אדום אדום....וחם

danbaratz

New member
אדום אדום....וחם

לכבוד החום השורר בחוץ מתכון לגמבו עוף שיראה לשמש מה זה חום מצרכים: 5 כרעיים מחולקות לשוק וירך ללא עור שני בצלים גדולים קצוצים גס 0.5 ק"ג במיה טרייה או קפואה- אם טרייה יש לקטום את הראש ולהשאיר שעתיים בחוץ על מגש. קופסאת עגבניות שלמות מקולפות/קוביות פלפל חריף חצי בקבוק יין לבן יבש פפריקה מעושנת הל טחון כמון טחון קינמון טחון מלח ופלפל שחור שמן ההכנה: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והפלפל החריף בשמן, כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפפריקה ומערבבים טוב. מכניסים את העוף והיין מוסיפים מים לכדי כיסוי, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה שעה. בסיר שני שמים את הבמיה עם שאר התבלינים, מוסיפים מים כך שהבמיה מכוסה ב2-3 ס"מ ומבשלים חצי שעה. מוציאים את הבמיה והעוף לצלחת, מערבבים בסיר בו התבשל העוף את נוזלי הבישול של הבמיה עם הרוטב של העוף, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש גבוה עד שהרוטב נהיה סמיך. בשלב זה אפשר לעשות תיקוני תיבול. מחזירים את העוף והבמיה לסיר, מכבים את האש ונותנים להכול לנוח עשר דקות. מומלץ לאכול עם אורז לבן או חתיכת חלה וכמובן בירה קרה מאוד. אחרי התבשיל הזה אפשר להסתובב בלב הבקעה בשתיים בצהריים ולהרגיש ש"דווקא לא כל כך חם פה" . אפשר לבשל את הכול ביחד בסיר אחד ובלי להוציא ולהחזיר. אבל, הבמיה מאוד עדינה ומשך הבישול שלה קצר יחסית לעוף. בנוסף העוף והבמיה כשמוחזרים לרוטב סופגים הרבה מהנוזלים והטעמים שלו.
 
וואו, נראה מעולה!

תודה על המתכון. אם משתמשים בבמיה קפואה אין את הבעיה של הריר? ועוד שאלה, כתבת שאפשר לבשל הכל יחד בלי להוציא ולהחזיר אבל שהבמיה מאוד עדינה, אחרי בישול ארוך יותר היא פשוט תהיה מאוד מאוד רכה? או שלהימנע ולשים אותה בסוף? (אוהבת במיה רכה, למרות שלא בישלתי במיה בבית אף פעם)
 

danbaratz

New member
בבמיה קפואה אין ריר

לשאלה השנייה: הבמיה יצאת מאוד רכה גם ככה, הבעייה שאם מבשלים הכול ביחד אי אפשר לערבב כל כך. גם כי עמוס בסיר וגם כי הבמיה תצ'טקמק. אם מבשלים הכול ביחד אז אפשר להכניס את הבמיה חצי שעה-ארבעים דקות אחרי העוף ואת העגבניות עשרים דקות אחרי הבמיה לעשר דקות רבע שעה.
 
למעלה