אגד מול הקפ"ץ
סיבוב שלישי

subatoi

New member
אגד מול הקפ"ץ
סיבוב שלישי

תקציר הפרקים הקודמים:

פניתי לקפ"ץ בנושא שוברי הנסיעה והפרימיטיביות של הקטע שיש רק שובר אחד של אגד, וכל שאר החברות יכולות להסתדר זו עם זו היטב.
הקפ"ץ טען שיש הסכם עם אגד שהם מקבלים את כל השוברים.
פניתי לאגד בשאלה חוזרת, מה דעתם לגבי זה וציינתי שיש לי מכתב מפורש של צה"ל שמציין את ההסכם הנ"ל.

אגד חזרו אלי הבוקר:

"לאחר בדיקה נוספת בנושא נראה כי אכן אגד מכבדים רק את הספח שעליו מופיעה חותמת של "אגד" בלבד בנוסף לספח העליון עם הפרטים האישים.
נודה לך אם תשלח אלינו את המכתב אשר נמצא בידייך על מנת שנוכל לשלוח זאת לגורמים המתאימים לבדיקה, לפקס שמספרו..."

קשה לומר שזה מפתיע, נכון?

השלב הבא שלי הוא לדבר שוב עם הקפ"ץ, לשמוע את טענתם (בכלליות על האופן בו טיפלו בפניה שלי), ואז אני מניח שאשלח את המכתב לאגד.
יהיה מעניין.

guya72

New member
סתם שאלה קנטרנית

מה מפריע לך לתת לאגד את השובר שמסומן אגד, ולהשתמש בשאר 3 השוברים לחברות התחבורה הציבוריות האחרות ?
בשביל מה כל הרעש והבלאגן הזה ?

subatoi

New member
העניין הוא שיש חיילים, מי היה מאמין,

שצריכים יותר מקו אגד אחד בדרך לבסיס/הביתה. וכשמקבלים רק שובר אחד של אגד, אז האפשרויות הן:
א. לשבור את הראש לבד.
ב. לקושש שוברים נוספים בצורה עצמאית, וזה לא תמיד קל לעשות.
ג. לסמוך על זה שהנהג של האוטובוס השני יסכים לקבל את הכרטיס היומי.

חוץ מזה שהעובדה ש*כל* החברות האחרות יכולות להסתדר עם 3 שוברים שאין עליהם את השם שלהן מלבד אגד, זה מרגיש כאילו אנחנו בעידן אחר. שנות ה-50 או משהו. ברור לי שזה עניין בירוקרטי מטופש, אבל זה שהוא מטופש לא אומר שהוא נכון, צודק, הגיוני או שצריך לסבול אותו.
וכשחושבים על זה שבהחלטה פשוטה של משרד התחבורה ו/או משרד הבטחון אפשר לפתור את כל הבעיות האפשריות של מילואימניקים מול אגד, כך שלא נזדקק לאפשרויות א', ב' או ג' הנ"ל, זה די בלתי נתפס.

guya72

New member
אז הנה פתרון פשוט

כאשר אתה נותן לנהג של אגד את שובר הנסיעה של המילואים, אתה מקבל ממנו כרטיס נסיעה יומי.
כרטיס זה מכובד ע"י כל נהגי אגד בנסיעה מנקודת היציאה ועד נקודת הסיום של נסיעתך (מהבית לבסיס או להיפך).
אתה יכול להחליף אוטובוסים כאוות נפשך, כל עוד זה באותו יום ובכיוון הנסיעה הנכון.
גם זה - בטווח ההגיון הנורמלי.

איך אני יודע ?
אין טוב כבעל נסיון. כבר השתמשתי בכרטיס הנ"ל לנסיעות שכוללות החלפה של 3,4 ואפילו 5 אוטובוסים (אם לא יותר).
גם ניצלתי את זה לעשות הפסקה - ירדתי מהאוטובוס בדרך, ואחרי ההפסקה עליתי לאוטובוס הבא של אגד, והנהג לא שאל כלום ולא עשה בעיות.
זה כולל נסיעות מצפון הארץ לדרומה (ולהיפך), ונסיעות מצפון הארץ יותר צפונה..
מה שחשוב - שהתחנה בה אתה עולה תתאים למסלול מתחנת המוצא לתחנת היעד (ולא, אי אפשר לנסוע מת"א לירושלים דרך באר שבע או דרך קרית שמונה).

subatoi

New member
התייחסתי לזה בסעיף ג' במה שכתבתי.

