אגוזים בעוגת מוס
שלום וחג שמח.
אני חושבת להכין לאירוח מחר עוגת מוס, שהמתכון שלה הוא 6 ביצים, 200 גר' שוקולד מריר, 200 גר' חמאה, כוס סוכר ו־100 גרם אגוזים שבורים.
אלא שאני לא אוהבת פקאנים ואגוזי מלך, ומעדיפה לעשות את העוגה עם אגוזי לוז. רק מה, שאני לא מוצאת אגוזים מקולפים (מהקליפה הפנימית, ה"קרומית"). פעם אחת ניסיתי לקלף אותם בעצמי ע"י חליטה. זה גם המון עבודה וגם הם יצאו לי רטובים כאלה.
יש עצות? מקום שבו אפשר להשיג את האגוזים בלי הקליפה?
בינתיים עלה בדעתי רעיון אחר - יש בחנויות אגוזי לוז מסוכרים, שהם כבר שבורים (אני לא בטוחה לגבי הקליפות, כלומר, אם קילפו אותם לפני ששברו וסיכרו). נניח שאני משתמשת בזה במקום האגוזים שבמתכון - מן הסתם אני צריכה להפחית בכמות הסוכר. אם כן, בכמה? הרעיון הזה הוא בכלל טוב? (האגוזים הם מה שאמור לתת לעוגה "גוף" במקום קמח. חלק מהתערובת נאפה וחלק נשאר לא אפוי. האגוזים המסוכרים יעמדו באפיה?)
שלום וחג שמח.
אני חושבת להכין לאירוח מחר עוגת מוס, שהמתכון שלה הוא 6 ביצים, 200 גר' שוקולד מריר, 200 גר' חמאה, כוס סוכר ו־100 גרם אגוזים שבורים.
אלא שאני לא אוהבת פקאנים ואגוזי מלך, ומעדיפה לעשות את העוגה עם אגוזי לוז. רק מה, שאני לא מוצאת אגוזים מקולפים (מהקליפה הפנימית, ה"קרומית"). פעם אחת ניסיתי לקלף אותם בעצמי ע"י חליטה. זה גם המון עבודה וגם הם יצאו לי רטובים כאלה.
יש עצות? מקום שבו אפשר להשיג את האגוזים בלי הקליפה?
בינתיים עלה בדעתי רעיון אחר - יש בחנויות אגוזי לוז מסוכרים, שהם כבר שבורים (אני לא בטוחה לגבי הקליפות, כלומר, אם קילפו אותם לפני ששברו וסיכרו). נניח שאני משתמשת בזה במקום האגוזים שבמתכון - מן הסתם אני צריכה להפחית בכמות הסוכר. אם כן, בכמה? הרעיון הזה הוא בכלל טוב? (האגוזים הם מה שאמור לתת לעוגה "גוף" במקום קמח. חלק מהתערובת נאפה וחלק נשאר לא אפוי. האגוזים המסוכרים יעמדו באפיה?)