אגרת לתושבי בנימין מפנחס ולרשטיין

אגרת לתושבי בנימין מפנחס ולרשטיין

י"ד בסיון תשס"ד, 3ביוני 04 איגרת לתושבי בנימין - תיחום היישובים: קו החנק על ההתיישבות תחת ערפל של ערימות מילים, הולך ונחתם הסכם לייבוש היישובים, שמשמעותו חמורה יותר מכל גזירות הייבוש וההקפאה של הקיצוניות בממשלות השמאל. וכך נכתב בהתחייבותו של דב וייסגלס לקונדוליזה רייס, בסעיף הראשון – שימו לב לכל מילה: "הגבלות על הרחבת ההתנחלויות: בהתאם לעקרונות המוסכמים על פעילות ההתנחלויות, ייעשה מאמץ בימים הקרובים להגדיר בצורה טובה יותר את קווי עבודות הבנייה בהתנחלויות ביהודה ושומרון (הגדה המערבית). צוות ישראלי בצירוף השגריר קרצר יבחן תצלומי אוויר של ההתנחלויות ויגדיר במשותף את קווי עבודת הבנייה של כל אחת מההתנחלויות"... הניסוח המפולפל אולי מנסה לטשטש את חומרת המשמעות: לראשונה מתחייבת ישראל בפני האמריקאים (ולא בפני הפלשתינים) שהיא מסמנת את קו הבתים הקיים ומעבר להם היא מתחייבת שלא לבנות יותר. עד מתי? אין בהתחייבות שום הגבלת זמן. זהו מסמך מחייב שתוקפו לא אמור לפוג. היכן? בכל "הגדה המערבית" – אין הבדל בין גנים וכדים לבין מעלה אדומים או גבעת זאב, כפר האורנים ועפרה. מה זה אומר? זה אומר שמדינת ישראל לראשונה מתחייבת שקו הבתים הקיים הוא סוף יכולתם של היישובים להתפתח ולבנות. אין אזורי עדיפות, אין מקומות בהסכמה לאומית, אין קשר לתכניות מאושרות על ידי ממשלות ישראל קודמות, ואין מגבלת זמן. על פי התחייבות זו יוקפאו כל היישובים בהסכם שאין לו תאריך תפוגה. ראינו במו עינינו את המפות, ואכן קו אדום תוחם את היישובים בצמוד לקו הבתים הקיים. האם משמעות הדבר שישראל מקבלת על עצמה את נקודת המוצא האידיאולוגית האמריקאית, לפיה אנחנו עם פולש שיושב על אדמה לא-לו? ומה עושים? היינו מצפים מנציגינו בכנסת מהמפד"ל, האיחוד הלאומי וכמובן מהליכוד, שיעמדו על רגליהם האחוריות, יקימו קול זעקה, יתמקחו על סנטימטרים במפות ויאיימו איומים קואליציוניים. אבל אנחנו לא שומעים דבר. האם ייתכן שהם עדיין לא הבינו את המשמעויות? מחובתנו לעשות כעת בכוחות משותפים כל מאמץ שצעד כזה לא יקרה, כי הצעד הבא אחריו ברור: מי שמתחיל כעת בפינוי יישובים מבודדים, ומצדיק את מהלכו זה בכוונה להציל את היישובים האחרים, לכאורה, חושף בכך את כוונותיו העתידיות הנסתרות לגבי כל שאר היישובים ביהודה ושומרון. ואם מישהו בינינו משלה את עצמו שעקירה תסתיים בנצרים או באלי סיני – לא מבין מה הולך ונרקם לנגד עיניו. שלשום נערך כנס חירום בנושא זה, והועלו קווים לפעולה. המאמצים נמשכים בכיוונים שונים, ואנו נמשיך לעדכן בהמשך ההתפתחויות. בברכת חזק ואמץ, פנחס ולרשטיין, ראש המועצה

אני מבקשת לא להפיץ בתיבות הדואר

כיוון שחלק ניכר מתושבי המדינה בכלל ומתושבי כפר האורנים בפרט מתנגד לתוכן המכתב, נא לא לבזבז את תקציבי היישוב על ניירת שכנראה תיזרק. אם ולשטיין רוצה להעביר מסר מסוג זה, אנא שיעשה זאת על חשבונו הפרטי ולא על חשבון משלם המיסים.

