אגרת לתושבי בנימין מפנחס ולרשטיין

OneNote

New member
שופטי בג"ץ: לרשות מותר לממן פעולות

מחאה רק אם קיומה הפיזי מאויים ציטוטים מהכתבה Ynet: "...ח"כ כבל ביקש מבג"ץ בעתירתו להורות למועצת יש"ע להפסיק את מימון הקמפיין נגד תוכנית ההתנתקות בטענה שהמועצה משתמשת בכספים המשולמים מכספי המסים לצורך פעולות פוליטיות. " "...השופטים אומנם דחו את עתירתו של כבל, אך ציינו כי "הלכת גרינברג" עומדת בעינה ופירוש הדבר שלרשות מקומית מותר לממן פעולות מחאה רק אם הדבר נוגע לתושביה באופן ספציפי ואם העניין מאיים על קיומה הפיזי." עכשיו אני מבין למה אתה לא מגיש בג"ץ אלה רק מעביר את הזמן בפורום כפר האורנים.

ורדה ק

New member
רונן, נראה לי שדוקא אתה הוא התמים

ייתכן שדוקא באיגרת הספציפית הזו יש אכן כמה דברים שיכולים להיחשב כמוניציפליים. (אני מודה שבתגובה הראשונה שלי לא קראתי אותה מספיק לעומק).אך אלדד דיבר על הנורמות ועל הכלל , על אותם לא מעט הזמנות להפגנות ומינשרי העמדה שזכינו לקבל לא אחת בדואר, ובאשר לאלו אלדד, לדעתי, מאוד צודק. התמימות שלך בעניין זה הוא שאתה באמת חושב שכשהוא מזכיר את כפר האורנים מול עופרה, הוא אכן מתעניין בכפר האורנים! האמן לי, ה"התנחלות" האחרונה עליה הוא ילחם תהיה "כפר האורנים". לא אותה הוא באמת מתכוון להרחיב. (האם השרותים המוניציפלים שאנו מקבלים דומים לשרותים שמקבלים שאר יישובי המועצה?). באשר לתואי הגדר - זו סוגיה נפרדת אחרת ואין בדעתי לפתח עליה דיון. אך כשבחרנו להתיישב מחוץ לגבולות הקו הירוק (אצל מרביתנו, כמובן לא מסיבות אידיאולוגיות), היינו צריכים לקחת בחשבון שבבוא הימים, נהיה יישוב שכנראה יהיה קרוב לגבול בינלאומי כלשהוא.

ronpel

New member
ורדה אני לא

א. את מקבלת בדיוק את אותם שרותים מוניציפלאים כמו כל ישוב אחר במועצה ובעיני רבים מהם אפילו יותר . בניגוד לרוב התושבים בכפר האורנים ביקרתי במספר ישובים ופגשתי כמעט את היו"רים של כולם - מצבנו טוב בהרבה מרוב הישובים. הסיסמה הזאת שאנו לא מקבלים כמו אחרים פשוט לא נכונה. ב. אין ספק שאנו נמצאים במועצה עם כיוון פוליטי ברור אבל זה טבעי לחלוטין לאור הנושא שנמצא בוויכוח הלאומי. ג. ביננו יש כאן גם הרבה נושא של תדמית - הרי פרסומים של ראשי הרשויות בגולן נגד פינוי שהיו לפני מספר שנים זכו לתגובות אחרות כאשר אין שום הבדל בין שני סוגי ההתיישבות.

אני שמחה לגלות שטעיתי

אני מסתבר, חייתי בתחושות (שחשבתי שהן עובדות) שהיישוב שלנו לא מקבל את התקציבים הראויים (אני מדברת בעיקר בהיבט של מבני ציבור והקצבות שאינן חובה ולא בהיבט של פינוי אשפה). על אותן הצבעות שגרסו שכל פעם שבקשה שלנו עמדה מול בקשה של רשות דתית, ההצבעה החוקית למהדרין היתה 38נגד ו 2 בעד. בענין זה, אני שמחה לשמוע שלא כך המצב. דרך אגב - האם זה משהו שהשתנה או שזה אף פעם לא היה ככה?

מושי חשוב שתזכור

כפר האורנים אינה התנחלות. והדעה הרווחת שונה משלך ושל וולרשטיין.

OneNote

New member
../images/Emo47.gif מושי - יישר כח! ../images/Emo104.gif

המשך לעדכן אותנו בהתפתחויות ואל תשים לב לאנשים שיש להם מונופול על "הדעה הרווחת", כי חוץ מהם כמובן אף אחד לא יודע מה הדעה הרווחת באמת ואם יבדקו פעם יש לי הרגשה שרבים מהם יאכלו את הכובע.

ציפי גרוס היקרה

אולי זה קשה לך לעיקול אבל מי שבחר לגור מעבר לקו הירוק הוא מתנחל ועל כן יישובנו הוא בעצם התנחלות. הגדרת יישוב כהתנחלות היא לא לפי מספר עורכי הדין הגרים בישוב ולא לפי נתונים סציודמוגרפיים, אלא אך ורק על פי מיקומו הגאורפי והשתיכותו המוניצפלית.

צב בר2

New member
זהר אתה טועה

הישוב שלנו יהיה בכל פתרון מדיני חלק מישראל לעומת ישובים אחרים במועצה שזה לא בטוח.

אברהם ג

New member
אני מכיר הרבה אנשים מכפר האורנים

שמבינים שהדבר נוגע לכל אחד ואחד מאיתנו ובכך דבריו של ולרשטיין נגעו לליבם. בנוסף אני מציע, ל"אורחים שלנו" שמנסים לזרוע פילוג אצלנו,תושבי כפר האורנים, לשמור את "הצעותיהם הפרודוקטיביות", ליישוב ממנו הם באו.

