אגרת בנין

ilangd

New member
אגרת בנין

רונן שלום. להבנתי מוסכם כי הסכום הנדרש עבור אגרת הבניין מוגזם בעליל. סכום האגרה החודשי במקרה הפרטי שלי כמעט וכפול מסכום כל המסים אותם הייתי משלם אם כבר הייתי גר בביתי. חצי מסכום האגרה הינו תשלום למועצה וחציו השני תשלום לישוב. אני גם מבין את ההגיון באגרה- עידוד הבניה, אך לא בכאלה סכומים. מדוע ועד הישוב עושה יד אחד עם המועצה וגובה סכומים גבוהים כאלה, כאשר מצד שני מוסכם כי הסכום גבוה מדי. מדוע ועד הישוב אינו מתחשב בסך התשלום אותו אמור לשלם כל בעל מגרש, ומלבד והוא מוכיח שהוא נמצא בתהליך בנייה,קרי מדוע התשלום אינו מדורג. תודה אילן

ronpel

New member
לא מוסכם

אילן שלום. לא ידוע לי על הסכמה שהסכום מוגזם. מיסים אלו קיימים מעבר לקו הירוק כי לא קיימים מיסים ואגרות שהיית נאלץ לשלם עבור בניית בית בתוך הקו והרבה יותר גבוהים. השארת מגרשים ריקים ושלדים לא גמורים גורמות להרבה בעיות ונזקים לתשתיות בישוב ועולות לקופת הוועד כסף רב. על פי חוזה הפיתוח שחתמנו כולנו עם המנהל - יש לסיים את הבניה תוך 3 שנים. בפועל המנהל לא מפעיל את סמכותו בנושא ולכן הדרך היחידה לעודד את סיום הבניה ולממן את הנזקים שגורמים מגרשים ריקים אלו זה לגבות מיסים. בברכה רונן

ilangd

New member
לא מוסכם- תגובה

רונן שלום. המגרש ברשותי רק כחודשיים וכבר אני בחזקת חשוד? אני מסכים בעקרון לרעיון המסים, אך הסכום מוגזם בעליל- כמעט פי 2 מהסכום אותו הייתי משלם עבור בית בגודל 200 מ"ר עבור המועצה והישוב גם יחד. מדוע אינכם מדרגים את הסכום לפי גודל המגרש וזמן הבעלות עליו. הגיוני יותר לגבות מסים גבוהים יותר מאנשים המשאירים מגרשים או שלדים מעל פרק זמן סביר ולא מתושבים חדשים כמוני, מה שמותיר טעם רע של רצון לגבות מסים ולא משנה מה קורה או מה המקרה. מסים גבוהים כאלה פוגעים באנשים הבונים את ביתם, ביחוד אלו שתקציבם מוגבל ורוצים לסיים הבניה בהקדם האפשרי. אשמח אם תשקלו שנית את מדיניותכם. תודה אילן

ronpel

New member
בעייתיות

אילן אני מסכים שבזמנו כאשר חוקקו את חוקי הארנונה היו יכולים לעשות זאת בצורה יותר הוגנת. ישנם עיוותים נוספים בצו שהייתי שמח לתקן. לצערי קשה מאד לתקן את החוק הקיים ומשרד הפנים מאד מקשה על שינוי חוקי עזר וצווי ארנונה. הדבר היחיד שמבוצע באופן אוטומטי הוא עדכון ההצמדה בהתאם לחוק ההסדרים. באגרת השמירה הצלחנו לבצע שינוי כך שישלמו רק אלו שבאמת נמצאים בבניה בשטח וביטלנו את התשלום עבור מגרשים ריקים. אנסה לבדוק אם בכל זאת יש סיכוי לבצע שינויים בצו הקיים. רונן

למעלה