נוב14

New member
בבקשה לא להפיץ בתאי הדואר 2

"היינו מצפים מנציגינו בכנסת מהמפד"ל, האיחוד הלאומי וכמובן מהליכוד" ומה איתי ? אין לי נציגים ? כי החבורה הזאת בוודאי לא מייצגת אותי, תושב מטה בנימין בדיוק כמו ולרשטיין. הנציגים שלי היו בכיכר והם ב"שובי". לצאת מעזה מיד - אפשר להשאיל את השם ?

מצטער...

אך פנחס ולרשטיין הוא ראש המועצה גם של כפר האורנים. אין זה סוד שלא כל התושבים בבנימין חושבים אותו דבר, אך כשראש המועצה מבקש להעביר מסר לתושביו אנחנו לא מורשים לבחור מה להפיץ ומה לא. אף אחד לא חייב להסכים עם מסריו של ראש המועצה בעניינים מוניציפליים "טהורים" או בעניינים לאומיים הקשורים בעקיפין להתישבות, גם בבנימין, אך תפקידו המרכזי של ראש המועצה (בעצם כל ראשי הרשויות בכל הארץ) היה וישאר הרחבת ההתישבות. למיטב זכרוני לא שינה פנחס את מסריו הלאומיים מאז ראשית כהונתו ועד היום, ואף לא זיגזג בדרכו (ואם זה מזכיר למישהו דמות ציבורית אחרת - עליו בלבד האחריות). דומני שמי שבחר להתיישב בישוב ביש"ע יאלץ לגלות סובלנות מטבע הדברים גם למסריו של ראש המועצה באשר הם. המתנגד יכול, אם יחפוץ בכך, לכתוב מכתב ברוח שונה מ"רוח ולרשטיין" ולהעבירה ללשכתו או לפרסום בעיתון המועצה, ובלבד שיהיה מנומק, מכובד ומכבד. אגב, סובלנות היא תכונה אותה אני מבקש גם מפנחס בהתיחסותו לתושבים שלו החושבים אחרת ממנו, הן מבחינה לאומית-התישבותית והן מבחינה דתית. מפנחס ומכל עובד ציבור אחר במועצה ובשלוחותיה. ו...אגב נוסף, לא פחות חשוב: מכתבו זה של ראש המועצה מדבר על נושא קריטי ביותר להתרחבותו של הישוב שלנו (כן, אני יודע שגם על זה אין הסכמה מ"קיר לקיר") ואני ממליץ לקרוא אותו שוב בהיבט פנימי שלנו, של כפר האורנים. שבת שלום!

ורדה ק

New member
מושי - בענינים מוניציפלים כן בעינינ

בענייני השקפה חד משמעית לא! האם יעלה על הדעת שהשרה לימור ליבנת תוציא מכתב לכל הורי התלמידים בבתי הספר ובגנים בארץ בו יפורטו עמדותיה לגבי ההתנתקות ובתוספת קריאה נרגשת להורים להילחם על כך? הרי בתוקף תפקידה, זכותה להעביר מסר לכל ההורים. לדבריך, מנהלי בית הספר יהיו חייבים לעשות זאת כי הם אינם מורשים לבחור מה להפיץ ומה לא?! שבת שלום ו... גם אני רוצה לצאת מעזה (ומעוד כמה מקומות) מיד!

shlomoben

New member
מושי מזכירנו היקר

לדעתי אתה עושה עבודה מקצועית טובה בישוב ותשתדל להתרכז בזה לגבי פוליטיקות זה לא תפקידך ותשתדל להמנע מהדבר.

ronpel

New member
זה לא רק פוליטיקה

כדאי שתקראו את המכתב שוב - הבעיה היא לא פינוי עזה. זה נוגע לכולנו ולחיים גם בכפר האורנים , לפיד כפר רות ומכבים רעות. הקפאת המצב הקיים תביא להזזת תוואי גדר ההפרדה צמוד לקו הירוק ככל שניתן. זה אומר גדר ליד הבית האחרון ברחוב הרכס , הגבעה , מנורה , לפיד וכפר רות.

