אדום אדום....וחם
לכבוד החום השורר בחוץ מתכון לגמבו עוף שיראה לשמש מה זה חום מצרכים: 5 כרעיים מחולקות לשוק וירך ללא עור שני בצלים גדולים קצוצים גס 0.5 ק"ג במיה טרייה או קפואה- אם טרייה יש לקטום את הראש ולהשאיר שעתיים בחוץ על מגש. קופסאת עגבניות שלמות מקולפות/קוביות פלפל חריף חצי בקבוק יין לבן יבש פפריקה מעושנת הל טחון כמון טחון קינמון טחון מלח ופלפל שחור שמן ההכנה: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והפלפל החריף בשמן, כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפפריקה ומערבבים טוב. מכניסים את העוף והיין מוסיפים מים לכדי כיסוי, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה שעה. בסיר שני שמים את הבמיה עם שאר התבלינים, מוסיפים מים כך שהבמיה מכוסה ב2-3 ס"מ ומבשלים חצי שעה. מוציאים את הבמיה והעוף לצלחת, מערבבים בסיר בו התבשל העוף את נוזלי הבישול של הבמיה עם הרוטב של העוף, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש גבוה עד שהרוטב נהיה סמיך. בשלב זה אפשר לעשות תיקוני תיבול. מחזירים את העוף והבמיה לסיר, מכבים את האש ונותנים להכול לנוח עשר דקות. מומלץ לאכול עם אורז לבן או חתיכת חלה וכמובן בירה קרה מאוד. אחרי התבשיל הזה אפשר להסתובב בלב הבקעה בשתיים בצהריים ולהרגיש ש"דווקא לא כל כך חם פה" . אפשר לבשל את הכול ביחד בסיר אחד ובלי להוציא ולהחזיר. אבל, הבמיה מאוד עדינה ומשך הבישול שלה קצר יחסית לעוף. בנוסף העוף והבמיה כשמוחזרים לרוטב סופגים הרבה מהנוזלים והטעמים שלו.
לכבוד החום השורר בחוץ מתכון לגמבו עוף שיראה לשמש מה זה חום מצרכים: 5 כרעיים מחולקות לשוק וירך ללא עור שני בצלים גדולים קצוצים גס 0.5 ק"ג במיה טרייה או קפואה- אם טרייה יש לקטום את הראש ולהשאיר שעתיים בחוץ על מגש. קופסאת עגבניות שלמות מקולפות/קוביות פלפל חריף חצי בקבוק יין לבן יבש פפריקה מעושנת הל טחון כמון טחון קינמון טחון מלח ופלפל שחור שמן ההכנה: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והפלפל החריף בשמן, כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפפריקה ומערבבים טוב. מכניסים את העוף והיין מוסיפים מים לכדי כיסוי, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה שעה. בסיר שני שמים את הבמיה עם שאר התבלינים, מוסיפים מים כך שהבמיה מכוסה ב2-3 ס"מ ומבשלים חצי שעה. מוציאים את הבמיה והעוף לצלחת, מערבבים בסיר בו התבשל העוף את נוזלי הבישול של הבמיה עם הרוטב של העוף, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש גבוה עד שהרוטב נהיה סמיך. בשלב זה אפשר לעשות תיקוני תיבול. מחזירים את העוף והבמיה לסיר, מכבים את האש ונותנים להכול לנוח עשר דקות. מומלץ לאכול עם אורז לבן או חתיכת חלה וכמובן בירה קרה מאוד. אחרי התבשיל הזה אפשר להסתובב בלב הבקעה בשתיים בצהריים ולהרגיש ש"דווקא לא כל כך חם פה" . אפשר לבשל את הכול ביחד בסיר אחד ובלי להוציא ולהחזיר. אבל, הבמיה מאוד עדינה ומשך הבישול שלה קצר יחסית לעוף. בנוסף העוף והבמיה כשמוחזרים לרוטב סופגים הרבה מהנוזלים והטעמים שלו.