אגרת נחיתה באילת.

בלוץ

New member
אגרת נחיתה באילת.

לפני שבוע נאמר לי ע"י טייס אולטראלייט שבאילת גובים אגרת נחיתה.האמת שבשנה האחרונה לא היתי שם. אתמול ניצלתי את טוב ליבו של חה"א וטסתי לקנות דגים כעשרות פעמים בעבר. שאלתי לפני זה את התאום וגם את המיגדל אם יש שינוים בשנה האחרונהונאמר לי שאין כל שינוי. ביצעתי את הטיסה כרגיל, הלוך חזור ואף אחד לא דיבר איתי על תשלום.

rafibo

New member
אל תדאג

עוד ידברו אתך...

r a f u l

New member
הייתי שבת אחרונה באילת

שבת אחרונה הייתי באילת לא דיברו איתי על תשלום.

rafibo

New member
בכל זאת יש הבדל

בין שדות תעופה של רשות שדות התעופה, לבין מנחתים. במיוחד בכל מה שקשור לאז"מים.

רפי

אל דאגה חביבי התענוג המפוקפק
עלה לך 45 ש''ח

והמכתב כבר בדרך אליך
תצטרך לעשות להם העברה בנקאית כי הם לא שולחים שובר תשלום
וגם אין אפשרות לשלם להם באשראי.
במידה ותאחר בתשלום יחייבו אותך גם בריבית פיגורים.
שבוע טוב

בכלל לא קשור

לאגודת האזמים יש הסכמי נחיתה עם המפעילים הפרטיים, כאילו ללא תשלום (לפחות בחלק מהמנחתים הפרטיים) כי משלמת סכום שנתי כולל, לפחות לשדה תימן , רשל"צ ואולי עוד.
ההסדר אינו כולל שדות תעופה של הרשות אשר מפיקה להם חשבונות בגין אגרת נחיתה כל פעם שנוחתים בשדה של הרשות.
ב-GA האגרה עובדת אחרת, החברות המסחריות משלמות אגרת חניה שנתית, ובנפרד אגרת נחיתה בכל שדה תעופה כל פעם, למעט T&G שכל מקבץ, נחשב נחיתה אחת.
למטוסי GA בבעלות פרטית יש (לרוב המטוסים, למעט אולי שניים וחצי מטוסים, שזה על פי המפעילים המסחריים) "אגרה שנתית משולבת" שכוללת את החניה וכל הנחיתות למעט חו"ל.
טיסות לחו"ל פרטי וגם מסחרי, האגרות מחושבות ומשולמות בנפרד.
מטוסי GA שנוחתים במנחתים השונים, משלמים למפעיל סכום (בערך) כיד דמיונו פעם 80 ש"ח, פעם 100 ש"ח, לפני כחודש, גבו מאיתנו 50 ש"ח במגידו, ולמשל במצדה זה עכשיו סיפור אחר, כנ"ל בק"ש ופיק מחיר לא קבוע.

למעלה