אגרטל ישר

artagel

New member
אגרטל ישר

עץ פיקוס אדום העץ רטוב אך בכל זאת ביקשתי לנסות עוד שיטת עבודה שהצליחה, לצערי לא כל כך מדויק ,עבודת ידיים לא דומה לCNC .השני יהיה יותר טוב. מה דעתכם איך עלי ליבש את העץ הזה:טמ"פ,זמנים? גובה 23 ס"מ קוטר חיצוני 10 ס"מ קדח 5 ס"מ עומק קדח 19 ס"מ תעלות 4 התחלות רוחב 1 ס"מ עומק 8 מ"מ

מוטי 246

New member
אגרטל ישר

במקרה של האגרטל הזה - אני חושב שגם אם אחרי היבוש הוא יתעוות - זה לא יפגע בצורה החיצונית. החשש הוא שהוא יסדק גם בטמפ' מבוקרת.

artagel

New member
אגרטל ישר

תודה מוטי,האמת שחשבתי שמזג האויר יעשה את שלו וניראה מה יקרה ומה שיקרה אולי ימצא חן,גם אומנים גדולים מבצעים מוצרים מעוותים ועוד מרוויחים טוב מזה.

zvika f

New member
טיפול בעץ

לא נראה לי שהעץ יתעוות מאחר ועובי הדופן אחיד. כמעט בטוח שהוא ייסדק. על מנת להקטין את הסיכוי לסדק אני נוהג בשיטה הבאה: מכניס את העוּבד לתוך שקית ניילון בתוספת לשבבים הרטובים. את השקית אני פותח אחת לשבוע לצורך אוורור(אחרת יתפתח פונגוס על העוּבד) לאחר מספר שבועות(תלוי בגודל המוצר ,בעונת השנה ובאוירה החיצונית בה מצויה השקית עם המוצר) אני מוציא את המוצר לעיבוד סופי. בשלב הזה תוכל "להרגיש" אם המוצר יבש או דורש המשך ייבוש במידה והופיעו סדקים אני סותם אותם עם דבק מעורב באבקת עץ ליטוש,שמן או לכה,ווקס

מוטי 246

New member
יבוש עץ

צביקה לי ידוע שמכניסים לשקית שבבים יבשים ולא רטובים (על מנת שיספגו את הלחות) - מה מטרת השבבים הרטובים?

zvika f

New member
יבוש עץ

אני מכניס את שבבי העץ הנחרט.כשהם מוכנסים לשקית הם כמובן כבר פחות "רטובים" מן העוּבד עצמו. בתוך השקית הם הראשונים שמתיבשים בגלל שטח המגע הגדול שלהם עם האויר(בהשוואה לעוּבד). כך אני נוהג ובהצלחה וכמו שנאמר "הרכב מנצח לא מחליפים". יכול להיות ששבבים יבשים יעשו את אותה פעולה בהצלחה,לא ניסיתי ואין לי דעה בענין.

arsar

New member
האגרטל - אתה יוצא משגרת החריטה עצמה!

וכאשר עושים משהו בעבודת יד - מי אומר שחייבים לשמור על דיוק מקסימלי? הרי אינך עושה הברגה, למשל...

arsar

New member
עבודה בעץ רטוב

נדמה לי שאי פעם הזכרתי זאת: בעולם עובדים כבר הרבה זמן עם עץ רטוב שאז העבודה יותר נוחה. אני עצמי לא עבדתי אף פעם בעץ רטוב כך שלא אוכל להציע הצעה נבונה. אציע לך לחפש בגוגל, ששם יש בטח הרבה אינפורמציה בנושא. חפש בכותרת - wet-wood carving

artagel

New member
האגרטל - אתה יוצא משגרת החריטה עצמה

אריה בוקר טוב חשבתי שאתה דווקא כן תבחין בתהליך עבודה זו, התעלות נוצרו בעזרת הראוטר ,הכנתי מתקן בנוי מלוחות סנדביץ' מונח על מיטת המחרטה מחוזק כמו שצריך,בפלטה העליונה חרצתי חריץ באורך כ 20 ס"מ וברוחב 1 ס"מ,הרכבתי ראוטר עם מתקן הגבלת מרחק ואז קידמתי אותו אל העובד וביד שמאל סיבבתי את העובד באיטיות וזה שאמרתי 2 הידיים אינן יכולות לתת את מצב הCNC .

yulevi

New member
איזה מין פיקוס?

הצבע העמוק מזכיר יותר אקליפטוס,את תהליך הייבוד שצביקה מייסם הייתי מציע במצב של פיקוס או אקליפטוס לייבש תקופה של כחצי שנה,ואם באפשרןתך ךהשיג שקיות נייר חום גדולות ,תשתמש בהן במקום בניילון או לעטוף את הנסורת עם העובד בנייר עיתון,כך תמנע התפתחות פונגוס

artagel

New member
סוג עץ אקליפטוס

יהודה שתיהיה בריא איך שאני טועה בזמן האחרון אני חושב משהו אחד וכותב אחר ,נכון העץ הוא אקליפטוס, תודה

יופי של עבודה , אהבתי ממש

לפני כשבועים שמתי קישור למתקן בנושא זה , והעץ יפיפה , בזכות העבודה כמובן

artagel

New member
מתקן

לפני חצי שנה קניתי בארה"ב ספר הדרכה JIGS & FIXTURES ויש בו עוד כמה דברים מעניינים

למעלה