אגדות על פרחי ארץ ישראל

איריסד

New member
אגדות על פרחי ארץ ישראל

אשמח לקבל מידע על אתרים עם אגדות לילדים בגילאי 4-5 או אגדות מענינות על כלניות רקפות, ציפורני חתול , קטלב,אלונים,אורן, וכו´

.inbal

New member
אני מצרפת קישור לאתר המרכזי של

סנונית-מרכז של אתרים חינוכיים. כרגע יש שם או אצלי בעיה, ואני לא מצליחה להכנס לקישורים, אני מקווה שתצליחי. אני יכולה לתרום לך מזכרוני תקציר של שלוש אגדות, את מוזמנת להוסיף להן פרטים: 1. לגבי קטלב - יש המון אגדות על cut-love, כלומר אהבה שנקטעה וגם על קטל-אב, על בן שאהובתו בוחרת באביו והוא הורג אותו בהתקף של קנאה, אז ניתז הדם על הגזע והופך אותו לאדום לנצח לזכר הבן שקטל את אביו. לדעתי האישית, זה לא מתאים לגיל הזה. יש סיפור אחר, קצת פחות מוכר, שמספר שהקטלב והיונה היו חברים טובים. הקטלב חי בתחתית המדרון והיונה הייתה מספרת לו חדשות מהעולם. יום אחד היא לא הגיעה והוא, במאמץ אדיר, ניסה למצוא אותה. הוא טיפס במעלה המדרון והפך אדום מהמאמץ. באמצע הדרך הם נפגשו. האגדה הזו מסבירה ךמה הוא אדום וגם מסבה את תשומת הלב לכך שקטלבים כמעט תמיד גדלים באמצע המדרון, לא למעלה ולא למטה. 2. עץ האורן, אגדה אירופית מספרת איך מחה העץ בפני אלוהים על המחטים המכועים שלו ואלוהים הסכים להחליף לו. הוא ביקש עלי זכוכית, אבל הם נשברו ברוח העזה. הוא ביקש עלים בשרניים, אבל הם נקרעו תחת משא השלג ועוד ועוד. בסוף הבין עץ האורןשהעלים המחטניים שלו הם בחירה נפלאה של אלוהים. 3. לגבי הרקפת, יש אגדה שאומת שבגלל שהיא צנועה וראשה מושפל בחר המלך שלמה בדוגמת העלים שלה לכתר מלכותו, אבל אני לא זוכרת את הפרטים. מקווה שעזרתי.

lady_anne

New member
ויש עוד

- יום הולדת לשקדיה שהיתה עצובה כי נשרו לה כל העלים בחורף ואז בא המלאך ונתן ךה שמלה לבנה לכבוד יום ההולדת. - התמר שבמדבר, על ההלך שבֵרך את התמר הבודד שיהיו עוד רבים כמוהו ואחרי שנים רבות, כאשר נקלע שוב עם שיירה לאותו מקום במדבר מצא שם חורשת עצי תמר.

למעלה