אגב freeter

johnny d

New member
אגב freeter

אני רואה עכשיו כתבה בחדשות על יפנים שחיים בקפה אינטרנט כי אין להם כסף.

בלי כסף הם לא יכולים להשכיר דירה ובלי כתובת אי אפשר להתקבל למשרה מלאה.

אחת המשפחות המרואיינות, היא אם ושתי ילדות, שהאב עזב אותן ולא שולח להם כסף.

לא האם ולא הילדות לא סיפרו על המצב ולא נעזרו במשפחה, חברים, או שירותים סוציאליים שקיימים ביפן.

הזכיר לי את הקטע של לשלם מיליון ין לנוכח רק שאף אחד לא ישמע שהם נפלו קרבן למצב כלשהו מביש.

רק שכן זה לא דרמה, זה ממש נשמע נורא.

זה גם גרם לי להבין שמצבו של הנשים ביפן מזעזע מבחינת זכויות אם הן יכולות להגיע למצב כזה בלי להילחם בשותף להריון שאנו עוזר כלכלית... בין אם זה קשור לחוק או תרבות

mishel s

New member
אכן

כשהתחלתי לקרוא את מה שכתבת וקראתי שאי אפשר להתקבל לעבודה במשרה מלאה בלי כתובת, תהיתי לעצמי, מה הבעיה להביא כתובת של ההורים או של אח או של חבר? העיקר לקבל את העבודה.
אבל זה כרוך בזה שמישהו אחר ידע...אוי לא...

johnny d

New member
בלי כתובת אי אפשר לעשות כלום

אני באמת לא מבין את הקטע הזה של יפנים.
זה הממשל היפני דרך אגב, ישנם חוקים דיי ברורים בנושא.
אזרחות יפנית זה סתם דף נייר שאפשר, אהם אהם, אתה יודע מה לעשות איתו.

jonbaum

New member
ליפנים אין מונופול על חוקים טפשיים

פעם ראיתי תכנית בטלוויזיה על הומלסים בניו יורק, כאלה שמסתובבים כל היום עם כל הרכוש שלהם בעגלה שגנבו מסופר.
הרבה מהם סיפרו שהם הגיעו למצב הזה כי הצ'ק שלהם מהביטוח הלאומי (או איך שקוראים לזה באמריקה) איחר בדואר, וכתוצאה מכך הם איחרו בתשלום שכר דירה. בעל הבית מיד זרק אותם מהדירה. כשאין דירה אין כתובת, וכשאין כתובת אי אפשר לבקש תשלומי רווחה.

BALEDIN

New member
אני יודעת על אופציה להשכיר תא דואר

זה לא יכול לשמש לכתובת?

innocence

New member
זה נשמע מטופש ממש

כאילו, אני יכולה להבין את מקום העבודה שרוצה יציבות, אבל מרגע שאדם הופך הומלס הם למעשה משמרים את המצב שלו, או הופכים אותו לגרוע יותר.
כאילו - ברגע שנפלת פעם אחת - זה לכל החיים.

johnny d

New member
זה לא קשור ליציבות

זה מדיניות יפנית.

אני מכיר יפנית שברגע שהיא אמרה לפקידת הבנק שהיא ובעלה מועברים זמנית לארה"ב ע"י החברה היפנית שבא בעלה עובד היא נדרשה לתת פקודה של משיכת כל ההשקעות שלה, ושהיא ביקשה הסבר לגבי מה היא יכולה לעשות עם הכסף שלה הפקידה השיבה שמכיוון שלא תהיה לה כתובת היא לא יכולה למסור לה שום מידע בנושא השקעות.

הבנק כמובן היה מאוד רוצה שהזוג ישאיר את הכספים שלו בבנק, אבל יש כל מיני חוקים מטופשים ומדיניות מטופשת ביפן.

johnny d

New member
אה כן

יפן פשוט לא עומדת בסטנדארטים מערביים של אבטחה.
דוגמה פרטית: חברת הביטקויין שנפלה. (מושקעים רבים איבדו את כל כספם)
דוגמה ממשלתית: איבוד רשימת מקבלי הפנסיה ב2012. (אזרחים יפנים בבוקר בהיר אחד גילו שהם הפסיקו לקבל פנסיה, והיו צריכים לספק הוכחות לכך שמגיעה להם פנסה)

דרך אגב זו הסיבה להעלאת המס הנוכחית ביפן. (מיזעור נזקים, ע"י הורדת סף הדרישות לפנסיה החל משנת המס הבאה)

זה ממש בעסה, להיות בן 80 ולגלות שאם לא שמרת מזכורות מסודרות מלפחות 25 שנות עבודה שלך אז אתה לא מקבל יותר פנסיה.

herouth

New member
אחת הסיבות היא שעדיין עובדים שם עם ניירת

...ולא ממחשבים ומרשתים את מאגרי המידע הממשלתיים. העסק הזה ממש תמוה. הציבור היפני סופר טכנולוגי, והממשלה תקועה בשנות ה־70.

