אתי אברהמי
New member
אדובו, חזיר חמוץ מתוק נוסח פיליפיני של גיני,
אדובו, חזיר חמוץ מתוק נוסח פיליפיני של גיני, (אדובו הוא שם התבשיל בשפת תאגאלוג ניב פיליפיני ) החומרים: סיר בעל תחתית עבה מסננת קערית מעט שמן רגיל 3 פרוסות עבות של צוואר עם עצם (אפשר גם בקר) 8 שיני שום שלמות 3 כפות רוטב סויה 3 כפות סוכר 3 כפות חומץ 3 עלי דפנה קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס מים רותחים אופן ההכנה: חותכים את החזיר לקוביות , משאירים את העצמות. מכניסים לסיר עם מים קרים ומרתיחים עד שמתרכך מעט. שופכים את המים דרך מסננת, שמים מעט שמן בסיר וצורבים את החזיר מכל הצדדים. (הפיליפינים אוכלים את מזונם מבושל היטב ללא דם). לאחר השחמה, מוסיפים מים רותחים לכיסוי הבשר מוסיפים את שיני השום. מבשלים עם מכסה כ-15 דקות, מערבבים בקערית את החומץ, הסוכר, ורוטב הסויה לאחר 15 דקות מכניסים את הנוזלים שערבבנו לסיר . מערבבים מעט, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומשפרים לפי הצורך. מבשלים כ-שעה או יותר על פי רכות הבשר. מגישים על מצע אורז/ אחר בתאבון
אדובו, חזיר חמוץ מתוק נוסח פיליפיני של גיני, (אדובו הוא שם התבשיל בשפת תאגאלוג ניב פיליפיני ) החומרים: סיר בעל תחתית עבה מסננת קערית מעט שמן רגיל 3 פרוסות עבות של צוואר עם עצם (אפשר גם בקר) 8 שיני שום שלמות 3 כפות רוטב סויה 3 כפות סוכר 3 כפות חומץ 3 עלי דפנה קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס מים רותחים אופן ההכנה: חותכים את החזיר לקוביות , משאירים את העצמות. מכניסים לסיר עם מים קרים ומרתיחים עד שמתרכך מעט. שופכים את המים דרך מסננת, שמים מעט שמן בסיר וצורבים את החזיר מכל הצדדים. (הפיליפינים אוכלים את מזונם מבושל היטב ללא דם). לאחר השחמה, מוסיפים מים רותחים לכיסוי הבשר מוסיפים את שיני השום. מבשלים עם מכסה כ-15 דקות, מערבבים בקערית את החומץ, הסוכר, ורוטב הסויה לאחר 15 דקות מכניסים את הנוזלים שערבבנו לסיר . מערבבים מעט, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומשפרים לפי הצורך. מבשלים כ-שעה או יותר על פי רכות הבשר. מגישים על מצע אורז/ אחר בתאבון