אגמון החולה?

chita3

New member
אגמון החולה?

שאלה לחברי הפורום: כל שנה אני מגיע מספר פעמים לאגמון טרם זריחה לצפות בציפורים. לאחרונה הבנתי שהאתר עבר (?) לחסות קק"ל,מה שאומר שאסורה כניסת רכבים והכניסה היא בשעות הפעילות בלבד (9:00-17:00 אני משער). האם נכונות השמועות? האם יש דרך להגיע לאגמון בשעות הזריחה (לא במיסגרת מודרכת)? מודה מראש על העזרה, ברק.

צלמניה

New member
גם אני די כועס

באתר של האגמון רשום שיש פעילות לילה. בנוסף רשום שבסופי השבוע האגמון פתוח מ 06:00 בבוקר ובחודש נובמבר האגמוןפתוח מ 06:00 בבוקר - להבנתי כל החודש התקשרתי לאגמון ושאלתי. הם לא יודעים על מה אני מדבר, הם (בניגוד לציפורים) לא קימים ב 06:00 אבל מאחר וניתן להכנס בכל שעות היום והלילה ללא מכונית שווה לנסות ולהכנס רגלית למרות הצורך לסחוב ציוד רב (ציוד צילום) חלק מהציפורים ותלוי גם במזל נמצאים בשדות מסביב ויתכן ולדעתי ניתן יהיה לראות את העגורים ושאר הציפורים גם מכניסה רגלית של כמה עשרות מטרים פנימה מצב קישור לאתר של האגמון, שווה להדפיס את קופון ההנחה למי שמתכנן להגיע לשם http://www.zimmer.co.il/SiteShow.asp?site_id=1100

erana75

New member
פתרון פשוט

עברתי לגור בעמק החולה לפני כשנה
אבל זה לא הפתרון. הפתרון הוא אופניים - יש המון שבילים המובילים לאגמון. תגיע לאזור הכניסה עלה על אופניים ופדל להנאתך.

netbird

New member
אלא אם...

אתה סוחב איתך ציוד (טלסקופ, מצלמה ועדשות, חצובה).

erana75

New member
אני סוחב

מצלמה - ללא טלסקופ לצערי (עדיין), חצובה (אמנם קלה ומקפלת), משקפת ובקבוק שתייה - כל זה נכנס בתיק גב פשוט. אבל בעיקרון אתם צודקים. אבל - תחשבו גם על החיובי. הרבה אנשים בארץ מתוודאים לציפורים - לצערנו חלקם הגדול לא יודע לשמור על הטבע ויכול להזיק להרבה בעלי חיים באיזור ובעיקר לציפורים. בשמורת האגמון יש פיקוח והדרכה בעניין.

erana75

New member
תמונות משבוע שעבר

מספר תמונות משבוע שעבר נסיעה לאגמון

יש אבל לא אמורים לדעת עליה...

צריך להופיע שם מוקדם ולדבר עם החברה של קק"ל בדר"כ נותנים להיכנס אבל למרבה הצע הכניסה ממש לא מובטחת אבל אם קיבלת אישור יש אפשרות לכניסה עם רכב פרטי!

למעלה