אדוות על פני המים...

wolfbrother27

New member
אדוות על פני המים...

אני יודע מדרכי שלי שלוחם יכול להשפיע על סביבתו וליצור אדוות על פני נהר הזמן... אני אישית עושה את זה כשאני עוזר לאלה הזקוקים לעזרה, אני לא מאמין במקריות כך שכאשר נקראת בדרכי ההזדמנות לעזור, לאזן ולהפיץ אור אני עושה את זה ללא היסוס. האם לדעתכם מעבר לשאיפה למושלמות על הלוחם לתקן עוולות ולהשפיע גם על סביבתו ? האם יש בכוחו של הלוחם לחזק אפילו במעט את האיזון היקומי והקיומי ? אני אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.

אור יום

New member
אני מאמינה שכן

כאשר מדברים על איזון יקומי/קיומי זה מושג גדול מידי, לא תמיד ניתן לתפיסה, ולמולו אנחנו 'קטנים' מאוד ואולי אף חסרי משמעות.. אך כאשר הפוקוס משתנה לקיום היום יומי אז ניתן לתת משמעות למצבים הכי פשוטים למשל 'לתת לאדם מבוגר לשבת בכיסא של האוטובוס' האם פעולה זו משנה את האיזון היקומי/קיומי ...יתכן שהיא זניחה, אך האם הפעולה נובעת ממקום טוב של יכולת לזהות את מצבו של האחר (ובדרך זו את מצבך) כן. בכל נתינה יש קבלה... האדם יכול לזהות משהו על עצמו. עכשיו אבל גדול- 'לוחם' אמור להבחין במניפולציות, במשחקי כוח, בדרמות... ולזהות צורך אמיתי של הזולת. אם הנתינה ( גם כשהיא מגיעה ממקום טוב) ממשיכה לשרת דפוס בעייתי אצל האחר.. אז ישנו פספוס ובזבוז אנרגיה. כך שדוקא אי הנתינה היא זו שתורמת לאותו איזון
איך אפשר לזהות מתי זה מה? להתבונן, להקשיב, לראות, להרגיש כל מה שיעזור לך לקלוט מאיזה מניע אתה מונע- מודעות. *אני לא מגדירה את עצמי כלוחמת, אך מצרפת לך את השקפתי.

רשף כשף

New member
אדוות על פני נהר הזמן

איך אתה עושה את זה ואיך זה בא ליידי ביטוי?

wolfbrother27

New member
תודה

אור יום היקרה, אני מודה לך על תגובתך מקרב לב, תודה. בקשר לשאלה איך אני עושה את זה. אני מקשיב. לא עם האוזניים אלא עם הלב. אני לפעמים מוצא את עצמי מגיע לסיטואציות שנראות יום יומיות אבל האינטואיציה שלי אומר שיש משהו אחר בעניין, שבכך שאני אעזור לאותו אדם, אגיד מילה מסויימת שצריכה להאמר, אבצע פעולה מסויימת... אדווה תווצר ותשפיע. לפעמים אפילו הדברים הקטנים שאנחנו עושים יוצרים השפעה. זה כמו דומינו, מפילים אחד וכל השאר נופלים בשורה שפתאום מתפצלת לשלוש שורות וכל שורה מתפצלת לעוד שורות וכו'. אז נכון שאנחנו חלק קטן ביקום גדול, אבל אפילו אבן קטנה יוצרת אדוות על מי הנהר. בכלל, בכך שאני עוזר, אני מראה לאנשים שעדיין יש אור בעולמנו זה, ואור נראה בוהק יותר כאשר הוא מופיע בחשיכה.

רשף כשף

New member
תודה, שאלתי על עניין הזמן

הבנתי למה התכוונת שכל מה שאתה אומר/עושה משפיע אבל לא הבנתי איך זה משפיע על העבר או העתיד אלא אם התכוונת שאם תגיד עכשיו משהו, מישהו יעשה משהו ואז ישתנה העתיד שלו? בעצם לפי הגישה הזו, כל מה שכל אחד עושה או אומר משפיע על העתיד של כולנו, לא? ומה בנוגע לעבר?

wolfbrother27

New member
העבר היה ולא יחזור...

הלוחם לא מביט לאחור, הוא חי כאן ועכשיו, פועל כשצריך לפעול, נלחם כשצריך להלחם, ונח כשצריך לנוח. העבר הוא עבר ופעולות שאנו עושים בהווה משפיעות על העתיד.

רשף כשף

New member
על פי איך שאני תופסת זמן

העבר ההווה והעתיד שלובים זה בזה והעבר חוזר בהחלט דברים שלא סגרת, דברים שצריך לטפל בהם והזנחת, שחזור...

wolfbrother27

New member
ההיסטוריה חוזרת...

את אכן צודקת, אבל יש הבדל. לצורך הסבר אני אשתמש במטפורה. נניח שאת נוסעת על כביש מהיר רב נתיבים, את מפספסת את היציאה שהיית צריכה לקחת כדי להגיע למעוז חפצך. לעשות פרסה את לא יכולה כי הכביש זורם לכיוון אחד... קדימה, כך שכדי להגיע עכשיו למעוז חפצך את צריכה לצאת ביציאה הבאה ולהאריך את הדרך. הכביש המהיר מייצג את חיינו, היציאות מייצגות את ההזדמנויות וההחלטות בחיינו. העבר אמנם חוזר על עצמו בדרך מסויימת אבל כאשר אנחנו מפספסים יציאה יש מחיר שנשאר מאחור... ועם זאת יש גם רווח כי כל פעם שאנחנו מתמודדים עם משהו שהתמודדנו איתו בעבר זה רק מחזק אותנו לקראת ההתמודדות הבאה.

wolfbrother27

New member
זה הרגע

שבו ההזדמנות או ההתמודדות מופיעה בחייך שוב. אבל העבר הוא עדיין עבר.

