אגוזי מלך שלמים לעומת קלופים

אגוזי מלך שלמים לעומת קלופים

האם זה נכון שאגוזי מלך שנמכרים שלמים, בקליפתם הם איכותיים יותר מאשר אגוזי מלך הנמכרים קלופים? האם אגוזי מלך לאחר הקילוף/פיצוח שלהם מאבדים מטעמם עם הזמן ולכן אגוזים שלמים, בקליפה יהיו יותר טעימים?
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ההיגיון פשוט. גם אם הקליפה אינה אטומה ב-100% (והיא לא),
היא עדיין מבודדת את פנים האגוז ממגע ישיר עם האוויר, הלחות שבאוויר ורמת
ההתחמצנות שהאוויר גורם.
וככל שהאגוז גם נטחן, הרי ששטח המגע שלו עם האוויר רק גדל וגדל משמעותית מאד.
לכן, אגוז טחון, רצוי שייטחן קרוב ככל שניתן לרגע השימוש בו, ואגוז שמיועד למאכל,
רצוי שיקולף הכי קרוב למועד זלילתו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
על טעם וריח... נסי ותראי מה טעים לך יותר

 
למעלה