אגדות, מעשיות ומיתוסים

Meijen Shaggy

New member
מבחינה סמנטית, ../images/Emo15.gif

"מעשיה" זו מילה הרבה יותר דביקה מ"אגדה"... אני לא יודע לגבי מהות הסיפור. אני חושב ש"כיפה אדומה", למשל, זו מעשיה; ו"סינדרלה", למשל, זו אגדה. אבל באמת שקשה לי לשים את האצבע על ההבדל בין השתיים..

Idan91

New member
אתה טועה.. ../images/Emo187.gif

מעשיה היא דבר הרבה יותר דמיוני וכל זה, למשל, סיפורי האחים גרים הם מעשיות. אגדה היא משהו בעל בסיס היסטורי או משהו מציאותי, בערך.. כמו למשל - אגדות על רבי מאיר בעל הנס. זה מה שידוע לי.

ד ג י

New member
אם אני לא טועה אגדה זה

אירוע היסטורי שמאמינים שקרה ואי אפשר להוכיוח אותו (או משהו כזה)

scooby4

New member
לפי בדיקה במילון אבן שושן המלא -

אגדה - סיפור דימיוני רצוף מעשי פלאות. מעשיה - סיפור קטן, אגדה, סיפור נפלאות לילדים קטנים. כלומר, אין הבדל בין השניים.

Dracos girl

New member
אמממ.... ../images/Emo25.gif

תאמת... ההגדרה של מה שנתת יותר מתאימה למיתוס מאשר לאגדה. מיתוס הוא משו שהתרחש, אך העצימו אותו במעשיות ושטויות, והוא הפך לדבר בעל חשיבות, אבל הקטע הוא שהוא אכן היה מבוסס על דבר שקרה. ~וכן, אני עדיין כאן, גם אם אינני כותבת..
~

Idan91

New member
לדעתי, ../images/Emo187.gif

מיתוסים הם גם סוג של אגדות..

ej for all

New member
אגדות, הן כמובן

סיפור שהתגלגל בעֵדַה או עם, וסופר בכמ אופנים, עד שאחד התקבל ונשאר כ-"האגדה"...לכן אגדות עמים, הן אגדות כמו סינדרלה, וכיפה אדומה, שסופרים מפורסמים ונחשבים באותה תקופה יצרו אותם בשתי וריאציות; האחת נעימה ונחמדה, היא לילדים. והשניה, גסה ולא נחמדה כל כך...למבורים. מיתוס זה אכן סוג של אגדה, אבל אגדה שבאה מאמונה באל כל שהוא....אני חושב..........

Dracos girl

New member
לאו דווקא... ../images/Emo25.gif

למדתם במקרה על הפיוניר (חבר בצופים) פאבליק מורוזוב (משו כזה) אז בעיני הרוסים ברוסיה והכל הוא היה מיתוס.... יעני, סטאלין עשה ממנו מיתוס... זה לא כאילו הוא אל או משו כזה... בכל מקרה, מיתוס הוא משו שמישו מאמין בו, או שרוצה לגרום שיאמינו בו, שבכך הוא מגדיל את ההשפעה שלו, לוקח משו קטן ועושה אותו לגדול.... וואי אני מזה לומצליחה להסביר את עצמי פה... לומשנה..
וכן, יש מקומות שמיתוס הוא אגדה, המשותף לשניהם הוא שבשניהם יש טיפה של אמת... *טיפה*...

בלעעע

למדנו על זה בספרות.... ואני מצטטת את המורה שלי " אגדה (דתית) - מבוססת על גרעין של אמת. הסנה הבוער, חציית ים סוף, חומת יריחו. באגדה יש דמויות דתיות . משה רבנו, אלוהים, אליהו הנביא, ישו, ואלים. באגדה לא תמיד הסוף טוב ויש תמיד מוסר הסכל. מעשיה - הכל דמיוני לחלוטין. פינוקיו, סינדרלה, שלגיה (פחחח..אני ? מעשיה?). באגדה יש נסיכים, מלכים,פיות, מכשפות ,יצורי פלא. תמיד יש סוף טוב
ואין מוסר הסכל."

ej for all

New member
הממ.................

יכול להיות.......מי מלמדת אותך? עפרה, ניבה או אורית?!?!? *אורית שולטת*

ej for all

New member
גם את\ה מביה"ס מגידו (טוב, אנחנו די

אימפריה בפורום הזה).........? מי את\ה?

למעלה