אברהם ג

New member
זה לוקח לך זמן, אבל בסוף את מגיעה

למסקנות הנכונות. יישר כוח! בזכותך נבנה עוד בית בישראל, בהתיישבות הלוחמת !

צב בר2

New member
בכל מצב אנחנו בתוך

המובלעות שיהיו שייכות לישראל בכל פתרון מדיני. מה שלא ניתן לומר על שאר ישובי המועצה.בכך מעמדנו שונה וצריך לתת לזה דגש.

בואו נשאר מכניסי אורחים

לכל חברינו ואורחינו, הדיון הזה לא קל, ואצל רבים מאיתנו מתערבב בין השקפת העולם ובין הצרכים האישיים. כמו כל מקרה בו יש קונפליקט חזק, חלק מאתנו "מתבלבל" ומתייחס אישית אל בעל הדעה האחרת. בואו ונשאר עיניניים. בואו ונשאיר את הדיון הלגיטימי נקי וחף מעקיצות. בואו ונתייחס לאורחינו (בין אם הם מלפיד או בית-אל) כאל רצויים - ובפרט כל עוד הם מכבדים את הפורום שלנו, ושומרים על דיון נקי ותרבותי. כמי שעוקב אחרי תרבות הדיון בפורומים אחרים, אני חייב לציין שפורום כפר האורנים הוא (כמעט תמיד) אי של שפיות, סובלנות ואחווה. בואו ונשאר כאלה, רק אנחנו נרוויח. אורחים - אתם רצויים תמיד אצלנו ביישוב! יום טוב לכולם, אדר אייל עשהאל

טלכספי

New member
קראתי את כל השרשור ו...

למען האמת אני פשוט לא מבינה על מה הרעש והמהומה! עמדותיו של מר ולרשטיין ידועות לכולם (או שאולי לא?...) והוא זכאי לפרסם אותן בכל פורום, ובודאי בזה של הישוב שעדיין נמצא בתחום שיפוטו (ואולי באמת לא לאורך זמן). למיטב הבנתי אין כאן שימוש חורג בכספי המסים שלי ושלכם. זעקתו היא אכן פוליטית, אבל מי אמר שאסור לו? אל תשכחו שהוא ראש מועצה פוליטי ונבחר בגלל דעותיו שתואמות כנראה את דעת רוב תושבי מטה בנימין. אני, או כל אחד אחר שחושב אחרת זכאים לפרסם דעתנו ברבים בדיוק כמוהו. באשר לשוויון - עליתם על נושא כאוב. רונן, יתכן שאנחנו מתוקצבים כמו או אולי יותר מישובים אחרים (אין לפני הנתונים), אך כולם יודעים שתושביו ה"עשירים" של כפר האורנים משלמים הרבה יותר ארנונה, מיסים ושכר לימוד מרוב תושבי מטה בנימין מתוקף טענה שאנחנו לא "קו עימות". האם לא כל הארץ קו עימות?

ronpel

New member
החלק של הארנונה פשוט לא נכון

כל ישובי המועצה כולל אנחנו משלמים ארנונה בדיוק לפי אותו הצו שמוציאה המועצה פעם בשנה. גובה הארנונה תלוי בגורם אחד בלבד - גודל הבית. מעבר לארנונה בכל ישוב מטילים מיסי וועד ואגרת שמירה בהתאם להחלטת וועד פנימית. אני בדקתי מול ישובים אחרים וגם כאן אנו במקום טוב באמצע. ישובים קטנים יותר משלמים פר משפחה יותר וגדולים יותר פחות. חוץ מארנונה אין מיסים אחרים למועצה - מס הכנסה כבר אין פטורים וכל אחד משלם לפי ההכנסה האישית בלי קשר למגורים. לגבי חינוך - חלק מישובי המועצה מוגדרים כאיזור פיתוח א - בהחלטת ממשלה (כולל הרבה יושבים נוספים בנגב ובגליל) ומקבלים חינוך חינם גם בטרום חובה. את זה לא נקבל כי לא המועצה מחליטה על כך אלא משרד החינוך. תאמיני לי שאין לך מה לקנא באף ישוב אחר במועצה. מצבנו טוב בהרבה מרובם מכל הבחינות. תבקרי אצלם , תשוחחי עם התושבים ותקבלי תמונה קצת שונה.

תשלומים

לפי בדיקה שלי בעבר שלושה ישובים במועצה: אנחנו,חשמונאים וגבעון החדשה משלמים עבור גני הילדים. לפיד ,שילת ואולי עוד ישובים מהאזור אינם משלמים עבור גני הילדים. החלטות אלו הן עפ"י רשימת ישובים ממשרד ראש הממשלה , אבל אין ספק שהעיוות צועק לשמיים.

טלכספי

New member
בנוסף למה שציינה איילת

יתכן שהמידע שבידי לגבי תשלומי הארנונה אינו מדוייק ואני סומכת על כך שמתוקף תפקידך אתה יודע טוב יותר ממני, ואם אכן כך פני הדברים - אשרינו.עם זאת אני יודעת בוודאות שבמקומות כמו ניל"י/נעלה התשלום לגן הילדים בגיל הטרום-טרום הוא (או לפחות היה בשנה החולפת) 700 ש"ח לשנה (ולא לחודש!) וכך גם בישובים נוספים. אני לא מנסה להתחרות באף אחד וחלילה אין קנאה בדברי, אך ראוי שכולם ידעו שזה המצב - גם אם אכן מדובר בהחלטת ממשלה (וגם זה אפשר לנסות ולשנות).

למעלה