אגודת הסטודנטים

צקמן

New member
אגודת הסטודנטים

היי!
לא מזמן התחלתי לימודים בשיפור בגרויות במכללה קדם אקדמית. לפי חוק זכויות הסטודנט, מוסד אקדמי הינו "מכינה קדם אקדמית במסגרת המוסדות המנויים בפסקאות (1) עד (6)", כאשר בס"ק 1(1) מוגדר מוסד אקדמי "מוסד שהוכר לפי סעיף 9 לחוק המועצה להשכלה גבוהה", דהיינו, המכללה הקדם אקדמית אשר בשורותיה אני נמנה, מוכרת בחוק כמוסד אקדמי, ואני מוגדר כסטודנט בתור "תלמיד הלומד במוסד", לשון החוק.
בעקבות העובדה הזו אני זכאי לתעודת סטודנט, ובאתר האגודה הארצי כתוב שאני יכול להנפיק את התעודה מבלי להיות חבר באגודת הסטודנטים, ללא תשלום. האגודה במכללה מסרבת להכיר בחוק ואני פשוט רותח מעצבים.
שלחתי מייל ליו"ר האגודה ולאגודת הסטודנטים הארצית ואין מענה, בעוד שגם דיקנית הסטודנטים לא פעלה לטובת הנושא.

3 שאלות:
1. האם יש לי עילה?
2. החברות באגודת הסטודנטים עולה 80 שקלים במוסד הספציפי. אין לי בעיה ממשית עם הסכום, פשוט זה מרתיח אותי שהם מצפצפים על החוק(לדעתי) ולכן בעצם אני נלחם על הזכויות שלי. האם בית המשפט יכול להאשים אותי בהגשת תביעה על 80 ש"ח(+עוגמת נפש)? בזבוז זמן בית המשפט או שקר כלשהו...
3. הטבה ממשלתית המגיעה לי מתוקף היותי סטודנט היא הנחה בתחבורה ציבורית, שזו דורשת אישור לימודים ותעודת סטודנט. אני מניח שעד הגשת התביעה יעבור פרק זמן מכובד, במהלכו יוצא שאפסיד כסף על נסיעות. אם ואנפיק את תעודת הסטודנט בשביל לקבל את ההנחה, האם תוקף התביעה ייפגע? הכוונה היא אם שילמתי כסף לאגודה בשביל הנחה בתחבורה ציבורית - האם עדיין אוכל לתבוע אותם על כך שלא סיפקו לי תעודה ככתוב בחוק?

מקווה שאני ברור...
אשמח לתשובה!

למעלה