אגוזים בעוגת מוס

herouth

New member
אגוזים בעוגת מוס

שלום וחג שמח.

אני חושבת להכין לאירוח מחר עוגת מוס, שהמתכון שלה הוא 6 ביצים, 200 גר' שוקולד מריר, 200 גר' חמאה, כוס סוכר ו־100 גרם אגוזים שבורים.

אלא שאני לא אוהבת פקאנים ואגוזי מלך, ומעדיפה לעשות את העוגה עם אגוזי לוז. רק מה, שאני לא מוצאת אגוזים מקולפים (מהקליפה הפנימית, ה"קרומית"). פעם אחת ניסיתי לקלף אותם בעצמי ע"י חליטה. זה גם המון עבודה וגם הם יצאו לי רטובים כאלה.

יש עצות? מקום שבו אפשר להשיג את האגוזים בלי הקליפה?

בינתיים עלה בדעתי רעיון אחר - יש בחנויות אגוזי לוז מסוכרים, שהם כבר שבורים (אני לא בטוחה לגבי הקליפות, כלומר, אם קילפו אותם לפני ששברו וסיכרו). נניח שאני משתמשת בזה במקום האגוזים שבמתכון - מן הסתם אני צריכה להפחית בכמות הסוכר. אם כן, בכמה? הרעיון הזה הוא בכלל טוב? (האגוזים הם מה שאמור לתת לעוגה "גוף" במקום קמח. חלק מהתערובת נאפה וחלק נשאר לא אפוי. האגוזים המסוכרים יעמדו באפיה?)
 

bali

New member
מנהל
כמה דברים

אגוזי לוז מקלפים ע"י קלייה בתנור בחום בינוני נמוך וכשהם עדיין חמימים משפשים אותם זה בזה עם הידיים וזה מוריד לפחות חלק מהקליפה.

אפשר להשתמש באגוזי לוז מקורמלים, ואכן הייתי מורידה מהסוכר במקרה הזה, אבל לא יודעת להגיד בכמה הייתי מורידה אותו. אולי בשליש או בחצי. זה גם קצת עניין של טעם. אין בעיה לאפות את האגוזים המקורמלים.
 

herouth

New member
תודה. אני אנסה להוריד שליש מהסוכר.

אחרי הכל, זה הסוכר שאיתו מקציפים את הביצים, והוא חשוב בשביל שהקצף לא יהיה שביר.
 

bali

New member
מנהל
אחלה, להוריד שליש נשמע סביר

ולא יהרוס את הקצף.
 

herouth

New member
ככה זה יצא

מוסיפה את אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים לקצף קשה תוך הוספת הסוכר בהדרגה.

ממיסים את השוקולד עם החמאה (אפשר בבאן-מרי, קודם השוקולד, אחרי שנמס מכבים ומוסיפים את החמאה, ואפשר בשיטת המיקרוגל).

מוסיפים לתערובת השוקולד שכבר לא חמה את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מוסיפים את האגוזים השבורים (צריכים להיות שברים קטנים אבל לא אגוזים טחונים) ומערבבים.

מוסיפים את התערובת לקצף ומערבבים בתנועות קיפול.

שליש מהתערובת שמים בתבנית (נדמה לי מס' 24, אולי אפילו 22) משומנת ומקומחת (בפסח מקמחים בקורנפלור). ואופים כ־20 דקות ב־170 מעלות. מצננים, מוסיפים מלמעלה את שני השליש הנותרים, ושמים בפריזר לשעתיים לפחות. מספר שעות לפני האירוח מוציאים מהפריזר ומעבירים לקירור רגיל.

אני גם שיחררתי מהתבנית וקישטתי.
 

bali

New member
מנהל
נראית מעולה


 

bali

New member
מנהל
ומה עם רשימת החומרים והכמויות? התפספס לך

 
למעלה