אגוזים בקרמל

אגוזים בקרמל

שלום לכולם
פתאום מצאתי אתכם בפורום אחר (ושווה לא פחות
) ואני מנסה להצטרף... אז ראשית, נעים מאוד!
שנית, ברגעים אלו ממש אני אוכלת שוקולד חלב עם גוזים בקרמל, וזה בפירוש אחד הדברים הטעימים שאכלתי מימיי, רק שזה הולך להיגמר... אולי מישהו פה יודע איך עושים אגוזים בקרמל, כאלה כמו שיש בטילון "אקסטרים" למעלה? אני מתארת לעצמי שזה אגוזים- בקרמל, אבל אני אשמח למתכון 'קום איל פו'...
 

clcl

New member
אגוזים מסוכרים - "הבישול הסיני" של אהרוני

אגוזים מסוכרים - מהספר "הבישול הסיני" של אהרוני 1/2 ק"ג אגוזי פקאן או מלך קלופים 250 גרם סוכר שמן לטיגון עמוק 1. שוטפים את האגוזים במים קרים, מסננים ומניחים בקערה. 2. מוסיפים את הסוכר לקערה ומערבבים היטב בידיים את הסוכר והאגוזים. מאחסנים במקרר ל-24 שעות. 3. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים בו את האגוזים כ-3-5 דקות עד שצבעם נעשה כהה יותר. מוציאים במהירות בכף מחוררת. מקפידים שהשמן יתנקז לחלוטין מן האגוזים ושוטחים אותם לקירור וייבוש, על משטח משומן (שיש)
 
טבילת אש...

שלום
אני חושבת שאת מתכוונת למה שמכונה קרוקנט בשפה מקצועית: מכינים קרמל [אנחנו הכנו בקורס רק מסוכר, בלי תוספות] כשחם, לתוך הסיר, מוסיפים אגוזים [בטילון- אלו אגוזי לוז, זה המתכון המקורי] מצננים על נייר אפייה [פשוט שופכים את המסה ומשטחים טיפה.] אחרי שמצטנן לחלוטין מגיע הקטע הכיפי- שוברים חתיכות חתיכות, ומכניסים למעבד מזון- לטחינה , גסה או עדינה- איך שבא לך. זה הולך מצוין עם גלידות, מוסים, כקישוט בשולי עוגה וכו'. בהצלחה
 
דבר ראשון- תודה רבה ../images/Emo13.gif

אפשר לשאול לגבי כמויות? כמה מים על כמה סוכר בקרמל, וכמה אגוזים לכמות הזו?
 
שוב- אצלי- בלי מים בקרמל

ולגבי אגוזים- אהה, פה טמון הכלב- אני צריכה לחזור לרשימות מהקורס, והן בעצמן קבורות
אני חושבת שאם זכרוני אינו מטעני זה אחד על אחד, אבל אני גם זוכרת משהו בנושא הבחירה- תלוי בטעם שאת רוצה שיצא בסוף- יותר קרמלי או יותר אגוזי. [מבטיחה לבדוק ולהחזיר תשובה, אבל זה דורש נדנוד מאסיבי מצדך
]
 

נירש

New member
מנסה לעזור: איך מכינים קרוקנט

מהקישור הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=75&msgid=96653046 150 גרם סוכר (3/4 כוס) 100 גרם אגוזים מלך קלויים להמיס סוכר בקלחת 3-4 דקות (לא לערבב) עד להיווצרות קרמל, להוסיף אגוזים ולערבב. ומנסיוני, אני לא זוכר אם זה ב"ששת מתוקים" או ב"סודות מתוקים", אבל קרין גורן מסבירה מצוין איך מכינים קרוקנט. מכינים נייר אפייה על השיש + עוד נייר אפייה לידו, ומערוך. טוחנים גס את האגוזים הקלויים, מחממים את הסוכר עד שהוא נהיה זהוב, שופכים לתוך הסיר ומערבבים בזריזות. התערובת תתקשה במהירות. מעבירים אותה אל נייר האפייה ושמים עליו את הנייר השני, כך שיכסה את האגוזים. עם המערוך, או תבנית פיירקס, משטחים את כל העסק עד שנוצרת שכבה דקה יחסית. מצננים, ואחרי שזה מתקשה לגמרי אפשר לשבור בסבבה או לטחון. יוצא מאוד נחמד.
 

מורן א

New member
קרוקנט - מתכון

מתכון: אגוזים או שקדים סוכר (יחס 1:1 אגוז:סוכר) מעט מיץ לימון מכינים קרמל. מניחים 10% מהסוכר במחבת כשהסוכר נמס מכיניסים עוד 10% ולא מחכים להמסה מלאה. כהחלק הבא נכנס והוא כמעט נמס מכניסים עוד וכך הלאה עד לקבלת הקרמל. ברגע שיש קרמל בצבע ענברי מוסיפים את מיץ הלימון. מוסיפים את האגוזים ומנמיכים את האש. מערבבים, עוטפים את כל האגוזים בקרמל ויוצקים על משטח שיש משומן או על נייר אפייה או על דף סיליקון. לאחר צינון מלא שוברים לחתיכות וגורסים במעבד מזון או בסכין טובה. צריכים להתקבל פתיתים בגודל אחיד של אגוזים עטופים בקרמל. ניתן לשמר עטוף היטב בהקפאה עד חצי שנה. בארון עד חודש.
 

homets

New member
המתכונים במאמרים תחת קטגוריה

ממתקים וקישוטי עוגות
 

pretzeled

New member
אגב, אם לא כזה בא לך להכין אותם לבד..

יש תערובת מוכנה של שברי אגוזי לוז מקורמלים, שנקראת ברס. את יכולה להשיג את זה בחנויות מתמחות.
 
למעלה