אגתה כריסטי בירושלים

Yukita

Active member
מנהל
בשבוע האחרון היה לנו בבית משתין מסתורי, שבחלק מהפעמים טרח גם להשאיר צואה - הכל בפינת האוכל של משופמי הבית.

זה קרה תמיד פעם ביום, תמיד, כשאני הייתי במקלחת. אז נטיתי לחשוב שזה התנהגותי וקשור לעניין המקלחת. ברור שכולם זרחו מבריאות, אכלו כרגיל, שתו מים ונראו באופן כללי כמו פוסטר (טוב, חוץ מוגה אבל היא כנראה ממש מבוגרת).

אבל מה אנו תמיד אומרים? בואו נגיד את זה ביחד....

אם משהו יוצא דופן קורה - צריך בדיקה וטרינרית!

כל יום מישהו אחר כיכב בראש רשימת החשודים - קודם וגה, אחר כך אי. טי. וכו' וכו'. למרות שלא גיליתי מי זה, החלטתי לאסוף מהשתן שמצאתי על הרצפה (גרפתי עם חתיכת פלסטיק ושפכתי לתוך לכלי פלסטיק נקי) לוטרינר. כששאל אותי של מי זה, אמרתי "אם לא תמצא כלום, ממילא לא צריך להביא אף חתול לבדיקה - אז תבדוק ונראה".

מה התברר? לא התנהגותי ולא נעליים. קריסטלים של דלקת בדרכי השתן...

בינתיים גם תפסתי את הקייזר סוזה שלנו. אחרי כמה מארבים בלתי מועילים בעליל, פתאום ראיתי את פפינה "גורפת רצפה" סביב צואה חדשה שבדיוק הטילה ליד קערת האוכל. אז כעת היא בחדר נפרד לצורך חקירה (=עם ארגז חול מלא בחתיכות פלסטיק כדי לעודד אותה לחפור אבל לא לספוג כלום כדי שנוכל לבדוק שוב ולוודא שזאת באמת היא).

מחזיקים אצבעות וזנבות שלא פתחו פה מועדון ושיש לנו רק אחת עם בעיה פתירה לחלוטין. בינתיים, לימדו את מוסר ההשכל: אף פעם לא להניח שזה התנהגותי!
 

Yukita

Active member
מנהל
החשודה הלא-מיידית ביקרה אצל הוטרינר יחד עם דגימת שתן חדשה, וכעת מקבלת אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן. אף אחד אחר לא השתין לא במקום בזמן ש"הפושעת" היתה "בכלא" (חדר נפרד), אז קיבלנו אישור נוסף שזו באמת היא. על פי הוטרינר, מידת החומציות בדגימת השתן לא מעידה על בעיות כליות והיא אוכלת, שותה ורגועה לגמרי אז הוא המליץ לטפל בדלקת ולעקוב ולערוך בדיקות פולשניות יותר רק אם הכדורים לא יעשו את העבודה.

נותר רק להתנצל עמוקות בפני וגה, שכל ערב אמרתי לה שלא יפה להשתין ככה ליד האוכל וכל ערב ענתה "מיאו" (="אבל זו לא אני!")
IMG_20200730_223324.jpg
פפינה כרגיל נראית חתולת פוסטר
 
נערך לאחרונה ב:

Yukita

Active member
מנהל
לא מצאו קריסטלים בשתן?
מצאו. בינתיים פרמטרים אחרים לא תואמים בעית כליות ולכן כרגע האבחנה היא דלקת בדרכי השתן. הוטרינר אמר שאם הטיפול לא יעזור בימים הקרובים, יהיה צורך בבדיקת אולטרסאונד ובדיקות נוספות לוודא שאין פה עניינים נוספים. דווקא מבחינת הכליות הוא חושב שמצב השתן מעיד שהן עובדות היטב. אז אנו מקווים לטוב אבל לא מניחים מראש שום דבר.

... כמובן אם יש משהו שרצוי להביא בחשבון, אשמח לשמוע.
 
למעלה