Mondsee

New member
ועדיין שולחים הודעות לעיתונות בפקסים

הפקס עדיין מככב שם בתקשורת בין- משרדית.

Mondsee

New member
מה שמראה

שהמציאות עולה על הדמיון, או לפחות שהדרמה הייתה מציאותית למדי.

לגבי המציאות של זוגות גרושים אני חושבת שהמצב החוקי והתרבותי ביפן הוא מחפיר. אתה מסתכל על הצד של האישה שלא מקבלת מזונות, אבל יש לזה שני צדדים, גם האבא במרבית המקרים פשוט לא זוכה לראות את הילדים שלו. על פי חוק אין אופציה לחזקה משותפת. ההורה שמקבל את החזקה רשאי לא לתת להורה השני שום גישה לילדים. למרבה הצער הילד כמו מתייתם ברגע שהוריו מתגרשים. הסדרי ראיה תלויים ברצון הטוב של ההורה בעל החזקה. מצד שני גם אין שום מערכת אכיפה לכפיית מזונות. אני חושבת ששני הצדדים מפסידים, שלא לדבר על הילדים.

אני לא חושבת שיש ספק שכולם מפסידים

שאחד ההורים בעצם מפסיק להיות הורה של הילדים שלו - מבחינת זכויות ומבחינת חובות - רק בגלל גירושים.

johnny d

New member
לי היה ספק, תודה על ההסבר.

האמת היא שבmarumo לא הבנתי את הקטע שאסור לאמא לראות את הילדים שלה....

herouth

New member
האלמנט הזה חוזר בהמון מנגות.

אם כי בדרך כלל הדגש הוא על זה שהילד הוא זה שלא זוכה לראות את ההורה הבלתי משמורן, ופחות על רגשותיו של אותו הורה.

האמת שהכרתי אנשים - ישראלים - שהתגרשו ולא ראו את ילדיהם (האישה בחו״ל), ונראה היה שזה לא משפיע עליהם בצורה טרגית כל כך. בנו חיים מס׳ 2 וזהו. מצד שני אני מכירה יפנים גרושים שנשארים בישראל כדי לא לאבד קשר עם הילדים. מכיוון שזה לא מובן מאליו תרבותית בשבילם, אני מניחה שהקשר הרגשי הוא עמוק. מסקנה: יש הורים שההורות היא קשר עמוק בשבילם, ויש כאלה שמבחינתם הפרק עם הילדים היה טעות ושמחים שניתנה להם הזדמנות להתחמק מהתוצאות.

johnny d

New member
את יודעת מה אומרים בימינו

על טעויות משלמים.

אם את שואלת אותי, צריך לקבל רישיון לעשות סקס, אם התחייבות לנשיאה בתוצאות והפגנת יכולת גידול ילדים.

herouth

New member
כן, אבל יש אנשים שמקבלים כרטיס יציאה מהכלא

...כמו במונופול. האישה חיה במדינה אחרת, החוק שם לא חל עליהם מלכתחילה, או לא כולל תשלומי מזונות בינלאומיים, או משהו כזה. אז הם פשוט משאירים לה את הילדים ועפים הביתה.

יש אנשים שיש להם בעיה רגשית אישית עם זה ולכן מעדיפים להישאר ולשאת בעול. ויש אנשים שלא. יש גם כאלה שמשלמים מזונות כי חובה (חוקית או אתית) אבל מעדיפים לחיות בלי הסדרי ראיה. מבלי להתייחס לשאלה האתית, הטענה שלי היא ברמה הרגשית - שלא כל האנשים מרגישים שהילדים הם האוצר היקר ביותר שיש להם.

אני חושבת שרוב האנשים

כן רוצים לשמור על קשר עם הילדים שלהם. ההורה השני לא אמור להיות מסוגל לנתק את הקשר הזה על דעת עצמו.
בכל מקרה, גם אם ההורה לא רוצה לשמור על קשר, עדיין יש לו אחריות לילדים שלו, והוא צריך לשלם מזונות. אם הוא רוצה לנתק איתם קשר, אני מניחה שיש אפשרות לעשות את זה, אבל זו צריכה להיות בחירה שלו ולא של ההורה השני.

Mondsee

New member
אני כבר מזמן טוענת

שאנשים, במיוחד בישראל, עושים ילדים על אוטומט בלי מחשבה אם יש להם יכולת לגדל אותם או לא.
זה לא קשור ליפן אבל הכניסה של אנשים בישראל לרחם של כל אישה שהם רואים יכולה לעלות לי על העצבים.
לי אין ילדים, אף פעם אף אחד ממשפחתי לא לחץ עלי בכיוון, אבל כמות האנשים שלא מכירים אותי והירשו לעצם להעיר הערות או להודיע לי שאני צריכה להזדרז כי עוד מעט לא אוכל כבר לא תאומן. למזלי עברתי את הגיל שהשאלות האלו עוד רלוונטיות.

mishel s

New member

למעלה