אדארד סטרק (ספויילר, ואולי לא...)

אדארד סטרק (ספויילר, ואולי לא...)

האם יש פה מישהו או מישהיא שחושב שהוא עוד יחזור? כל הדמויות המציגות פאן של הנאראטיב בספרי מרטין לא מתו. למרות שהם היו קרובים לכך. ובטח שחשבנו שהנה הנה הם הולכים... טיריון? פעמיים, בעמק ולאחר מות ג'ופרי, קייטלין? כל מילה מיותרת, בראן? פעמיים (בנפילה וגם לאחר שהביאו את שני הילדים המתים חזרה לווינטרפל), ג'ון, אריה וסנסה היו בוודאי בסכנת חיים, דינאריס, באופן כללי עסקה בבריחה מהמוות הרבה שנים, ג'יימי? בטח כשחבורת הזמרים תפסה אותו, סאמוול, כשתפסו אותו האחרים (או ההוא בעל הידיים הקרות), דאבוס היה חשוב כמת גם בעיני עצמו לאחר התבוסה בקרב... וכולי... רק ת'יאון, שאיש אינו יודע אם באמת מת (או שהוא פשוט בכלא), וכמובן, אדארד סטרק. אז כמובן שכולם ראו שהוא מת (אתה לא נהיה יותר מת מאשר אם מורידים לך את הראש), כך שמהכיוון הזה הכל סגור. מצד שני, גם קייטלין היתה הכי מתה שאפשר... ויש גם מניע וגם הזדמנות וכולם מכוונים לאדם אחד: האולנד ריד, החבר הכי טוב של הלורד סטארק, האיש בעל היכולות המיוחדות (ראיה ירוקה, וכל היתר), ובכלל, אם בריק יכול לחזור 7 פעמים לחיים, הוא כנראה לא היחיד. ולגבי ההזדמנות, כולנו זוכרים שאת עצמותיו של סטארק (כולל הראש), נושאות האחיות השקטות לצפון. אבל לאן? ווינטרפל היא עיי חורבות (אמנם לא כולל אולמות הקבורה), וגם נמצאת בלב איזור קרבות, הבתים הגדולים בצפון לא יסייעו, מאנדרליי מובסים וג'והן הגדול בכלא של פריי, קארסטארק בוודאי לא יעזרו אחרי מה שרוב עשה ללורד קארסטארק, ובולטון, נו, אפשר לתאר מה הוא היה מעדיף. עכשיו יש מי שחושב שאדארד סטארק סיים את תפקידו? עוד שתי נקודות. על חיים יש לשלם בחיים, זו המנטרה. קייטלין קיבלה את חייה כנראה על חבון חייו של רוב. אדארד? לצערי נראה לי שריקון הצעיר הוא זה שישלם את המחיר. אחרי הכל, הוא היחיד מבני סטארק שעדיין חיים ושלא קיבל נקודת מבט משלו... הנקדה השניה- ולדר פריי. כמה הוא התגאה על כך שהוא האריך ימים לראות את אדארד ואת בנו מתים. כמה אירוני המצב עכשיו- שפריי מאבד ילדים לכנופיה הרצחנית של דונדאריון, ואילו מבני סטארק נשארים גם בראן, אריה וסנסה ואפילו ג'ון... חומר למחשבה על זמניותו של מי שנמצא בעמדה של כוח!
 
אני בספק רב

נד סיים את חלקו. תפקידו בעלילה היה להאיץ את הדברים לנקודת ההתנגשות: לולא החקירות שלו לא היה נחשף סודה של סרסי, לא היה צורך לחסל את רוברט (הלאניטרים לא הרוויחו כלום מהחיסול) והסדר היה נשאר על כנו. אולם נד לא היה מוכן להשתתף בהצגה הזו ואילץ את הלאניסטרים ותומכיהם לפעול. מהרגע שהעניינים החלו לנוע לא היה בנד עוד צורך. אין שום הגיון בשני POV-ים בחומה ואין הגיון לשמור עליו כשהו כבר לא מהווה שום חשיבות עלילתית. בנוסף לכך, חזרה לחיים של נד תהיה די נדושה ותבטל לחלוטין את האפקט של "אף אחד לא בטוח" שמרטין כל כך הקפיד ליצור.
 

הלדין

New member
טוב.

למיטב הבנתי, גופתו של אדארד נמצאת במעלה מלך (היא תוארה באחד הפרקים שפורסמו ברשת. לא שקראתי אותם אבל גדעון ציטט מהם); הגופה שהאחיות השקטות נושאות איננה גופתו של אדארד. העקרון שאדארד מייצג הוא שאפילו דמות חשובה יכולה למות ולא לחזור עוד לחיים לעולם. העקרון שהוא מייצג מחייב אותו להישאר מת מבחינה עלילתית. העובדה שהוא דמות קלה לכתיבה מבחינתו של מרטין לא נותנת לו פטור מהנקודה הזו. הסיכוי שאדארד יחזור לתחייה הוא בערך כמו הסיכוי שגרגור "ההר" יעבור החייאה. אינך יכול להחיות מישהו אם אין אף אחד בסביבה שיודע איך עושים את זה.
 

Ergil

New member
ברגע שאדארד סטארק

יחזור לחיים אני אפסיק לקרוא את שיר של אש ושל קרח.
 

Arya Stark

New member
איך בדיוק הוא יחזור לתחיה ?!

ראית שהחזרה לתחיה של ר'הלור היא לא בדיוק חזרה מושלמת הנפש אולי חוזרת לגוף אבל הגוף עדיין נשאר פגום ואתה בעצמך אמרת, אי אפשר להיות יותר מת מאשר שמורידים לך את הראש, איך בדיוק שני איברים שהיו מנותקים אחד מהשני במשך שנה ואפילו יותר יכולים להתאחות חזרה לגוף אחד ? ואל תשכח גם שזה גוף שהוא כבר רקוב... מה כבר נד יתרום לעלילה בתור גוף רקוב מהלך ?
 

Ergil

New member
אלה בדיוק הסיבות

בגללן אם מרטין בכל זאת יחזיר אותו איכשהו אני אפסיק לקרוא.
 
למעלה