לא חידשת לי, שמעתי על האפשרות הזו באחד הדיונים בפורום הזה לפני כחודשיים, כשהעליתי את כל העניין. אבל:

א. עד לאותו רגע לא שמעתי שהאפשרות קיימת ואני בספק אם חיילים רבים יודעים על זה.
ב. לא תמיד הנהגים מבינים במה מדובר (ואני חושב שמישהו העיד על זה בפורום).

אין ספק שזה פתרון טוב, אבל רק בתנאי שהחיילים ואגד יודעים על זה היטב. אחרת, אם אי אפשר להיות בטוח שזה קורה, אי אפשר לסמוך על זה.

guya72

New member
בוקר טוב

הגיע הזמן להתעורר...

שמעת על האפשרות הזאת ?? אתה מתבדח או מה ?
זאת לא "אפשרות" או "אופציה" או לא יודע איך לקרוא לזה.
זה המצב.

לא שמעת על האפשרות עד שנכנסת לפורום ? זה בסדר. אתה לא אמור ללמוד את זה בבי"ס או לקבל את זה מרוח הקודש.
כאשר תצא למילואים, ותיסע באוטובוס של אגד בפעם הראשונה - הנהג כבר יבקש ממך את הכרטיס שכתוב עליו אגד, ואם תשאל אותו מה עושים עם זה - הוא יסביר לך.

לא יודע איך הגעת לזה שנהגים לא תמיד מבינים במה מדובר.
כאשר יש שינוי כלשהו - נהגי אגד עוברים תידרוך לגבי שינויים.
אם זה נהג חדש - אז בכלל -> יש להם מעין בי"ס בו הם מלמדים אותם לגבי הכרטיסים השונים וכו'.

ואם לחייל יש שאלות בנוגע לשוברים - הוא תמיד יכול להתקשר למשרד הקישור, והם יסבירו לו (נדמה לי ששמעתי שהם מודעים לנושא..).

במקרה הכי גרוע - אם חייל נאלץ לשלם מכספו על נסיעות לבסיס - הוא יקבל החזר מצה"ל.

subatoi

New member
לא ברור לי למה הזלזול, הציניות והסרקזם.

א. אני לא מטיל ספק בעובדות שהבאת שנסעת בדרך הזו. זה ה"מצב", סבבה אגוזים. אבל זו אפשרות אחת מיני כמה אפשרויות של נסיעה בתחב"צ כחייל מילואים. אי לכך, זו "אפשרות". מסכים? יופי. תודה.

ב. כן, לא שמעתי על האפשרות עד שנכנסתי לפורום. וגם לא חברים ששאלתי אותם. לא חיפשתי אישור או ניחומים לגבי העניין. שאלת למה לא עשיתי את זה, והשבתי לך. מאוד פשוט.

ג. לא יודע אם הצצת בכרטיס שלי או לא, אבל כשאתה מניח הנחות לגבי גיל של כותב, ראוי שתעשה את זה, אחרת אתה זה שמובך מהעניין. אני בן 33. יצא לי לעשות מילואים לא פעם ולא פעמיים ב-12 השנים האחרונות, יצא לי לסוע באוטובוס של אגד לא פעם ולא פעמיים ב-12 השנים האחרונות, כך שאין צורך בהתנשאות ובהסברים כאילו אני מלש"ב שעוד לא נסע באוטובוס עם שובר בחיים שלו.

ד. נסעתי, כאמור, באוטובוסים, ומעולם לא הסבירו לי מה עושים עם זה. גם לא הייתי צריך הסבר. נתתי את השובר, קיבלתי קבלה והלכתי לשבת. אף נהג לא פוצח בשיעור מבוא למילואימניקים באמצע נסיעה, ובצדק. יש לו דברים יותר חשובים לעשות.

ה. או שאתה חי בעולם אחר או שאני חי בעולם אחר. בעולם שאני חי בו, נהגים הם בני אדם, והמנהלים שלהם הם בני אדם. אי לכך, לפעמים לא מדריכים אותם על כל האפשרויות הקיימות בתפקיד שלהם או שהם לא זוכרים (ויש מיליון אפשרויות, אני ממש לא מאשים אותם). אם אתה נוסע בתחב"צ מדי פעם, אולי יצא לך להתקל בנהגים שלא יודעים את כל האפשרויות לגבי רב-קו, למשל, גם אם הוא קיים מעל שנה. או לא יודעים נהלים בסיסיים אחרים. קורה.
כך שכן, נהגים לא תמיד מבינים במה מדובר. חוץ מזה, שציינתי במפורש שאני חושב שהזכירו את זה בפורום. אז לפני שאתה רומז שאני מדמיין, ראוי שתבדוק בארכיון הפורום ותוכיח שאני טועה, ורק אז תצא בהצהרות. או שפשוט לא תרמוז דברים כאלה.

