשב עלה כמו ענק. כנ"ל ב-EXT3 , המחשב עולה ללא שום בעיה, אפילו לא תדע שהיתה הפסקת חשמל, מלבד בקשה מחודשת של סיסמה. ב-EXT2 היתה לי פעם בעיה, כמו שבית"ר ציין, יש תהליך דומה לחלונות 98/me שסורק את הדיסק.

beitar

New member
שמעתי יותר ממקרה אחד של מחשב

עם NTFS שלא עלה אחרי כיבוי לא מסודר... שמעתי גם על מקרה כזה עם ReiserFS.. מה שבטוח, מערכת צריך לגבות תמיד, כי בכל מקרה, יבוא יום והדיסק יילך לעולמו, והמערכת לא תעלה (בגלל בעית חומרה), לכן תמיד אסור לסמוך על כך שהיכולת של מערכת הקבצים וסורק הדיסק יביאו לתיקון נזקים מכיבויי לא מסודר !

matam haifa

New member
ברור, ובשביל זה יש, או יותר נכון

אין לי כבר מקום לדיסקים.......... מליון צרובים, ועוד ידי נטויה... כל קאזה אצלי בבית.

beitar

New member
תכלס, סורק הדיסק של לינוקס

הוכיח את עצמו ככלי חזק מאוד. ה ext2 כלעצמה, רגישה מאוד לנפילה של המחשב.... אבל בעזרת ה fsck בד"כ יוצאים מזה בשלום... מה שטוב ב ext3 או ב ReiserFS הוא שהן אמורות לתת מענה הרבה יותר טוב לכיבויי לא מסודר של המערכת...

cmand

New member
ובקשר ל..

ובקשר לאל-פסק מה שאמרתי מקודם למחשב פרטי שכל השימוש בו זה גלישה צאטים וכול זה (על לינוקס כמובן) שווה להשקיע 520 שקל ?!

matam haifa

New member
אם אתה גר לבד, אל תקנה

אם אתה עם משפחה וילדים, כמוני, יש הרבה הפסקות חשמל, אז כדאי...

matam haifa

New member
ההתקנה של הסלאק איטית פחד

אני כל פעם רץ למחשב השני, ועדיין הכל עובד, ההתקנה מתבצעת לאט מאד

Rul3R

New member
איזה מחשב יש לך?

לי זה לקח חצי שעה מקסימום על Athlon XP 1600+

matam haifa

New member
כמדומני, בהתקנה נקבעת המהירות

לפי: 1. מהירות הסידי 2. מהירות ההרדיסק תקן אותי..

Rul3R

New member
...

CD ACER X52 הארד דיסק - 7200rpm יש אפשרות גם לעשות mount של קובץ ה ISO לדיסק ואז להתקין מסיפריה בדיסק, במקרה שלדעתך מהירות הסידי הוא צאוור הבקבוק..

matam haifa

New member
טוב, שמע,

יש לי כנראה בעיה עם הסידי אולי: הרבה זמן היה תקוע על המסך: auto-installing packge=>kdi-is ולמטה מופיעה עכשיו הודעה: gzip: /var/log/mount/slackware/kde1/kdi-it.tgz : input/output error ועכשיו זה ממשיך הלאה בהתקנה

Rul3R

New member
לא נראה לי

אין פה שום קשר לזיהוי חומרה עד כמה שאני מבין, את כל הפרטים על החומרה אתה אומר לו, הוא לא מזהה כלום לבד. הוא פשוט לא הצליח להתקין איזה חבילה או משהו, אם זה ממשיך בהתקנה אז תן לו להמשיך, אחר כך יבוא השלב של הקונפיגורציה, אחרכך תוכל בעזרת pkgtool להוסיף את החבילה שזה לא התקין לך. ולאחר מכן להגדיר את המסך והכרטיס מסך והעכבר וכל הדברים של ה X עם xf86config.

למעלה