רשף כשף

New member
לדעתי ../images/Emo13.gif

בעת השחזור אני חוזרת לעבר ומקבלת הזדמנות לראות דברים שלא שמתי אליהם לב בפעם הראשונה. כמו: איך פיספסתי את היציאה, למה פיספסתי את היציאה, מה עשיתי במקום לצאת, וכו' יש מקרים מסויימים שבהם אני יכולה גם לשנות את העבר. אבל אני לא לגמרי בטוחה לגבי זה, כי עוד לא נתקלתי במקרים האלה באופן אישי.

wolfbrother27

New member
ללא נושא

התשובות לשאלות כמו למה עשיתי ככה ואיך טעיתי ככה אמורות להיות פשוטות ולעניין. כאשר אנו חופרים בעבר לגבי למה משהו קרה כפי שהוא קרה אנחנו די מעכבים את עצמנו. צריך לעבור את הגשר כשמגיעים אליו. העתיד הוא העבר של מחר. ועל כן אני חושב שיש לחיות כאן ועכשיו.

ibag

New member
שיחזור

לפי איך שאני מבינה הוא לא חפירה בעבר אלא הבנת העבר. לי אישית לא נראה לי שאפשר לחיות בכאן ועכשיו בלי הבנת העבר.

ibag

New member
וגם

בשיחזור (לפי הידע הטולטקי) הזכרון של האירוע הוא רק טריגר. אדם שמנסה להיזכר בכמה שיותר פרטים מן האירוע לא עושה שיחזור. הזכרון השכלי מוביל לעבודה אנרגטית אשר מגדיל את האנרגיה הפנויה שמוביל בסופו של דבר לשינוי הזכרון הראשוני של האירוע. המעגל מתחיל שוב ושוב עד השיחזור המלא. בדרך כלל לוקח שנים לגדר את כל השכבות.

ibag

New member
לדעתי

שיחזור לא משנה את העבר, אך כן בכוחו לשנות את השפעות העבר. מסכימה איתך שהשיחזור עוזר לראות את סיטואציית קרוב יותר לאיך שקרה באמת, ולא איך שהזיכרון הסלקטיבי מנסה להראות לנו. כל בחירה שלך היא תוצאה של שרשרת הבחירות שעשית קודם לכך, שיחזור עוזר לראות את כל השירשור הזה ולקחת אחריות אליו. ולקיחת האחריות תמנע אולי את הטעויות החוזרות ותשנה לגמרי את הבחירות. במקרה של הדוגמא שלך שיחזור יכול לגלות לך הזדמנות שפיפסת או להפיך-הזדמנות שניצלת.

לדעת דון רמירז:

שיחזור לא משנה את העבר.... הוא משנה את ההתייחסות שלנו לעבר. בסופו של דבר, אחרי שיחזור אנו לא רואים את ה"בעיה" קרוב יותר או רחוק יותר ממה שהיה, אלא רואים את ה"אירוע" באופן שונה לגמרי. בשיחזור אין "הזדמנות שפיפסת או להפיך-הזדמנות שניצלת"... יש רק את האירוע בכבודו ובעצמו... אפשר להבין אם קיבלנו את מתנת העוצמה של האתגר... ובמידה שלא, אז יש לנו הזדמנות לקבל את המתנה בשיחזור במקום בזמן האירוע.... כיוון שחבל לא לקבל מתנות כאן ועכשיו לאחר מסה מסוימת של שיחזור אנו מעדיפים לקבל את המנתנות ב"זמן אמת" ולא בדיעבד.

רשף כשף

New member
שחזור בעצם משנה את ההווה?

שיחזור לא משנה את העבר.... הוא משנה את ההתייחסות שלנו לעבר ההתיחסות היא בהווה (בעת השחזור), אז אם הוא משנה אותה הוא משנה משהו בהווה, נכון? כאשר אני משחזרת אני יכולה להבין בהווה מה קרה בעבר, במקרה שלא הבנתי כאשר זה התרחש בפועל. למשל- אם הרגשתי בעבר שפספסתי יציאה בכביש והבנתי בעת השחזור שהרווחתי דרך חדשה- זה משנה את התובנה שלי בעת השחזור. האם ניתן לשנות את העבר?

דון רמירז אמר על זה

(ואולי עדיין אומר): את ההווה אי אפשר לשנות, ההווה ישנו... ואין שום דבר אחר מלבדו. בשיחזור את לא אמורה "להבין בהווה מה קרה בעבר"... העולם הוא מסתורין (כפי שרמירז תמיד אומר/אמר), זאת אומרת שאי אפשר להבין מה באמת קרה ואי אפשר להבין מה באמת קורה. את העבר היא אפשר לשנות כי הוא לא כאן ובטח שלא כאן ועכשיו.... העתיד עוד לא הגיע... והאנושות במקום להיות במקום היחיד האפשרי בוחרת לחיות בעבר ולפחד מהעתיד... אכן חייה מצחיקה מאוד האדם. שיחזור לא נותן לך "תובנות", שיחזור נותן לך מתנות עוצמה שפיספת כי בזמן אמת לא ראית אירוע/אתגר אלא משהו אחר .... לעיתים "כיף", לפעמים "בעיה", וכו' וכו' .... הכל רק לא אירוע/אתגר או פשוט "מצב". "תובנות" זה מהשורש של "הבנה"... ו"הבנה" שאת מדברת עליה היא שכלית .... אם היא לא הייתה שכלית לא היית כותבת את ההודעה שכתבת... דון רמירז דוגל באופטימיות, כפי שהוא נהג לומר: לא נורא להיות מטומטם, אבל גרוע לחשוב שאנו יודעים משהו.

למעלה