EldadAdar

New member
רונן היקר, אין יותר פוליטי מזה.

אני כאן רק אורח (תושב לפיד) אך מן הסתם הדברים ישפיעו גם עלינו ולכן אני מרשה לעצמי להיכנס לדיון. אני חושב שמעבר לנגיעה הישירה של הסוגייה הפוליטית (היפרדות/ תיחום גבולות ביו"ש ובעזה וכד') יש כאן סוגייה לא פחות חשובה לאורחות החיים של כולנו והיא סדרי הממשל בישראל ואיכות השלטון של כולנו. כשיו"ר מועצה אזורית לא מסוגל להפריד בין האג'נדה הפוליטית שלו לבין תפקידו הציבורי כנותן שירותים מוניציפליים, אנחנו נכנסים לבעיה. כל ראשי הרשויות ביש"ע לא יודעים לעשות את ההפרדה הזו, והם אחראים ישירות לחלק ניכר מההזניה של המערכות הפוליטיות שלנו. עם כל הכבוד לולרשטיין ולחבריו להנהגת יש"ע, מכתבים מהסוג הזה צריכים לצאת על נייר מכתבים של תנועה פוליטית ועל חשבונה של אותה תנועה ולא מטעם ארגון שכל תכליתו מתן שירותים מוניציפליים. היום זה "רק" מכתב. אתמול ומחר זה מימון שלטי חוצות, מימון אוטובוסים להפגנות, שימוש מאסיבי במקבלי משכורות ציבוריות (עובדי הרשויות ביש"ע9 לצרכים פוליטיים פרטיקולריים ....והנה הלכה כל ההפרדה הנדרשת בין סדרי ממשל תקין לבין פוליטיקה. תארו לכם שראש עיריית ת"א או ראש עיריית נתניה היו שולחים לכל תושביהם איגרת בה הם מאשימים את ממשלת ישראל בכך שהיא פועלת בנתיב "שמשמעותו חמורה יותר מכל גזירות הייבוש וההקפאה של הקיצוניות בממשלות השמאל". אמנם ורלשטיין וכל אחד מחבריו המנהיגים ביש"ע (כמו גם חלק ניכר מהמתנחלים, לצערי) חושבים ש"המדינה זה אני" אבל אסור שכך יהיה. מישהו צריך לתחום להם את הקו בין תפקידם המוניציפלי לבין עמדותיהם המדיניות/ פוליטיות. אני חושב שדווקא לכם, תושבי כפר האורנים, המהווים אי של חשיבה שונה בתוך מועצה של התנחלויות ואחידות אידאולוגית, יש את האפשרות להיות החלוצים הרעננים בתחום הזה.

OneNote

New member
העברת א-י-נ-פו-ר-מ-צ-יה

אני יודע שלכם (אמממ, אתה בעצם מסודר...) כל העברת אינפורמציה בנושא מוניציפלי היא בגדר חידוש ואפילו דבר שלא יעשה. זה בניגוד לדרכי פעולת הוועדים שלכם לדורותיהם בכלל והיו"ר הנוכחי בפרט. הסתרת מידע נותנת לקודקודים תחושה של סמכות מול התושבים ולא מבינים שזה פועל הפוך, חוץ מכמה "מקורבים" המגינים בגופם על "השיטה". אני רואה בהודעה של מושי העברת אינפורמציה מוניציפלית מאוד חשובה והנסיון לגרור את הדיון למישורים הפוליטים הוא סתמי ונובע מתסכול. לכל מי שמתנגד לאידאולוגיה שבה, אפשר ללכת להפגנות לעשות משהו עיניני אמיתי ורציני. ההודעות פה בפורום אולי ישתיקו לכם את המצפון אבל לא ישנו את תמונת המצב!

ronpel

New member
אלדד לא מתאים לך להיות תמים

יש קשר ישיר בין מוניציפליות וראש מועצה לבין הנושא הנידון. מדובר בחיסול ישובים בתחום המועצה- הוא מייצג תושבים אלו. הוא לא רק יכול, הוא אפילו חייב להלחם על חיי התושבים. מה היו עושים טימי ושושן אם הממשלה היתה מחליטה להוריד את כל הבתים בלפיד שלטענת הפלסטינים עוברים את הקו הירוק כחלק מהסכם? כנס לאתר שלהם תראה איפה לדעתם עובר הקו....

