אגד מאיימת לסגור את מרכזית המפרץ

איליה.

New member
אגד מאיימת לסגור את מרכזית המפרץ

אגד הבטיחה לנוסעים נוחות, אבל לא הצליחה לקיים... מה שקורה בעקבות המצב הבטחוני הוא שהנוסעים מתבקשים לצאת מהאוטובוס מחוץ לשערי התחנה. לפני שער הכניסה מתאסף תור של 5-6 אוטובוסים, כולם פותחים את הדלתות, והנוסעים נאלצים להיכנס לשטח התחנה ברגל. (בזמן האחרון המצב קצת הוקל ורק הנוסעים באוטובוסים העמוסים במיוחד מתבקשים לרדת, השאר נבדקים ע"י המאבטח וממשיכים לתוך התחנה.) הכניסה היא דרך שני שערים צרים עם מאבטח בודד בכל אחד (לפעמים רק שער אחד פתוח) וכמובן שנכנסים אחד אחד ועוברים בדיקה בטחונית מקיפה. לא קשה להבין שהזמן שעובר מהיציאה מהאוטובוס עד שנכנסים לתחנה הוא שתי דקות במקרה הטוב, ויותר מזה בשעות השיא. אבל זה עוד לא הכל, כי עד שמגיעים לתחנה של האוטובוס שעליו רוצים לעלות כדי להמשיך לחיפה, צריך ללכת עוד 100 מטר ולחצות עוד שני כבישים בתוך שטח התחנה. התכנון המקורי היה שיורדים בתוך התחנה, לא חוצים שום כביש, ועולים על האוטובוס הבא במרחק 20 מטר. אבל בעקבות הבדיקות הבטחוניות המעבר לוקח חמש דקות, וכולל טיול ברגל מסביב לתחנה. בשביל אנשים מבוגרים שחוזרים הביתה עם תיקים של קניות, זאת לא החווייה הכי נעימה ללכת מרחקים כאלה ברגל. הנוהל הוא על פי הוראות המשטרה, שנקבע אחרי הפיגוע בקו 960 שיצא ממרכזית המפרץ. אגד כורעת תחת נטל התלונות, ובעקבות זאת היא הציבה אולטימטום למשטרה: או שיבוטלו הבדיקות הדקדקניות והנוסעים יוכלו לעבור מאוטובוס לאוטובוס בנוחות, או שמרכזית המפרץ תיסגר והקווים הפרבריים והבינעירוניים יחזרו לתוך חיפה. האולטימטום נקבע לפני שבועיים ודובר על סגירת התחנה ב-25.04.2002, אבל בינתיים התחנה חיה וקיימת. היום דיברתי עם אחד המאבטחים בתחנה, והוא אמר לי שהאיום טרם הוסר ושבכל מקרה מתכוונים לסגור את התחנה בעוד שבועיים. איליה.

מרכזית המפרץ - פאשלת המאה של אגד

התחנה הזאת. התחנה הכי לא חכמה שיכולה להיות. כמה סירבול ואי נוחות יכולה "אגד" גרום ללקוחותיה. בהתחלה חשבתי שאולי שיפרו את כל עניין האוטובוסים בתור חיפה, אבל מצד שני לרדת להדר לוקח לי ממוצע כשעה ו-20 דקות!!! זה זמן מטורף!!! שלא לדבר שם אני רוצה לנסוע לחברה שלי (שאני חולה עלייה
) לוקח לי קרוב לשעתיים. בקשר למאבטחים. תראו, אני לא שופט כל אחד, אבל מצד שני הזילזול של המאבטחים שעובשים שם גובל ממש בחוצפה. כל יום, אבל כל יום!!! אני עובר בתחנה הזאת והבדיקות שפוט מפחידות. זה שהם יוצרים תור ארוך זה מילא אבל הם בודקים תיקים בצורה שיטחית מאוד, אנשים בעלי חזות מאוד מיוחדת של מחבלים...נבקים בצורה מאוד מרוחה ולא מקצועית ולא פלא שהמחבל עלה שם באוטובוס. אם התחנה השאת תסגר היא תחסוך המון כאב ראש...

איליה.

New member
מאיפה אתה מגיע?

כי אם אתה מגיע מהקריות זה עוד כלום, אבל אם אתה מגיע מנשר/טבעון/יקנעם, אז זה גם מאריך את הדרך בעשר דקות - לנסוע מהצ´ק פוסט למרכזית המפרץ ואחר כך חזרה, סה"כ 3 פניות מיותרות שמאלה ברמזורים כשחוזרים מחיפה. מצד שני... להדר באמת יותר קשה להגיע עכשיו, כי פעם אפשר היה לנסוע באוטובוס אחד. אבל מצד שני יותר קל להגיע היום העירה או לכרמל, כי העירה יש אוטובוס ישיר שלא עומד בפקקים של החלוץ (101 ו-102), ולכרמל אפשר לנסוע בלי להידחף במדרכות של רחוב הרצל או לחצות את הכבישים המאוסים בחליסה.

BoR|S

New member
תגובה...

מניסיון אישי, הנסיעה מנשר להדר התארכה ב-20 דקות... עכשיו אני מעדיף ללכת ברגל לטכניון ולתפוס 19 או 17... יותר מהר כבר...

איליה.

New member
ואני מעדיף לרדת לכביש הראשי

ולנסוע העירה בקו 331 של נצרת תיירות ונסיעות שלא נכנס למרכזית המפרץ.

איליה.

New member
לא לא, זה קו אחר.

יש את 333 שנוסע מנצרת לטכניון ולאוניברסיטה (עובר 10 דקות מהבית שלי ומגיע הרבה יותר מהר מה-77 הזה שעושה פיתולים אינסופיים ברמות יצחק). ויש את 331 ו-332 שנוסעים בכביש הראשי העירה.

BoR|S

New member
בר מזל שכמותי...

גם 77 וגם 76 עוברים מתחת לבית שלי...

איליה.

New member
הם עוברים מתחת לבית של כל אחד!!!../images/Emo13.gif

אין בית בנשר שהם לא עוברים מתחתיו, זאת הסיבה שהמסלול שלהם לוקח יותר משעה!
הבעיה איתם זה שהם נוסעים פעם בשעה

גלי®

New member
תודה לאל ! אזיה סיוטים שהתחנה הזו

גרמה לי בתקופת חייה הקצרצרה ... להגיע מרמת ישי להדר לקח לי שעה ושלושת רבעי ... שלא לדבר על הצפיפות באוטובוסים שנכנסים לתוך חיפה ... פלא שכולם עברו לנסוע במוניות שרות ?

למעלה