אגדות ילדים, נצרות ופגאניזם...

אגדות ילדים, נצרות ופגאניזם...

תגידו, שמתם לב שאגדות הילדים הקלאסיות נורא מושפעות מהמאבק של הנצרות בפגאניזם? בהרבה מקרים יש שם את הנסיכים הטובים (מהממלכה הנוצרית כמובן)וה"מכשפה הרעה". כמובן שיש גם פיות (משת"פיות?). דוגמאות לא חסרות, למשל שלגיה, למשל היפהפיה הנרדמת. אין כמעט מכשפות טובות באגדות, בדרך כלל הן מכוערות, מוזרות, וכו´. אפילו השטן הנוצרי הוא בעל קרניים, כמו האל הפגאני. לפעמים גם יש את המאבק של הכוחות ה"לבנים" ב"שחורים", כנראה שהנצרות הושפעה גם היא מהמאגיה, בדיוק כמו היהדות (סיפור שאול ובעלת האוב, זכור למישהו?) זה תחום מאוד מעניין, אם למישהו יש מידע עליו זה יהיה נחמד ביותר. תודה מראש.

L e s t a t

New member
כמה הבהרות

דבר ראשון, אגדות הילדים הקלאסיות הן לא פגאניות ואפילו לא שריד מהפגאניות. המכשפות הטובות נספו מעולם אגדות הילדים יחד עם הפגאניות שנספתה מן העולם אל תוך מעטפת של סודיות וקיומה של הדת אך ורק בסתר (עד שהאינקוויזיציה הואילה בטובה להסתיים). הנצרות הושפעה מהפגאניות רבות ואפשר לראות את זה בכל אותם קדושים נוצריים שבעצם הם אלים פגאניים שבסך הכל נלקח שמם ונשתנה ל"קדושים" כדי "להקל על המרת הפגאנים לנצרות" (תירוץ עלוב, לפי דעתי). השטן הנוצרי הוא תערובת של חזותם של שני אלים פגאנים (לפחות): פאן ושל דיוניסוס, זאת על מנת לתת לעשות להם דימוניזציה.

Justin Angel

New member
שום קשר.

אתם מדברים פה על האחים גרים, ובהתחשב בכך שאף אחד מאיתנו לא יודע כלום עליהם (או עליו) אז אני מציע שנשב בשקט ונספור פונים סגולים.

דיוניסוס?

דיוניסוס זה לא בכלל אל היין של המיתולוגיה היוונית? אכן, אגדות הילדים הקלאסיות הן נוצריות נטו. כמו שאמרתי, בדיוק בגלל זה המכשפות שם תמיד רעות. יש כמובן את הקוסמים והפיות הטובות, יעני קונטרה. אם אני לא טועה היהדות הכירה בכישוף ובכוחה של הדת הפגאנית בעוד מקומות, מעבר לסיפור שאול ובעלת האוב (אין לי מקורות כרגע, מצטער), אבל התנגדה לפגאניזם ואסרה עליו פשוט כדי למנוע בריחת מאמינים.

L e s t a t

New member
ביהדות יש כמה וכמה זרמים

חלקם אינם מאמינים בקיומו של דבר כזה כישוף, חלקם מאמינים בקיומו אך אוסרים עליו ויש את הקבלה שהיא "מעין תורת הנסתר היהודית" כפי שהגדיר זאת משתמש יהודי בפורום מאגיה וכישוף. התנ"ך אכן מתנגד לפגאניות, כל כולו עשוי בשביל המאמין המונותאיסטי. ודיוניסוס אינו בדיוק אל היין, העניין יותר מסובך מזה.

למעלה