EldadAdar

New member
לא, רונן, זו לא תמימות

זה מאבק עיקש על דמותנו. דמות שהפכה לדי בלתי נסבלת, בזכות כל מיני ולרשטיינים. לא מדובר ב"חיסול" ישובים כהגדרתך. מדובר בהכרעות שמזה 37 שנים ברור לכולם שיום אחד עוד תגענה. ואם ההכרעות מתקרבות ולולרשטיין זה לא מתאים, זכותו המלאה להיאבק בהן. אבל בדרך דמוקרית ובטח שלא על חשבון כספי המיסים שלך ושלי. שיכתוב, שיפגין, שיצעק - כל זה כאיש פוליטי ועל חשבון תרומות שיארגן או על חשבונו הפרטי וחשבונם הפרטי של עדת מאמיניו. אבל שלא יחצה את הגבול וירתום לכך את משאבי הציבור כולו וציבור תושביו משלמי הארנונה. אני לא רוצה לשחק אותה גיבור, אבל אני מבטיח לך שלו אני הייתי תושב כפר האורנים הוא כבר מזמן היה חוטף בג"ץ.

OneNote

New member
אם ההיתי תושב כפר האורנים...חחח

אתה מקשיב לעצמך קצת? מי מונע ממך להגיש בג"ץ היום כתושב לפיד שמבזבזים לו את כספי המיסים? אבל הרבה יותר נוח לשבת בסלון לדבר לברבר ולשחק אותה גיבור, כן!

ronpel

New member
אתה טועה.

וולרשטיין לא נלחם מלחמה אישית - הוא מייצג ציבור שלם שבחר בו גם בשביל להאבק בפינוי בתיהם. כך קבע הרוב של הבוחרים שמשלמים לו מיסים. זה דמוקרטיה ושימוש חוקי במיסים מבחינתם. (אני לא מביע כאן את דעתי האישית לגבי נושא הפינוי אלא רק לגבי הנושא של שימוש בכספי ציבור במאבק) בעית החוקיות בשימוש בכספי ציבור ע"י ראשי רשויות היא בד"כ קשורה לקידום העניין האישי - כמו שהיה במקרה של טוביאנה.

EldadAdar

New member
טעות מרה רונן, טעות מרה!