ו. שוב ציניות בוטה. בעולם שאני חי בו, גם במשרד הקישור עובדים בני אדם, גם הם לא תמיד יודעים הכל, ולפעמים לא יודעים בכלל. יש מיליון סעיפים וקשה לדעת הכל.
וחוץ מזה, כשאתה לא יודע שמשהו קיים, אין לך סיבה לשאול עליו שאלות. ככה עובד ההיגיון האנושי.

ז. החזר מצה"ל - אולי. הניסיון שלי מראה שלפעמים לוקח חודשים רבים (עם שיחות טלפון רבות שהופכות את העניין ללא שווה) עד שמקבלים את הכסף חזרה, או שהמעטפה הולכת לאיבוד בדואר. אני לא מאחל לך לשלם מכספך ולא לקבל אותו בחזרה.
ובכלל, אם יש לצבא שוברים כמו זבל לתת לחיילים, מה שיכול לפתור את כל הבעיות האלה, אני מצפה שהם יהיו נגישים בקלות כדי שאף מילואימניק לא יצטרך להוציא אגורה אחת מהכיס שלו. הרי כל חייל קומבינטור יכול להשיג בקלות חבילה של שוברים, אז אני מצפה שחייל מילואימניק הוגן יוכל לסוע הביתה אחרי שהוא מילא את חובתו כחייל, בלי בעיות, בלי להוציא כסף שלא לצורך.

guya72

New member
תגובה

לגבי הציניות - אני מתנצל.
לאחר שליחת ההודעה הבנתי שהתגובה היתה מוגזמת, אך אין אפשרות לערוך הודעות שכבר נשלחו...(תפוז - הצעת ייעול).

אני אענה לך בצורה ישירה ואולי מעט מעליבה - מהתגובה שלך וכל העיסוק בנושא (תגובת צה"ל -> תגובת אגד -> תגובת צה"ל) מתקבל הרושם שאתה סתם חופר, ואיך נגיד זאת בצורה עדינה - אחד שמשעמם לו בחיים.
נכון, אינני מכיר אותך - אך זאת ההתרשמות שקיבלתי מדבריך. וגם תגובתך הצינית גם כן גרמה לי מעט לסטות מדרך הישר.

הנהג לא יסביר לך מיוזמתו. אם תשאל - תקבל ממנו תשובה. מעבר לכך שעל הכרטיס רשום בצורה בולטת שהנסיעה חינם (אני לא זוכר את המלל המדוייק).

לא הצצתי בכרטיס שלך. אך מאידך גם לא הנחתי הנחות לגבי גילך
עניתי בצורה פשוטה (עם ציניות) שזה לא דבר שאתה אמור לדעת לבד - אתה אמור לשאול. ומי שיודע הכי טוב זה נהגי אגד והמש"קיות/ קצינת קישור

כן, אני משתמש בתח"צ בצורה שוטפת. וכן, נתקלתי בנהגים שלא יודעים הכל. לשם כך הם מקבלים דפי מידע, ואם המידע לא שם - מתקשרים לסדרן לברר.(וכבר ראיתי מקרים בהם הנהג התקשר מאחר ולא ידע מה לעשות).

וחוץ מזה, כשאתה לא יודע שמשהו קיים, אין לך סיבה לשאול עליו שאלות. ככה עובד ההיגיון האנושי.
מסכים עם זה ב-200%. אבל אם עניין הנסיעות מטריד אותך - אז מתקשרים לקישור לבדוק.
וכן, אם יש ש מש"קית חדשה שלא מכירה את הנושא - אז ניתן לבקש ממנה לשאול מישהי אחרת (בסופו של דבר, זאת לא מש"קית קישור אחת שמניעה את כל מערך המילואים).

לגבי החזר נסיעות - מכיר את הנושא מקרוב. ומזדהה עם טענתך.
לגבי שוברים - בעקרון אתה צודק. מעשית - העניין לא כל כך פשוט (אתה מוזמן לשאול את אושי לגבי נהלי העבודה בנושא או לחפש בהסטוריה של הפורום).

בזאת אני מתכוון לסיים את הדיון בנושא.

למעלה