כמה הערות: 1. מאיר שמגר ואהרון ברק, עוד כשכיהנו כיועצים משפטיים לממשלה, וכמובן שגם אחר כך כשכל אחד מהם כיהן ומכהן בתפקיד נשיא בית המשפט העליון, קבעו את הנורמה (שנשחקה מאד על ידי מדיניותו הרופסת של היועץ המשפטי לממשלה האחרון) לפיה אין קטגוריות שונות של שחיתות - שחיתות אישית אסורה ושחיתות "ציבורית" או "אידאולוגית" שהיא לכאורה מסריחה אבל כשרה. 2. שתי דוגמאות לתפיסה משפטית חשובה זו:בשנת -76, אשר ידלין, מבכירי מפלגת העבודה והנגיד המיועד של בנק ישראל, נחשד בקבלת טובות הנאה. להגנתו הוא טען כי הכסף לא הגיע לידיו אלא זרם למפלגת העבודה. זה לא ממש שיכנע את ברק (אז היועץ המשפטי) ושמגר (אז נשיא בית המשפט העליון). ידלין נעצר, עמד לדין על לקיחת שוחד (שכאמור לא זרם לכיסו) ונשפט לחמש שנים. דוגמא נוספת: כאשר סגן השר מיכאל דקל, שהיה ממונה על ההתנחלות בשטחים, קיבל כספים מסוחרי קרקעות, כתרומה לעמותה של הליכוד בבחירות, המניע האידאולוגי שלו, והעובדה שהכסף לא זרם לכיסו, לא מנעו מהיועץ המשפטי דאז, יצחק זמיר, לאשר נגדו כתבי אישום לא רק בעבירות על חוק מימון מפלגות אלא גם בשוחד. עד כאן באשר לקביעתך כי "בעית החוקיות בשימוש בכספי ציבור ע"י ראשי רשויות היא בד"כ קשורה לקידום העניין האישי - כמו שהיה במקרה של טוביאנה.". זה פשוט משפט לא נכון, הן משפטית והן ערכית. באשר לסוגיית הדמוקרטיה כפי שציינת: 3. בוחריו של ולרשטיין לא משלמים לו מיסים, הם משלמים מיסים לרשות המוניציפלית ולמדינת ישראל. המדינה היא הריבון ולא ולרשטיין. כל שקל שולרשטיין מוציא על מאבקים פוליטיים שונים, יורד בהכרח מתקציבים לפעולות מוניציפליות שונות. ולרשטיין ואחרים ביש"ע יודעים היטב כיצד למלא את הקופה החסרה - אנו רואים זאת כל פעם או ב"ליל התקציב" או במו"מ להרכבת הקואליציה. כך יוצא שהכסף לפעולות הפוליטיות יוצא לבסוף ישירות מהמיסים שלך ושלי. אם בוחריו אכן רוצים שילחם את מלחמתם, זה בהחלט לגיטימי. אבל רק מכספי תרומות! לא מכספי מדינה. זהו לחלוטין עיוות של הדמוקרטיה. וגם אני מתייחס כאן אך ורק לפאן הערכי, המשפטי והדמוקרטי ולא לעמדותי האישיות בנושא השטחים.

אברהם ג

New member
איזה ניתוח יפה ! שפתיים ישקו ! אבל

ביננו, תגיד לי, מה אתה רוצה מאיתנו? הניתוח שלך היה זוכה ל -85 עד 90 בכל עבודה בסיסית של שנה א בחוג למשפטים. זה לא מרשים אותנו כאן בפורום. אגב, אתה עו"ד במקרה? ואם כבר אתה מאלץ אותי להתייחס, אז משהו כאן לא ברור: אתה טוען בסעיף 3 שגם אתה מכספיך מממן את "מסע הבחירות של ולרשטיין" אם כך, מדוע אתה בעצמך אינך מגיש בג"ץ? ואתה עוד עו"ד- נו שויין... נראה לך שתושבי כפר האורנים עובדים אצלך?

ronpel

New member
אתה לא רוצה להבין

שזה לא מאבק אישי אלא מאבק של כל תושבי יש"ע כולל המועצות שלהם כי מדובר בהמשך קיום הישובים ואותן מועצות. הדוגמאות שאתה מביא לא רלוונטיות לחלוטין למקרה זה. תפנה למומחה בתחום ובקש חוות דעת משפטית.

EldadAdar

New member
רונן, יש כאן היבטים ערכיים הרבה

יותר חשובים מההיבט המשפטי. ואת זה חבל שאתה לא מבין. זה לא קשור לפוליטיקה ולא למדיניות כזו או אחרת. זה קשור לאיכות ולרמת הממשל שלנו, שעולה היום בקנה אחד עם משטרים מהעולם השלישי. אין דין ואין דיין, וכך אנחנו נראים. אני לא צריך לפנות למומחה כי הויכוח ביננו הוא ערכי לחלוטין ולא מעשי. ובעניין הערכי אני חולק עליך ואפילו מצטער על עמדתך. את הדוגמאות המשפטיות הבאתי על מנת להדגים הכרעות שיפוטיות אמיצות שהלכו צעד אחד קדימה על מנת ליצור אמות מידה ונורמות התנהגות שלטונית ביחסי השלטון והאזרח. זה בכלל לא משנה אם מדובר במאבק על הישוב או הבית או אם מדובר במאבק בעד או נגד הפלות או במאבק של רשות פושטת רגל שעובדיה לא קיבלו שכר כבר חצי שנה. ממשל תקין לא יכול לפעול על סמך קפריזות או תחושות אובדן קשות. בממשל תקין יש ערכים, שמובילים לנורמות שקובעות כללי התנהגות ו'עשה' ו'על תעשה'. אצלנו אין כללים. איש הישר בעיניו יעשה. ואם תושבי יש"ע או רמת הגולן חשים מאויימים, אז מותר להם (לכאורה) לעשות הכל - כולל שימוש בכספי ציבור למטרות פוליטיות. מחר החקלאים ירגישו שעתיד החקלאות בסכנה ובגלל הממשלה פרנסתם תחוסל, אז הם יממנו את המאבק הציבורי שלהם על חשבון מענקים ממשלתיים לפיתוח אמצעי ייצור חקלאיים? אני רוצה לצטט לך קטע מהדו"ח השנתי הרביעי של מבקר המדינה, שנכתב- שים לב! - על ידי מבקר המדינה הראשון, דר' זיגפריד מוזס. וכך כתב המבקר, לפני למעלה מחמישים שנה: קיים אצלנו גורם המסכן במידה חמורה את טוהר המידות ואת השמירה עליו במספר לא קטן של מקרים: הרי היא ההשקפה המקובלת בכמה חוגים שפעולה האסורה בדרך כלל מותרת כאשר היא נעשית למען מטרה הנראית לעושיה כחשובה מבחינה לאומית או אידאולוגית...." הדברים נכתבו כאמור לפני יותר מ - 50 שנה, כשעוד שגינו באשלייה שנבנית כאן אומה על בסיס ערכים מתוקנים ותרבות שלטונית ללא רבב. עכשיו תראה כמה התרחקנו מהאידאל וכמה אנו קרובים לתרבות השלטונית של העולם השלישי.

ronpel

New member
אלדד אתה עושה סלט

המאבק של המועצות ביש"ע נגד פירוקן תוך שימוש בתקציבן הוא חוקי וערכי מבחינתן. לך זה מפריע כי יש לך עמדה פוליטית אחרת. אין לזה שום קשר למנהל תקין או שחיתות שאתה מנסה לגייס כטיעונים לצורך הוויכוח הפוליטי. עובדי הרשויות לא מקבלים שכר כי הרבה רשויות מתנהלות בצורה לא תקינה - לא יודעות לגבות ארנונה ומבזבזות כספים כאתנן פוליטי. (לידיעתך מועצת מטה בנימין אף פעם לא בגרעון ומקבלת פרס כבר מספר שנים ברציפות על ניהול תקין ממשרד הפנים) ניצול כספי ציבור בצורה לא ערכית זה למשל מר סוסן שקונה רכב חדש שבועיים אחרי שנכנס לתפקיד ב170 אלף ש"ח כאשר המועצה בגרעון של 25 מיליון שקל זה בזיון ערכי. עכשיו מפטרים שם עובדים מסכנים שמקבלים 4000 ש"ח לחודש וכנראה לאחר גל הפיטורין ימנו במשכורות עתק - את כל אלו שעזרו לו להבחר. זו שחיתות וחוסר מנהל תקין. תגיש על זה בג"צ זה גם הרבה יותר כסף ציבורי שנזרק לכיס האישי של מספר מצומצם של אנשים. חבל שאתה מרגיש רגשי נחיתות כישראלי. אנחנו רחוקים שנות אור מהעולם השלישי ועוברים "ערכית" ו"מוסרית" את רוב המדינות ה"מתקדמות" יש לנו ארץ מדהימה עם אנשים נפלאים ולא צריך להתבייש באיך אנחנו נראים. למי יש יותר ערכים ? לגרמנים ? לצרפתים? לאנגלים או לספרדים? תחזור להיסטוריה ותראה על איזה "ערכים" קמו מדינות אלה. ברור שיש הרבה מה לשפר גם אצלינו אבל זה לא אומר שהכל רע.

EldadAdar

New member
אוי ואבוי....באמת לא הבנת כלום. :-

עזוב, אני מוותר. אולי פעם, על כוס קפה/ בירה/ יין טוב.

למעלה